Jiří Mikula, hráč Buchlovic, rozhodl svou proměněnou penaltou v závěru utkání o vítězství Buchlovic

V posledním kole této krajské soutěže zvítězily Buchlovice a Jiří Mikula se stal tím, kdo strhl vítězství na stranu Buchlovic. Pět minut před koncem utkání proměnil Jiří Mikula pokutový kop, který znamenal zisk tří důležitých bodů. 

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji vám k vítězství v anketě Hráč kola. Věděl jste, že jste nominován do ankety Sestava kola?
Děkuji. Ano, věděl. V úterý ráno mi to oznámil kamarád, ale musím říct, že jsem s tím nepočítal.
Asi o webovém portále víte. Spoluhráč Michal Kučík už anketu vyhrál. Přispěl něčím do kasy? Jaké to bude u vás?
Občas se na web mrknu. Je to zajímavé zpestření hlavně pro nižší soutěže. Michal vyhrál, tuším, jedno z prvních kol a určitě něco dával. Tímto ho zdravím! Kluci si to na nejbližším tréninku určitě pohlídají i u mě :-)
V posledním utkání jste strhli vítězství na svou stranu až v závěru utkání penaltou. Jak byste zpětně popsal utkání s Kunovicemi.
Nepovedl se nám příliš vstup do utkání a hráči Kunovic dali jasně najevo, že rozhodně nepřijeli bránit. Pramenila z toho docela rychle obdržená branka. Do konce poločasu se hra vyrovnala, ale stav byl pro nás stále nepříznivý. Do druhé půle jsme nastoupili s velkým odhodláním zápas strhnout ve svůj prospěch a dokázali jsme srovnat skóre. Myslím, že proměněná penalta, která zajistila tři body, byla zadostiučiněním pro celý tým.
V letošní sezóně bodujete především doma. Čemu to přisuzujete?
Podle mě se vždycky lépe hraje doma. Ať už jde o prostředí nebo fanoušky. V posledním zápase jsme to silně pocítili. Po vyrovnávacím gólu nás fanoušci přímo dotlačili k vítězství a za to jim patří velký dík. Je pak fajn pozorovat místní nadšence, jak si výhru užívají. V Buchlovicích fotbal táhne a my musíme na hřišti dělat maximum, aby lidé odcházeli spokojení.
Teď něco o vás. Popište nám svou dosavadní fotbalovou kariéru?
V šesti letech jsem poprvé přišel na trénink do místní přípravky, se kterou jsme odehráli pár přátelských turnajů. Následně jsme s kamarády hráli za přípravku sousedních Boršic. Přes talentové zkoušky jsem se dostal do akademie Slovácka, kde jsem bohužel vydržel jen dva roky. Mé kroky směřovaly zpět do rodných Buchlovic. Hrál jsem za žáky a následně i za dorost, se kterým jsme se svými úspěchy navždy zapsali do historie fotbalu v Buchlovicích. Nyní již několikátým rokem pravidelně nastupuji za A-mužstvo a jestli přijde v budoucnu ještě nějaká výzva?! To se uvidí.
Máte svůj oblíbený klub, máte svého oblíbeného hráče?
Ano, jsem velký fanoušek Realu Madrid, který sice v loňské sezóně nebyl příliš úspěšný, ale pevně věřím, že tento rok bude jiný a přinese minimálně jednu velkou trofej. Oblíbených hráčů mám více, ale jeden příklad za všechny určitě Cristiano Ronaldo, který má podle mě všechno, co moderní fotbalista mít má. Mluví za něj čísla.
Čemu se věnujete, když svůj čas netrávíte zrovna na zeleném pažitu?
Mimo práci a fotbal mám i jiné koníčky. Ze sportu mě velmi baví tenis, který také často sleduji v televizi. Mám spoustu kamarádů, se kterými zajdu třeba na ryby, na koncert nebo jen tak posedět, vyrazit mezi lidi.
Jirko, ještě jednou vám gratuluji a přeji vám úspěchy i mimo fotbalové trávníky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Ořechov 20 71:29 44
2 TJ Buchlovice 20 39:25 38
3 TJ Topolná 20 31:21 37
4 TJ Zdounky 20 52:32 36
5 1. FC Polešovice 20 36:29 34
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 David Moravec 19
2 Martin Bartek 19
3 Martin Zálešák 18
4 Jakub Kowalík 17
5 David Červenka 16
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 78 59,1% 0
2 David Večeřa 64 53,8% 0
3 Petr Štangl 49 55,1% 0
4 Ladislav Beran 44 52,4% 0
5 Tomáš Krejča 39 52,7% 0
Zobrazit celou tabulku