Jít do Břeclavi bylo to nejlepší rozhodnutí, říká Skočovský

Milan Skočovský z Břeclavi přiznává, že jeho tým nezastihl úvod sezóny ve formě a věří, že si vše brzy sedne. Vzpomíná i na svoji mládežnickou minulost a splněný sen v dresu brněnské Zbrojovky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji, určitě mě to bude něco stát do kasy, uvidíme, na kolik to pokladník vyčíslí (smích).
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Hlasování jsem začal sledovat až v pondělí večer, kdy to začalo vypadat nadějně. Zapojila se rodina a určitě přišly i nějaké hlasy od kluků z kabiny.
O víkendu jste remizovali s Polnou. Jak bys zápas popsal?
Do dvacaté minuty se hrál jednodušší fotbal, což mohlo být způsobeno těžším terénem, poté jsme začali mít převahu ve středu hřiště, kde se nám dařilo sbírat odražené balóny a být nebezpeční z krajních prostorů, z čehož pramenil 1. gól utkání, následně jsme navýšili skóre krásným gólem z přímého kopu. V druhém poločase jsme bohužel vytvořily dvě chyby, ze kterých soupeř dokázal snížit a v posledních vteřinách zápasu pečetit výsledek 2:2.
Vstřelil jsi úvodní branku zápasu. Můžeš nám ji popsat?
Podařilo se nám uhrát odražený míč, který propadl na křídlo, odkud mi přišla přihrávka přesně do běhu a v souboji s brankářem jsem poslal míč pod jeho nohy do sítě.
Proč jste nedokázali v závěru udržet vedení?
Příčinu závěrečného tlaku bych viděl ve zbytečném předržování míče na vlastní polovině hřiště namísto zjednodušení hry, kdy si soupeř vytvořil tlak a pár vteřin před koncem využily přímého kopu k vyrovnání.
Jak moc důležité bylo potvrdit doma body z Pelhřimova?
Určitě jsme chtěli potvrdit venkovní vítězství i před domácím publikem, které si to rozhodně zaslouží za jejich podporu. Bohužel se to nepodařilo na sto procent.
V dalším kole jedete do Havlíčkova Brodu. Co od zápasu čekáš?
V žádném případě to nebude lehký zápas, soupeř má svoji kvalitu, což dokazují i výsledky. Bude to o každém jednotlivci, jak se na zápas připraví, když v zápase každý hráč udělá maximum pro tým, věřím, že budeme úspěšní.
Letos se zatím trápíte. V čem vidíš největší problém?
Začátek sezóny nás zaskočil nepřipravené, letní příprava utekla velmi rychle a změny, které v týmu nastaly, potřebovaly více času, aby si sedly. Teď si myslím, že vše začíná zapadat do sebe, jen to přenést na hřiště a přetavit v dobré výsledky a důležité body.
Prošel jsi brněnskými kluby – Spartou, Zbrojovkou a Líšní. Kde ses cítil nejlépe?
Každou zkušenost beru pozitivně. Sparta byla první větší tým, kde mohu říct jsem fotbalově vyrostl, dařilo se mi střelecky a každou sezónu jsem bojoval o prvenství v tabulce střelců, poté přestup do Zbrojovky, který byl splněný dětský sen a obrovská zkušenost, v tak uznávaném klubu, střelecky to nebylo úplně ono, ale zkušenost k nezaplacení. Po dvou letech následoval přestup do Líšně, kde jsem od 17 let strávil tři sezóny v 2. dorostenecké lize, kde jsem se opět střelecky dokázal prosadit mezi o rok staršími kluky. Do teď mě mrzí, že moji poslední sezónu v Líšni překazil covid.
Jak ses nakonec dostal do Břeclavi?
Z dorostu šla většina kluků do béčka Líšně, takže konkurence na všechny posty byla obrovská a nebylo by jednoduché pravidelně hrávat, proto jsem přijal nabídku od trenéra Malára jít hrát do Břeclavi. Po třech letech v Břeclavi musím přiznat, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem mohl v té době udělat. Tím bych rád trenérovi poděkoval.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Jednoznačně Zbrojovka Brno.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal v Těšanech ve čtyřech letech, přivedli mě k němu rodiče, ale podpora byla od celé rodiny.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Útok a teď i ofenzivní záložník.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Líbí se mi široké zastoupení soutěží, od 1. a 2. ligy po okresní soutěže. Jen tak dál.
VÝBĚR MILANA SKOČOVSKÉHO:
Největší kliďas týmu:
Tomáš Trčka
Největší srdcař týmu:
Šimon Herman, David Fibingr
Největší bavič týmu:
Vojta Borýsek, Michal Tesař
Nejrychlejší hráč týmu:
Adam Souchop
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Matěj Kristoň
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.