V historii klubu poprvé vyhrálo svoji soutěž áčko i béčko, říká hráč 14.kola Daniel Kalabza

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím útočník TJ Proboštov B - Daniel Kalabza!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním důležitém zápase jste porazili Košťany poměrem 4:1. Spokojenost?
Spokojenost je slabý slovo. Jsem strašně rád za sebe i spoluhráče a vlastně za celý Proboštov, že jsme to dotáhli do konce. Co se tyče zápasu, tak už v kabině před zápasem jsem věděl, že to zvládneme. Všichni k tomu přistoupili zodpovědně a od první minuty jsme si šli za vítězstvím.
Dával si druhou branku. Byl si spokojený se svým výkonem?
Se svým výkonem nejsem moc spokojený. Byl jsem více na zemi, než u balonu. Ale s tím jsem počítal, že mě soupeř bude chtít rozhodit a faulovat. O to víc jsem rád, že mi pomohl tým, a odmakali jsme to. Tímto bych chtěl celému týmu poděkovat za výkon a srdíčko.
Titul je váš, nakonec jste to urvali. Čekali jste to?
Abych byl upřímný tak jsme to nečekali. Unčín to měl po podzimu skvěle rozehraný, měl náskok asi 5ti bodů a prohrál jediný zápas s námi. Na jaře oba týmy ztrácely, ale klíčový zápas přišel u nich, který jsme zvládli vítězně. A ten nás dostal k boji o titul, který jsme nakonec zvládli my. I tak bych chtěl Unčínu poděkovat za skvělou jízdu, oba zápasy a zaslouží si uznání. Mám tam pár dobrých kamarádů, probíhaly různé popichovaní a hecování. Takže když bychom to nevyhráli my, tak bych to přál jim.
Už jste slavili? Jak to probíhalo?
Skoro všichni začali slavit ihned po zápase, některý z nás ještě čekal další zapas za áčko, který mělo už jasný postup do krajského přeboru. Oslavy byly velké, v historii klubu se totiž nestalo, že by A a B tým vyhrály svoje soutěže. Nechyběla ani mistrovská jízda na Labutích. Všichni jsme si to maximálně užili, někteří dokonce slavili ještě druhý den. Já sám skoro nepiju, takže teď jsem za to vzal, s pohárem jsem se si užil celý večer. Přibližně o 4:00 ranní mi ho radši na luně vzal náš pokladník. Rad bych to za rok prožil znovu.
Co očekáváte od příští sezóny? Dokážete se prosadit?
Myslím si že ano. Zůstáváme ve stejný soutěži a tým na ní máme kvalitní.
Co léto, budou nové posily či odchody? Co je potřeba zlepšit?
Co se tyče béčka, tam se to odvíjí vše od Áčka. V áčku nám začíná příprava už 6. července. Nějaké posily by měli přijít, zatím je to v řešení a podle toho se přizpůsobí béčko. Jediný co bych zlepšil je docházka na páteční trénink. Benfica xx let byla zvyklá netrénovat, ale už je to potřeba, jelikož ostatní týmy trénují 2x v týdnu, my tak 1 za 14 dní.
Poslední zápas s Košťany byl velmi vyhrocený, některé fauly byly možná až přes čáru. Jaký na to vše máš názor?
Upřímně to nechápu, na téhle úrovni se všichni chtějí fotbalem bavit, zahrát si. Emoce, fauly a tohle vše k fotbalu patří. Ale mít radost z toho že někoho přepálím, a ublížím mu, to jsem ještě nezažil. Košťanský se hecovali kdo koho víc zraní, a to mi úplně normální nepřijde. Ještě se tím chlubit na sociálních sítích. Jsem rád že jejich trenér kvůli tomuto jejich chování rezignoval.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.