Hráč kola, záložník Starého Města a programátor Vítězslav Kaňok: Chtěl bych povýšit úspěch svého otce a postoupit o soutěž výše

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Vítězslav Kaňok ze Starého Města. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na něj říkáte?
Určitě to vždy potěší, když někdo ocení, co děláte, ale určitě bych to nepřeceňoval, každý má svůj pohled na fotbal a výkony hráčů.
Čekal jste to?
Nominaci jsem nečekal, vzhledem k tomu, že ani netuším, jak fungují nominace na hráče kola. Vím, že jsem byl už jednou nominovaný a myslím si, že podávám docela stabilní výkony a tenhle nebyl zas tak výjimečný. Spoluhráči se domluvili, že tentokrát budou podporovat mě, ať nemusí zase pokutu platit Papen (Daniel Papaj).
Od hráčů Tiché jsme slyšeli, že jejich pokutou je litr domácí. Jak máte sazebník nastavený vy?
U nás jsou sice taky tekuté pokuty, ale za hráče kola jsou jenom peněžní. Kluci se domluvili, že hráči nad 28 let to budou mít dražší, ale zatím je to 120Kč.
Do sestavy kola jste byl nominován za výkon v zápase proti Raškovicím. Popište, jak zápas probíhal z Vašeho pohledu?
Myslím, že šlo z počátku o dost vyrovnaný zápas s mírnou převahou Raškovic. Nám většinou pomůže dostat první gól, ať si všichni uvědomí, že vlastně o nic nejde a přestanou se na hřišti bát. To byl i případ tohoto zápasu, kdy jsme právě po inkasované brance zvýšili otáčky a naštěstí do poločasu srovnali. Ve druhém poločase už jsem i vzhledem k prázdné lavičce hostů věřil, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Poté nastoupil Papen a já jsem věřil, že nějaký gól proti svým bývalým spoluhráčům vstřelí. To se nakonec povedlo.
V uplynulé sezóně Váš tým skončil na sedmém místě. Nepřevládá trošku zklamání?
Ani ne, Stonavu bychom už stejně nedohnali. Hlavně v závěru sezóny už jsme podávali docela slušné výkony s čímž jsem spokojený. Pro příští sezónu, ale máme určitě větší ambice.
Kde jste s fotbalem začínal a kdo Vás k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl otec. Dalo by se říct, že tehdy, tedy v mých deseti letech, pro mě založil ve Starém Městě přípravku. Ta tady funguje dodnes. Asi jako většina otců fotbalistů měl sen, že jeho dítě bude hrát fotbal na profesionální úrovni, což jsem mu bohužel nesplnil. Myslím si ale, že má velkou radost, i když mě vidí hrát jako amatéra. Jemu jsem rozhodně nejvíc vděčný za svůj fotbalový život a nikdy nezapomenu, jak mě vozil skoro každý den na zápasy a tréninky, ať už do Ostravy na Baník, tak i do Frýdku.
A právě v mládeži Frýdku-Místku jste strávil opravdu dlouho dobu. Co Vám to dalo do Vaší kariéry?
Myslím si, že hodně pomůže, když si člověk vytvoří nějaké ty návyky z větších týmů, jako je třeba Frýdek, a to jak mentální, tak fyzické. Frýdek byl můj tým na dlouhé roky a všichni trenéři měli nějaký svůj pohled na fotbal. Nejvíc jsem si ze svého působení v mládeži Frýdku vzal, že si člověk musí na hřišti věřit a hrát svůj fotbal.
Co Vás na fotbale nejvíc baví?
Na fotbale mě nejvíc baví to, že člověk zapomene na starosti a opravdu vypne. I když jsem měl v životě nějaké větší starosti, tak právě na fotbale jsem si od nich odpočinul. Pak také samozřejmě kolektiv, který máme ve Starém Městě výborný. Někdy mi ale přijde, že jsme na hřišti až moc hodní. A v neposlední řadě, že je to možnost pohybu u něčeho, co mě baví. Není to jako někde bezcílně běhat po oválu.
Údajně jste civilním povoláním IT Specialista. Popište, co je náplň Vaší práce?
Ano je to pravda. Mojí prací je programování. Vyvíjíme software pro různé poskytovatele telekomunikačních služeb jako je například O2, T-Mobile apod. Jako většina programátorů je moje práce programovat a u toho pít kávu.
Máte kromě fotbalu také jiné koníčky/vášeň?
Moji největší vášní je asi právě kromě fotbalu samozřejmě to IT. K tomu samozřejmě patří i hraní počítačových her. Dříve jsem dost času trávil u CSGO a World of Warcraft, ale poslední dobou i vzhledem k tomu, že ještě dokončuji vysokou školu, je můj život většinou jen práce, škola a fotbal.
Co plánujete po sezóně?
Myslím si, že příprava začíná brzo, takže mám v plánu jen krátkou dovolenou u moře a vzhledem ke svému již trošku pokročilejšímu fotbalovému věku i nějaká ta lehčí kondiční příprava, abych se na hřišti cítil dobře.
Máte nějaké cíle do budoucna?
Jak už jsem zmínil, tak si dokončuji školu. V tuto chvíli je tudíž můj největší cíl ji dodělat. Fotbalovým cílem je pro mě postup se Starým Městem, čímž bych navázal na svého otce, který se Starým Městem dokázal postoupit právě do 1. A třídy. Tím bych ten jeho úspěch chtěl zase povýšit o úroveň výš (do Krajského Přeboru).
Děkuji za rozhovor. Chcete závěrem ještě něco dodat?
Děkuji všem, kteří dali hlas a také hlavně našim fanouškům, kteří nás chodí podporovat až v pro mě neuvěřitelném počtu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.