Aklimatizoval jsem se rychleji, než jsem čekal, říká hráč 3. kola Petr Wajshajtl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 3. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nová akvizice Rakovníka Petr Wajshajtl se v rozhovoru rozpovídal o remízovém zápase s Klecany, gólovém debutu i o tom, proč se rozhodl začít oblékat právě rakovnický dres!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Byli to spoluhráči, kteří Vám poslali většinu hlasů?
Děkuji. Abych byl upřímný, tak netuším. V Rakovníku je spousta fotbalových fanoušků, tak to byli možná oni.
Náročné utkání s Klecany nakonec vyústilo v remízu 1:1. Spokojenost?
Remíza byla nakonec férová, velké šance byly na obou stranách. Je škoda, že se nám nepovedlo v první půli ještě navýšit to jednogólové vedení, protože věřím, že to už bychom si pohlídali.
Vy jste v utkání zaznamenal několik výborných momentů. Jak byste zhodnotil svůj výkon?
Cítil jsem se zase o trochu lépe než v prvním zápase. Pořád si ale zvykám na tempo hry, které je hodně odlišné od soutěže, kterou jsem hrál minulou sezonu. Rozhodně tam byly z mé strany dobré momenty, ale zároveň jsem některé situace nevyřešil úplně podle svých představ. Pořád je na čem pracovat.
Střelecky jste se prosadil již v prvním utkání za Rakovník, když jste v Podlesí poslal svůj tým do vedení už po pěti minutách hry. Jaký to byl pocit, skórovat hned v prvním utkání v novém klubu?
Lepší debut jsem si rozhodně nemohl přát! Upřímně jsem ani nepočítal s tím, že bych hned hrál od začátku, protože jsem se do přípravy připojil později a neodehrál jsem ani žádný přípravný zápas. Jsem však rád, že mi dal trenér důvěru a že se mi povedlo ji rychle splatit.
V příštím kole se představíte ve Voticích, které na svém kontě nemají zatím ani bod. Jedete si pro druhé vítězství v sezoně?
Vzhledem k tomu, že v téhle soutěži zatím neznám žádný tým ani hráče, tak nevím, co od nich můžu očekávat. Vím, že žádný zápas v téhle soutěži nebude jednoduchý, ale pro body si tam rozhodně jedeme!
Do Rakovníka jste přišel na půlroční hostování v první polovině srpna tohoto roku. Soudě dle Vašich výkonů už jste se zde stihl aklimatizovat, nebo ne?
Aklimatizoval jsem se rychleji, než jsem čekal. Máme kvalitní mladý a bojovný tým a hraje se mi zde zatím opravdu skvěle. Doufám, že to tak bude pokračovat.
Proč jste se rozhodl přesunout právě do Rakovníka?
Od 1. srpna tohoto roku jsem nastoupil do Rakovníku na vojenský útvar, kdy jsem měl po škole více možností, ale Rakovník byl pro mě svou polohou i náplní práce ideální volbou.
S kým si v kabině rozumíte nejvíce?
Společně se mnou zde začal trénovat i můj bývalý spolužák z univerzity a kolega z útvaru Vilda, což mi začátky hodně usnadnilo. Řekl bych ale, že v kabině je celkově skvělá parta lidí, která nás přijala a rozumíme si se všemi.
Jaká je největší náplň Vašeho volného času?
Momentálně se stále zabydluji, neboť tu jsem pouze chvíli, ale ve volném čase se rád věnuji i dalším sportům.
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Bojím se, že bude. Už tak se mi to tam teď hromadí s prvním startem, gólem, a teď ještě tohle (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.