Hráč kola a kapitán Fryčovic Daniel Urbiš: Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal kapitán Fryčovic Daniel Urbiš. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na něj říkáte?
Vůbec jsem nevěděl, že jsem nominovaný do sestavy kola, sdělil mi to až spoluhráč na tréninku. Samozřejmě děkuji všem, kteří mi dali hlas. Jsem za to rád, ale mnohem víc mě těší výborný vstup do sezóny našeho mužstva.
V posledním zápase jste vstřelil vítězný gól. Popište, jak k vaší brance došlo?
Celkem jednoduše. Pravý obránce Adam Šimečka mi poslal podél lajny pěkný pas. Já si míč zpracoval, všimnul jsem si brankáře ze Stachovic, že brankář Stachovic nestojí úplně v optimálním postavení a z voleje jsem ho střelou přes něj z hranice šestnáctky překonal.
V 80. minutě jste ale pro zranění musel vystřídat. Jak k tomu došlo?
Ke zranění došlo již okolo 60. minuty, kdy mě protihráč fauloval v pokutovém území. Levý záložník Ondra Tyleček centroval z levé strany míč k penaltovému puntíku. Předskočil jsem stopera, zpracoval si míč a tento mě poté poslal k zemi. Při následném pádu mi přilehl pravý kotník. Samozřejmě jsem střídat nechtěl. Zkoušel jsem to rozběhat, ale v 80. minutě to bylo již dost bolestivé a střídání jsem se nevyhnul.
Co Vám doktoři sdělili? Jak dlouho potrvá rekonvalescence?
Druhý den jsem navštívil nemocnici, protože z kotníku byl tenisák a potřeboval jsem vědět, zda to není něco vážnějšího. Naštěstí se jednalo „pouze“ o výron a natažené vazy. Co se týká rekonvalescence, neměla by být nijak dlouhá. Tedy snad. Utkání s Palkovicemi jsem bohužel nestihl. To, zda stihnu další zápas je ještě ve hvězdách. Každopádně se o to pokusím.
Zranění jste protrpěl i v jarní částí sezóny. Necukalo Vám tak trochu v noze? Nechtěl jste klukům, co nejdříve pomoct v cestě za záchranou?
Toto zranění bylo závažnější. Došlo k němu v Trojanovicích, kde jsem si natrhnul vazy v levém kotníku z obou stran. Nehrál jsem snad dva měsíce. Samozřejmě, že cukalo. A ne pouze v noze. Každý, kdo fotbal miluje a obětuje mu něco, chce být v těchto chvílích na hřišti a svému týmu pomoct. Bohužel jsem v jarní části po zranění už klukům nepomohl. Nakonec to ale zvládli a o chlup jsme unikli sestupu. Těžko by se to překousávalo. Doufám, že v této situaci se již nebudeme nacházet, protože to není nic příjemného. Letošní vstup do této sezóny se nám výsledkově nad míru povedl, snad v tom budeme pokračovat.
Kde jste začínal s fotbalem a kdo Vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal právě zde, ve Fryčovicích. Díky střídavým startům, které ještě před nějakou dobou fungovaly, jsem si prošel Frýdkem – Místkem a Petřkovicemi. Následně jsem se ale vrátil do obce, kde jsem vyrůstal. K fotbalu mě přivedla určitě matka a otec již brzkém věku. Bylo mi okolo pěti let. Jako každý malý kluk jsem běhal po hřišti s míčem. Vydrželo mi to až do teď.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Těch momentů je určitě víc. Vážím si spoustu ocenění, které jsem v mládežnických kategoriích vyhrál. Také jsem rád za zkušenosti, které jsem mohl zažít ve Frýdku Místku, kdy jsme jezdili na turnaje po celé Evropě a hráli s mnoha známými zahraničními týmy. Nemůžu opomenout taky poslední rok v dorostenecké soutěži, kde jsme soutěž vyhráli. Ten největší úspěch snad teprve přijde, až to s Fryčovicemi prolomíme a konečně postoupíme do 1.A. (úsměv)
Jakým způsobem jste trávil letní přestávku?
Letní přestávka nebyla až tak dlouhá. Část letní přestávky jsem musel věnovat rehabilitacím po zranění nohy. Byl jsem si ale také odpočinout s partnerkou na dovolené u moře.
Je nějaký zápas, na který se v letošní sezoně vyloženě těšíte a proč?
Utkání, na které jsem se vyloženě těšil již proběhlo. První mistrovské utkání hrajeme z pravidla na domácím hřišti, jelikož se u nás za hřištěm koná pouť. Na toto utkání chodí jednoznačně také nejvíc fanoušků. Večer po utkání máme poté zábavu, kde vstup do nové sezóny patřičně oslavíme. Je to zpestření po každé přípravě. S postupem času se určitě začnu těšit i na poslední podzimní utkání, kdy bude tělo potřebovat pauzu. Mimo jiné se ale těším na každé utkání
Jaké jsou cíle Vašeho týmu pro letošní sezónu?
Před sezónou byl cíl jasný. Nenechat nic na náhodě a hrát od startu sezóny naplno, abychom nahráli co největší množství bodů. Nechceme totiž prožít to, co se stalo minulou sezónu. Úvod sezóny se vyvedl, kdy jsme porazili doma favorita ze Stachovic a následně jsme si odvezli bod z Palkovic. Potřebujeme na tyto výsledky ale navázat. Doufám, že v tomto duchu budeme pokračovat a sbírat body. Je brzo spekulovat, sezóna teprve začala. Uvidíme, na co to bude stačit. Samozřejmě se ale chceme pohybovat v první polovině tabulky, což by bylo pro nás fajn a po nezdaru z minulé sezóny také za dosti učinění. Umístění do 5. místa by bylo opravdu super.
A Vaše osobní cíle do budoucna?
Jak jsem již avizoval výš. Přál bych si, aby Fryčovice znovu hrály vyšší soutěž. Bohužel jsem si ale vědom i toho, že v dnešní době, je to v menších obcích složité. Člověk ale nikdy neví, třeba se toho v hráčské kariéře ještě dožiju. Konkrétní osobní cíle nemám, snad jen to, abych se vyhýbal zraněním, kterých již bylo opravdu dost. Po hráčské kariéře budou nejspíš hlavní cíle pracovní. Ty si ale nechám pro sebe. Ve fotbale bych se ale chtěl určitě pohybovat co nejdéle to půjde, uvidíme, kde mě nohy zavedou.
Děkuji za rozhovor. Chcete závěrem něco dodat?
Také děkuji, fotbalu zdar.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.