Patrik Sedláček: Chci se umístit mezi pěti nejlepšími střelci!

Na rozhovory s vítězi ankety jste si již jistě zvykli. Jelikož bývá pravidelným vítězem hráč Seče, rozhodl jsem se navíc dát prostor i jiným fotbalistům, kteří si pozornost jistě zaslouží. Oslovil jsem tak Patrika Sedláčka, který se umístil na druhém místě. Nadšený fotbalista, mimo jiné, poodkryl svůj pohled na utkání Villarealu s Plzní či na kauzu Davida Limberského. Fanoušky Seče můžu uklidnit, že rozhovor s Petrem Filipem přijde vzápětí, ostatní aktéry 4. třídy vyzývám, že pokud o sobě chtějí také dát vědět (rozhovor, Expert tip, či jiný článek) neváhejte mě kontaktovat na Facebooku nebo na mailu paul.valka@fotbalunas.cz!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Patriku. V anketě jsi skončil druhý, převládá radost, nebo zklamání?
Ahoj Paule, v anketě jsem skončil druhý, jak už si prozdradil ty sám. Abych osobně řekl, tak je to půl na půl. Zklamání cítím z toho důvodu, že boj byl určitě vyrovnaný a malá šance na vítězství tam určitě byla, ale na druhou stranu převládá spíše radost, protože jsem se i tak umístil z jedenácti vybraných hráčů na skvělém druhém místě. A podle mého názoru se nemusím za takového umístění vůbec stydět.
Věřil jsi, že se dostaneš do TOP 3?
Popravdě, nedokázal jsem si ani představit, že právě já jsem mohl být nominován do sestavy. Když jsem se to ale dozvěděl, tak u mě převládala spíše taková šťastná reakce. Určitě jsem si zase tolik nevěřil, ale doufal jsem v to, že bych se mohl umístit alespoň do TOP 3. To se povedlo a jsem velice rád.
Proti Seči jsi nastoupil navzdory poraněnému rameni. O co přesně šlo?
Jedná se o přetrhané svaly v pravém rameni, ale můj stav se jednoznačně zlepšuje, a tak doufám, že i v dalším kole, ve kterém budeme hostit soupeře z Líšiné, budu moct předvést takový výkon, jako právě v Seči.
Jak se z tvého pohledu právě výhra ve šlágru kola rodila?
Když bych to měl vzít podrobně, tak prvních třicet minut nevěděli domácí, co na nás mají zahrát. Nic se jim nedařilo. My jsme toho využili tím, že jsme dali už v 11. minutě gól a dostali jsme se do vedení. Později už jsme domácím odskočili o dvě branky. Poločas skončil za stavu 2:1 pro nás, když snižoval na rozdíl jedné branky právě můj soupeř z ankety Petr Filip. Ve druhém poločase jsme hodně chybovali, a tak jsme dostali branku na 2:2. Naštěstí jsme se oklepali a vlétli na domácí znovu a vytěžili jsme tak výhru 4:2. V 59. minutě se trefil Duchek z přímého kopu a v 67. minutě přinesl na naše kopačky klid skvělej hrající Alžířan Ahmed Mebarki. Z mého pohledu jsme vyhráli zaslouženě. Díky třem bodům jsme se dostali do čela tabulky. Doufám, že budeme předvádět podobné výkony, abychom ukázali, že máme kvalitní tým, který si zaslouží být v čele 4. třídy.
Ty sám jsi ke konečnému výsledku přispěl jednou vstřelenou brankou. V této sezóně již druhou. Kladeš si nějaké osobní ambice, například právě v počtu vstřelených gólů?
Ano vstřelil jsem branku po skvělém centru Jana Strejce z pravé strany který jsem si zpracoval a svou silnější levou nohou poslal za záda domácího brankáře. Osobní ambice si určitě nekladu, jen chci všechny ujistit že mé hostování v Pteníně není zbytečné, a tak doufám že trenéra a ostatní příznivce Lučiny svými výkony potěším. A když jsme u těch vstřelených gólů, tak mé menší přání by bylo umístit se alespoň do 5. místa v tabulce střelců. Tak uvidíme, zda mi to bude střílet i nadále.
Jak jste se na svého soupeře připravovali?
Na soupeře jsme se nijak zvlášt nepřipravovali. Náš trenér, přezdívaný Mourinho, nám řekl skvělou taktiku, kterou ale bohužel nemůžu prozradit (smích).
Přesto nám alespoň pověz, zda byl někdo, na koho jste si chtěli dávat speciálně pozor?
Já jsem toho názoru, že soupeř nastupuje na trávník od začátku s jedenácti hráči, tudíž je dobré dávat pozor na všechny - ať už je to brankář, obránci, záložníci či křídla. Ti se pak musí kontrolovat nejlépe až do posledního hvizdu.
Ponecháme teď 4. třídu stranou. Jakožto veliký fanoušek Viktorie Plzeň nám prozraď, jak se ti líbilo její vystoupení na půdě španělského Villarealu?
Myslím si, že nikdo nemůže říct, že by to v podání Plzně byl špatný výkon. Do šancí se se určitě dostávali. Šance na remízu určitě byla, ale to by museli být plzeňští lepší v zakončení a mít větší tah na balón. Tímto bych chtěl jen říct, že výsledek 1:0 ze Španělska je sice zklamáním, ale není to nějaká velká katastrofa. Každopádně příští zápas mají Viktoriáni Rapid Vídeň, tak uvidíme, zda si reputaci napraví a přivezou do Plzně body.
Čí výkon se ti líbil nejvíce?
Tahle otázka pro mě není vůbec lehká. Každopádně jednička v brance Plzně Matúš Kozáčik předvedl opravdu výborný výkon, kdy vychytal spoustu tutovek z kopaček Baptistãoa. Mimochodem skvělý útočník španělského celku, má skvělý tah na balón a dokáže vše, co si s míčem u nohy zamane. Pohledný a opravdu dobrý výkon předvedl také Kopic. Chodil často do soubojů jeden na jednoho a rval se do zakončení.
Jaký máš názor na nedávnou kauzu Davida Limberského?
Limba je mi osobně hodně blízký jako skvělý fotbalista, na druhou stranu to, co se stalo, by si určitě placený fotbalista měl uvědomit, že je špatně. Že sedne za volant pod vlivem alkoholu a ještě vyhrožuje policistům, to už je opravdu vrchol. Můj názor je takový, že každý jsme nějaký a děláme chyby, takže když to shrnu, tak tohle je každého věc, jak se chová ve svém soukromém životě.
Vnímáš jako větší prohřešek řízení reprezentanta pod vlivem alkoholu, nebo následnou oslavu gólu v Příbrami?
Větší prohřešek je podlé mého to řízení pod vlivem alkoholu. Ale to, co předvedl David po vstřelené brance v Příbrami, bylo hodně dětinské. Navíc určitě věděl, že už takhle má s vedením Viktorie a reprezentace problémy. Tímto si způsobil jen další trable. Odebrání kapitánské pásky a vyloučení z nominace bylo správné řešení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.