Našemu stadionu s radostí říkám San Siro, říká Šimon Mertl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je autor hattricku z Dobřan Šimon Mertl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máš v týmu dva bráchy. Jaké je to hrát se sourozenci v týmu, a ještě ke všemu se dvěma? Nelezete si už spíše na nervy?
Zatím ne, vzhledem k tomu, že jsme všichni tři na vysokých školách, je pořád o čem si povídat a je to v pohodě.
Studuješ medicínu. V jakém konkrétním odvětví by ses v budoucnu rád pohyboval?
Vždy pro mě byl sport a pohyb zásadní, tak mě velmi láká ortopedie, v rámci které bych moc rád působil v oblasti sportu pro sportovní kluby, jak tady u nás, tak i v zahraničí.
Vraťme se k fotbalu. Odehráli jste zatím čtyři zápasy. Dva venku, které jste prohráli a dva doma, ve kterých jste zvítězili. Zajímavý je i fakt, že jsi v obou domácích zápasech vstřelil brzký gól. Přisuzuješ to nějakému vnějšímu vlivu, nebo je to dílo náhody?
Stejnou otázku jsem si pokládal i já a i když si to člověk neuvědomuje, tak náš stadion a zázemí, kterému s radostí říkám San Siro (usmívá se) je v porovnání s ostatními stadiony v kraji na opravdu vysoké úrovni. Navíc naši fanoušci, kteří nás podporují v hojném počtu na domácím hřišti, jsou pro hráče velmi energizujícím a motivujícím prvkem, na který nesmíme zapomínat. Za jejich podporu jim tímto způsobem chci poděkovat. Zároveň znám na našem hřišti každý drn, jak se říká, což je i odpověď na to proč se mi povedlo vsítit dva rychlé góly doma a kdo ví, co přijde o víkendu.
V zápase s Tlumačovem jsi vstřelil hattrick. Zaplakala peněženka?
Dokonce nominace do sestavy kola byla za zásluhy odměněna natož i náš rozhovor.(pokladní si mne ruce) Na hattrick se při postupu zapomnělo, jinak každá jiná pokuta se samozřejmě posunala o cifru výš. Náš pokladní je v tomhle ohledu nekompromisní, ale bůhvíproč on většinu pokut nemá. (Směje se)
Dají se za ty čtyři zápasy, které jste v 1.A třídě odehráli, vypozorovat nějaké rozdíly oproti 1.B třídě, ze které jste před sezónou postoupili?
V A-třídě je mnohem méně času a prostoru na hru, jak nás na to náš trenér připravoval, ale těžko se mi to hodnotí na základě našich zápasů, protože to je jak nebe a dudy, ale věřím, že se v naše výkony srovnají. Soupeři v A třídě jsou pro nás z většiny velká neznámá, což taky hraje svou roli.
Hrál jsi na Petříně, Viktorce nebo v Přešticích. Jak vzpomínáš na tyto štace?
Začátek své fotbalové cesty jsem měl samozřejmě tady (v Dobřanech), kde jsem dostal do žil vášeň a chuť pro hru jako takovou. V Přešticích jsem začal hrát krajský přebor, a tak jsem byl tlačen k tomu se rozvíjet víc a hrát v rychlosti. potom přišla nabídka na to jít výš a zkusit to ve Viktorce, kde vše bylo ještě o úroveň jinde. V rámci Viktorky jsem mohl stát u zrodu fotbalové akademie plzeňského kraje a být jejím členem. Ještě dnes si pamatuji dost živě, jaké bylo vstávání na ranní tréninky v tunelu, kde jsme trávili středeční rána ještě před školou. V akademii jsem strávil dva roky a odehrál jsem s ní několik přípravných zápasů třeba i s Bayernem Mnichov nebo s Lipskem. Jediné, co mě dnes mrzí, že jsme si nezahráli proti Barceloně na turnaji. To nám bohužel uteklo o jeden bod. Potom následoval přestup na Petřín. Na Petříně jsem se znovu dostal do stavu, kdy jsem hrál fotbal spíš pro zábavu a pro vášeň, čemuž prospěl i kolektiv tam a dnes tomu není jinak v Dobřanech. (Usmívá se) I tady jsme zažili úspěchy a například vyhráli turnaj ve Francii. Když jsem později domlouval přes telefonát návrat do Dobřan, se od předsedy ozvalo: "Jméno jsem přeslechl, ale podle toho, co jsem slyšel by to měl být třetí Mertl, který se vrací do Dobřan". To bylo jen třešničkou, která završila můj návrat a dnes už je to jen nedávnou historií.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.