Jsem rád, že jsem ve svém věku schopen držet krok s o dost mladšími protihráči, říká Roman Krčil

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Roman Krčil z Vranové. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a v rozhovoru najdete spoustu zajímavostí o Romanově kariéře a životě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k výhře, jaké máte pocity z toho, že jste se stal hráčem kola?
Bylo to velice příjemné zjištění. V mém věku to člověka upřímně potěší, ale je to též zásluha i mých spoluhráčů.
Obdržel jste téměř 40 % hlasů, kdo si myslíte, že Vás nejvíc podpořil v anketě?
Opravdu netuším. Nevím, kolik fotbalistů a lidí sleduje tento portál. Já před několika dny ještě nevěděl, že existuje. Vím, že mi hlas poslala partnerka, blízcí a kamarádi, za což jim velmi děkuji.
S Vámi v sestavě kola figuroval i čtrnáctiletý Jan Hrdý z Boskovic, co říkáte na to, že mezi muži dokáže podat takový výkon i čtrnáctiletý chlapec?
Tohoto fotbalistu osobně neznám, ale ve 14 letech hrát mužský fotbal, je obdivuhodné. Já začal hrát za chlapi v 17 ti letech a začátky nebyly vůbec snadné, ba naopak. Začínal jsem na lavičce jako střídající hráč a až po delším čase jsem se stal stabilním hráčem základní sestavy. Smekám před ním. Myslím si, že pokud vydrží, má před sebou velmi slibnou kariéru
Teď již k Vašemu utkání, 3 góly a jedna asistence. Jak byste zhodnotil jak svůj tak týmový výkon?
Máme teď ve Vranové bojovné mužstvo, které táhne za jeden provaz. V utkání proti Lysicím se mi hrálo od začátku zápasu velmi dobře, mnoho sprintů, příjemné počasí, zápas mi sednul po všech stránkách. Z naší strany se hrál útočný fotbal, který mi vyhovuje. Zápas jsem si užil. Kéž by bylo víc takových. Vždy samozřejmě záleží na soupeři, co vám dovolí.
V dosavadní sezóny se Vám hattricky povedly 2, kolik si myslíte že jich zvládnete za celou sezónu?
To opravdu nevím, ale samozřejmě bych si přál, aby jich bylo co nejvíc.
Co je Vašim cílem v aktuální sezóně?
Aby se mužstvu Vranová dařilo, v kabině byla pohoda a dobrá nálada, samozřejmě s co nejlepším umístěním v tabulce. Věřím, že všichni spoluhráči hrají fotbal pro radost a zábavu stejně jako já. I to se odráží na výsledcích mužstva. Co se týče mé osoby, tak především pomoci mužstvu k co nejlepším výkonům a projít celou sezónu bez zranění. V minulé jsem takové štěstí neměl a celé jaro jsem bohužel nehrál.
Příští kolo zavítáte do Adamova, co očekáváte od nejmladšího týmu soutěže?
Adamov je nyní na posledním místě v tabulce. Prý tam hrají mladí kluci, spíše dorosteneckého věku, ale to neznamená, že to bude hned jednoduchý soupeř. Za dosavadní fotbalovou kariéru mám zkušenost, že jsme většinou měli se slabšími soupeři více starostí než s týmy, které hrály v tabulce výše. Hlavně nesmíme soupeře podcenit. Určitě chceme zápas vyhrát a potvrdit prozatím slibně rozjetý začátek sezony. Na zápas se moc těším.
Co byste řekl, že byl Váš největší fotbalový úspěch?
Vyhrál jsem krále střelců ve III. třídě okresního přeboru ve žďárském okrese za tým Vír, a to stejné se mi podařilo zopakovat na blanenském okrese za mužstvo Vranová. Ale to už je dávno. A nyní i to, že jsem ve svém věku schopen držet krok s o dost mladšími protihráči a stále se střelecky prosazovat.
Co děláte, když zrovna nejste na hřišti?
Hodně cestuji, sportuji, pracuji na zahradě a užívám si chvíle se svojí přítelkyní a dětmi.
A na závěr, jaký máte názor na portál fotbalunas.cz a co byste na něm změnil nebo zlepšil?
Po zhlédnutí portálu fotbalunas.cz musím konstatovat, že v něm každý fanda fotbalu najde to, co ho zajímá. Je přehledný a s aktuálními informacemi. Jen tak dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.