Nebýt kluků, tak bych ten hattrick nedal, usmívá se Štěpán Kužvart

Do zápasu nastoupil až po hodině hry, i přesto ale rozhodl. Štěpán Kužvart vstřelil hattrick během třiceti minut svého působení na hřišti a zajistil vítězství nad Vacovem. Hráč kola z Vlachova Březí se rozpovídal nejen o tomto utkání, ale také o své kariéře a současné formě týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Je to pro mě pocta a jsem za to moc rád. O to víc, když teď sedím lávku a posouvám se do našeho béčka. (smích)
Kdo myslíš, že měl na vítězném hlasování největší podíl?
Určitě kluci z fotbalu, hlavně Kány (Ladislav Martínek) to dost hecoval.
Už se ti ozval týmový pokladník, za kolik to v kabině bude?
Náš pokladník, Honza Hubáček, se ještě neozval, ale nebojím se, že by se nepřihlásil. (smích)
Zápas proti Vacovu jste po výborné druhé půli otočili a za vítězství 4-1 brali všechny body. Co říkáš na týmový výkon?
Kluci hráli na sto procent a celý tým šlapal, jako hodinky. Jak říká náš trenér, březský Mourinho, František Fencl, doma se musí vyhrávat a to i proti silným soupeřům, jako nám byl Vacov .
Zápas se povedl hlavně tobě. Řekni mi, jaký je to pocit jít na poslední půl hodinu utkání a vstřelit hattrick?
Je to pocit, který bych přál každému, kdo hraje fotbal a ještě lepší pocit to je, když se to povede doma, před našimi diváky. Nebýt kluků, tak bych ten hattrick nedal. V neposlední řadě díky Vencovi Kautmanovi, který zařídil v poslední minutě penaltu. Také mám štěstí, že Tonci už byl ze hry, který je jinak na penalty určen.
Z posledních sedmi zápasu jste rovných šest ovládli a držíte se na třetím místě tabulky. Jaký je to pocit, po dvou úvodních porážkách, které byly i výsledkově hodně kruté?
Určitě je to super, když po devíti kolech máme osmnáct bodů. Hraje se více v klidu. Na prvním zápase jsem nebyl, ale když vezmu Dražejov a Sedlice, kde jsme dostali s prominutím na prdel, tak v obou zápasech jsme nehráli naši hru a dostali jsme laciné góly. Bohužel v obou zápasech jsem hrál na postu obránce. (smích)
Teď se přesuneme ke tvojí kariéře. Kdo tě k fotbalu takovému přivedl?
Tak určitě to byli rodiče a kamarádi ve škole, hlavně Zdeněk Dočekal, se kterým jsem vyrůstal. Musím také říct, že v té době nebylo mnoho jiných možností a fotbal byl mou první volbou!
S fotbalem jsi začínal ve Volarech. Máš nějakou oblíbenou vzpomínku na Tatran?
Na Volary vzpomínám moc rád. Byli jsme dobrá parta a měli jsme skvělé trenéry, kteří mě vedli. Na tyhle lidi vzpomínám rád. Co se týče fotbalu, tak to si už moc nevzpomínám, už je to dlouho taky.
V roce 2004 čtyři přišel tvůj přestup do Vlachova Březí. Kdo v něm hrál největší roli?
Největší roli v tom hrálo stěhování do Březí a to, že o mě měl zájem klub a hlavně současný trenér áčka František Fencl, který tehdy trénoval dorost.
Ve Vlachově Březí jsi strávil skoro celý dosavadní zbytek tvé kariéry, až na dvě hostování v Lažišti. Jak k tomuto přesunu došlo?
Do Lažiště jsem si šel zahrát, protože u nás bylo plno a tehdy jsem měl odtud také přítelkyni. Tím pádem jsem tam trávil dost času i s klukama, kteří hráli fotbal a oslovili mě. Určitě ale toho nelituji, byla to dobrá zkušenost.
Byla někdy ještě jiná možnost z Březí odejít?
Určitě ano, ale vždycky někde u piva. (smích)
Bereš tedy Vlacháč jako srdeční záležitost?
Určitě ano. Máme dobrou partu, skvělé fanoušky, hlavně ty naše holky a parádní osvěžovnu na hřišti. (smích) Celkově si myslím, že je to u nás dobré.
Teď už půjdeme k víkendu, ve kterém vás čeká rezerva strakonického Junioru. Jaký zápas očekáváš?
Nebude to jednoduchý zápas. Poslední dvě kola Junior sice prohrál s mužstvy z prvních dvou fleků, al vždy jen o gól. Samozřejmě doufám ve výhru, ale za bod bychom se určitě nezlobili.
Poslední otázka. Kromě fotbalu máš ještě nějaký jiný koníček?
Určitě cestování, zrovna za týden letím do Thajska, a co se týče sportu, tak nohejbal. Jinak se věnuju práci, která je mým i koníčkem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.