Roman Štalmach - Už od dětství byl mou vášní fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře, a tradiční otázka na začátek. Jak jste byl spokojený se svým výkonem? Co se vám v zápase dařilo, a co naopak ne?
Děkuji moc, celkově jsem byl se svým výkonem spokojený. Akorát v prvním poločase jsem mohl jednu situaci lépe vyhodnotit a vstřelit vedoucí branku.
Co tým? Jak hodnotíte výkon týmu? Co se vám povedlo, na čem budete muset ještě zapracovat?
Myslím si, že všichni hráči zahráli perfektně. Důležité pro nás bylo, že tým byl poprvé téměř kompletní a chyběl už jen R. Pavlíček. Povedlo se nám také střídání, kdy hru oživil M. Kachlík.
V pátek jste se střetli s dosud neporaženým Lichnovem. S jakou taktikou jste do zápasu šli?
Do zápasu jsme šli s jedním cílem, a to vyhrát, který jsme zaslouženě splnili. Trenér zdůrazňoval, ať se nebojíme hrát, kombinujeme přes střed hřiště, ale hlavně ať roztahujeme boky a využíváme našich individuálních dovedností. Což se nám povedlo na jedničku.
Překvapil vás při zápase něčím soupeř? A jaký hráč vám dělal největší starosti?
Možná jen soupeřova tvrdá hra. Řekl bych, že z Lichnova zahrál dobře Matěj, který také vstřelil branku.
V zápase jste vybojovali první tři body v sezóně. Popište nám průběh zápasu.
Kdybychom po prvním poločase vedli 4:0, tak by se asi nikdo nedivil. Spálili jsme opravdu mnoho šancí. Po bezbrankovém poločase jsme si v kabině řekli, že na ně vletíme a dáme rychle branku. Bohužel asi v 51. minutě jsme po jejich jediné větší šanci prohrávali 1:0, kdy náš obránce podklouzl a jejich hráč už měl snadnou práci. Naštěstí hned za další dvě minuty jsme vstřelili vyrovnávací branku M. Tilkeridisem na 1:1, a to po velmi krásné akci, do které se zapojil téměř celý tým. Poté jsem dostal dvakrát po pěkných přihrávkách balon a utkání tak mohl rozhodnout.
Vy sám jste vsítil dvě branky. Jakým způsobem branky padly?
První gól jsem dal po krásné přihrávce do běhu od M. Tilkeridise, kdy jsem se rychlostně zbavil obránce a běžel na gólmana tzv. „sám na sám“ - naznačil jsem střelu, ale šel doleva. Poté jsem už jen uklidil míč do sítě. Druhý gól padl po fotbalové lahůdce, kdy M. Šmíd si udělal z jejich tří hráčů na levé straně kužely a poslal mi krásný centr, který jsem z voleje zakončil.
Zápas byl hodně emotivní podle některých reakcí na internetu. Co bylo v zápase tak třaskavé?
Velmi tvrdá hra od obou týmů a tím bych to asi zakončil.
Po třech zápasech máte čtyři body. Panuje s tímto stavem spokojenost? A jaké jsou vaše ambice pro tuto sezónu?
Spokojenost určitě ne. Kdybychom měli 6 bodů, tak se dá říct, že ano. Naše ambice? Hrát v klidu střed tabulky.
Zkuste našim čtenářům představit vaši kariéru.
Už od dětství byl mou vášní fotbal, trávil jsem většinu času na turnajích, výběrech a zápasech, či s kamarády na místním hřišti. Rád bych však zmínil své fotbalové začátky, které vedly přes Světlou Horu, kde jsem začínal v přípravce. Poté jsem se v žákovském věku přesunul do Slavoje Bruntál a zůstal zde až do mužů, a ještě několik sezón tady odehrál. Poté jsem prošel několika celky, a to například – Oldřišov, Jakartovice, Město Albrechtice, Kozmice. Měl jsem také možnost si zahrát v týmech se zvučnějšími názvy. Nejdéle času jsem strávil v sousedním Polsku, a to konkrétně v klubu Ks Orzel Branice hrající 5 ligu. Ještě ale musím zmínit, že už pár let reprezentuji Českou republiku ve fotbalu „Repre fans“, kdy objíždíme mezinárodní fotbalové turnaje proti reprezentacím z jiných zemí.
Koukal jsem a vy jste naposledy hrával v roce 2019 v Kozmicích. Co vás přimělo znovu nazout kopačky? Proč jste si dal takovou dlouho fotbalovou pauzu? A co vás zaválo z Kozmic do Jindřichova?
Za celou svou fotbalovou kariéru jsem kopačky na hřebík nepověsil. Mé fotbalové kroky vedly do sousedního Polska, kde jsem se fotbalu věnoval celkem 6 let, možná z daného pohledu je má kariéra zavádějící. Do Jindřichova jsem se dostal po tzv. lasu od našeho kapitána Víti Boháčka a také tím, že jsem se letos zúčastnil pár turnajů s kluky právě z Jindřichova a hrálo se mi s nimi dobře.
Jaké jsou vaše koníčky? A jak trávíte svůj volný čas?
Sport – zejména fotbal. Zahrada. Volný čas trávím se svou partnerkou a naším úžasným synem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.