Když se vám směje nejhodnější člověk v Plzni Pavel Nový za výběr kopaček, asi skutečně bude něco špatně, říká Josef Kadlec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Je to Josef Kadlec z Rapidu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulou sobotu jste vysokým rozdílem porazili Litice. Vypadal zápas jednoznačně nebo byl těžší než se může na první pohled zdát?
Zápas se na začátku nevyvíjel vůbec dobře, dělali jsme chyby a jednu z nich soupeř proměnil. Do poločasu jsme to otočili, ale nejednalo se o jednoznačný zápas. Ve druhém poločase to bylo lepší, běhali jsme více a nedělalo se tolik chyb, díky tomu přišly šance, které se proměnily a bylo rozhodnuto.
Spoluhráč Pavel Nový komentoval tvůj výkon slovy: ,,Čím více střízlivěl, tím byl nebezpečnější." Popiš, co se den předtím odehrávalo a v jaké si byl před zápasem kondici?
Myslím si, že v kondici jsem byl poměrně dobré, v lepší než jsem očekával. Áčko hrálo ve všední den a tak se nabízela možnost tmelu v páteční večer po tréninku. Jak takový tmel vypadá asi všichni víme, každopádně jsem myslel, že jsem tam nechal vše, ale očividně ještě nějaká energie zbyla i na zápas.
Objevovali se hlasy, že budeš muset chodit do města před zápasem častěji, souhlasíš s tím?
Takové hlasy jsou od spoluhráčů, kteří jsou po městě druhý den ještě schopní něco dělat. To že jsem odehrál zápas další den, bych přirovnal k zázraku a ne k nějaké zkušenosti a už vůbec ne k možné budoucí rutině.
Střelec moc nejsi, ale v minulém týdnu si dal branku v krajském přeboru Nepomuku a pak tři Liticím v městském přeboru. Asi jeden z nejpovedenějších týdnů co?
Zadařilo se no, rád bych v tom i nadále pokračoval a takových týdnů měl více.
Přispěly k přesné mušce zakoupené kopačky jedné nejmenované značky, které už nějakou dobu hrdě oblékáš. Máš podepsanou nějakou sponzorskou smlouvou nebo čím tě vůbec zaujaly?
Kopačky značky Kipsta byly spíše z nouze ctnost, ale mile překvapily. Znovu si je nepořídím, už jen kvůli tomu, že když se vám směje nejhodnější člověk v Plzni Pavel Nový za výběr kopaček, asi skutečně bude něco špatně. Znovu bych je nosil jedině když by skutečně přišla nějaká sponzorská nabídka z jejich strany.
Změnil se tvůj největší strašák po zkušenostech z Rapidu například na sto kotoulů za trénink od trenéra Myslivečka či z výjezdu do Nepomuka nebo stále dominují pavouci?
Tak pavouci mě pořád straší, ale je pravda, že pár slov před tréninkem jako například: ,,Dneska jen běžecký a jdeme na ovál" je daleko horší.
Prozraď, kdo z týmu je největší dřevák na individuální dovednostní soutěže. Například o službu nebo podobně.
Máme tam 2 adepty a když se neví, kdo má zrovna službu, tak se z nějakého rohu kabiny zakřičí jméno Pešek nebo Brůček a alespoň jedno z nich je většinou pravdivé.
Máš v oblibě AS Řím a to hlavně kvůli jednomu hráči. Kdy a jak se v tobě vzala výrazná sympatie k tomuhle týmu a Tottimu?
Píše se rok 2010 a já jsem rád koukal na videa různých hráčů a právě jeden z nich se mi líbil natolik, že jsem o něm hledal další a další videa a informace. Tým za který hrál se mi zalíbil tak, že s nimi od té doby sympatizuji ať už kvůli hráčům, historii i městu, ve kterém se tým nachází.
Když se vrátíme do minulosti. Před Rapidem jsi byl jen na Sencu, jak vzpomínáš na první okamžiky přechodu právě na Lopatárnu a jak přestup sem zpětně hodnotíš.
Na přechod na Rapid vzpomínám v dobrým, první trénink si pamatuji doteď. Bylo nás asi 30 a byl výběh na střelnici podél řeky přes Lobezský park. V té době jsme s 2 spoluhráči ze Senca byli jedni z nejmladších a o pár let déle jsme jen 2 a úplně se to překlopilo. Nyní děláme čest té druhé straně už ve 23 letech.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.