Ambice zahrát si výše jsou vždycky, říká hráč 6. kola Martin Grospič

Vítězem ankety o hráče 6. kola 1.B třídy sk.C se stal Martin Grospič. Hráč nováčka soutěže Rožďálovic nastřílel hattrick do sítě Sadské a pomohl tím svému týmu k první výhře v soutěži. Třemi brankami si pomohl k první pozici v tabulce střelců, když vstřelil sedm branek ve čtyřech utkáních. Nyní si můžete přečíst rozhovor s Martinem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, vstřelil jsi tři branky proti Sadské. Můžeš nám své branky popsat?
První branku jsem dal po nádherně předloženém balónu ze strany před bránu do protipohybu brankáře, který čekal, že balón bude zakončovat až hráč za mnou na zadní tyči. Druhý gól padl zase po centru ze strany, kdy gólman nedosáhl na balón a nechtěně ho srazil ke mě a já měl pak ten nejlehčí úkol, uklidit to do prázdné brány. Třetí gól by ze standartní situace, kdy jsem si naběhl na přední tyč a hlavou to uklidil.
Vyhráli jste poprvé v sezoně. Jaké bylo utkání z tvého pohledu?
Utkání mělo dva odlišné poločasy z naší strany. První poločas z naší strany byl parádní, vést 5:0 v poločase je podle mě parádní. Druhý poločas už jsme se jen bránili a soupeř měl mnohem více šancí a příležitostí a přehrával nás.
Postoupili jste z okresního přeboru, v čem vidíš rozdíly, když porovnáš 1.B třídu a okresní přebor?
Rozdíl je určitě ve fotbalovosti. 1.B třída už přináší více hráčů, co dříve hráli vyšší soutěže a velmi dobře si rozumí s balónem.
Ty osobně jsi hrál vyšší soutěže. Máš ambice si ještě zahrát vyšší soutěž než je 1.B třída?
Ambice na to zahrát si ještě něco výše jsou určitě vždycky.
Vstřelil jsi sedm branek ve čtyřech utkáních. Máš nějakou metu, které by jsi chtěl v této sezoně dosáhnout?
Žádné cíle nebo metu, které bych chtěl dosáhnout nemám. Nikdy jsem se necítil jako ten, co by měl mít nejvíce gólů. Vždycky jsem radši góly připravoval, ale když se tak daří, tak to asi přehodnotím.
Vzhledem k tvým zkušenostem by jsi měl být v Rožďálovicích tahounem. Cítíš se jako tahoun a cítíš odpovědnost za výsledky týmu?
Určitou odpovědnost cítím. Jako kapitán musíte mít zodpovědnost za to, co se děje na hřišti. Musíte jít celému týmu příkladem a vždycky na hřišti nechat maximum a motivovat tým k lepším výsledkům i když se zrovna nedaří.
Máš radost z výsledků hlasování a chtěl by jsi někomu něco vzkázat?
Jen bych chtěl poděkovat těm, kteří hlasovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.