Občas mi tam něco spadne, ale můj hlavní úkol je jinde, říká hráč 2. kola Jiří Kabyl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 2. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kralupský Jiří Kabyl se v rozhovoru rozpovídal o úvodním utkání sezony, ambicích Kralup do nového ročníku nebo také o své stopě v pražské Spartě!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Kdo Vám podle Vás poslal nejvíce hlasů?
Děkuji. No, možná kralupští fanoušci, kterých na první zápas přišlo hodně a po celých devadesát minut nás podporovali, za což jim děkujeme. Každopádně chci věřit, že hodně hlasů poslali fotbaloví „odborníci“ a znalci dobré kopané (dodává s úsměvem).
Utkání s rezervou Slaného jste zvládli s přehledem, na konci minulé sezony jste ale se stejným soupeřem doma prohráli 3:4. Co bylo teď jinak?
Na konci minulé sezony jsme měli hodně absencí a zraněných hráčů. Z pohledu Kralup už se to dohrávalo silou vůle a Slaný toho dokázalo využít. Teď bylo vše jinak. Je nový ročník a tým se v létě vhodně doplnil. Myslím, že jsme byli na první zápas dobře připraveni a i přesto, že se nám zejména v prvním poločase tolik nedařilo, jsme zaslouženě vyhráli.
Jak byste zhodnotil svůj výkon?
Ve fotbale nerad hodnotím jednotlivce, takže ani sám sebe. Vždy jde o kolektivní výkon, a ten byl tentokrát skvělý.
V příštím kole jedete na horkou půdu do Kosoře. S čím do utkání půjdete?
S velkým respektem k soupeři. Kosoř bude hodně nepříjemná, ještě k tomu na svém hřišti. Přesto si věříme a rádi bychom potvrdili body z domácího zápasu.
Jaké jsou kralupské ambice co se týče umístění v tabulce v této sezoně?
Vedení by si přálo hrát do pátého místa. Já si myslím, že pokud by se nám vyhýbala zranění, tak můžeme pomýšlet ještě výš. Alespoň v to věřím a určitě pro to uděláme maximum.
Vy se i z pozice stopera poměrně často prosazujete střelecky. Nehrál jste v mládí v útoku, že Vám to takto střílí?
Nehrál, vždy jsem byl hlavně defenzivní hráč. V týmu jsou lepší hráči na střílení gólů. Občas mi tam něco spadne, ale můj hlavní úkol je jinde.
Právě v mládí byla jednou z Vašich zastávek také pražská Sparta. Jak na toto angažmá vzpomínáte?
Byl jsem tam jenom v mládeži, ale vzpomínek mám spoustu, především ze základní školy, protože jsme se spoluhráči chodili do jedné třídy. Určitě tam člověk získal nějaké fotbalové základy. Jednu věc mi to ale dalo nejvíc, a to nejlepšího kamaráda. Pravidelně se vídáme až doteď.
V kariéře jste působil ve více než deseti klubech. Kde se Vám líbilo nejvíce?
Těžká otázka. V Libiši jsem působil dlouho, takže jsem tam zažil hodně sezón a spoustu skvělých spoluhráčů. V Nymburce to byl zase největší úspěch a mohl jsem si zahrát třetí ligu. Ve Lhotě se nám zase podařilo vyhrát soutěž a všichni na to rádi vzpomínáme. Ale pokud by to četlo naše vedení, tak musím odpovědět, že až teď, v Kralupech, je to nejlepší (dodává s úsměvem).
S kým si v kralupské kabině rozumíte nejvíce?
Je jasné, že nejvíc vím o hráčích jako je Houžvička, Petr a Chlapec. Prošli jsme spolu několika týmy a známe se už asi deset let. A v některých klubech to bylo opravdu „zajímavé“, opravdu jsme spolu zažili hodně věcí. Jinak je ale v kabině obecně dobrá atmosféra, což potvrzuje fakt, že si spolu rádi nejen po zápase, ale i po tréninku, sedneme na pivo.
Je nějaký soupeř, na kterého se v nové sezoně „extra“ těšíte?
To asi ani ne. Těším se na každý zápas a vždy ho chci vyhrát.
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
No, pokladník Krejza, který kasu bere hodně prestižně, už se hlásil. Zkusím se s ním nějak rozumně domluvit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.