Vyhlašujeme boj o Divizi, směje se ironicky Daniel Fencl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal univerzál v barvách Sokola Radnice, Daniel Fencl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Šestá výhra v řadě Radnic. Zajímavá šňůra na závěr sezóny. K tomu skóre 20:2. Asi dobrá vizitka nejen útoku ale i obrany, že?
Krásná vizitka celého týmu, myslím, že z nás to nikdo nečekal. Samozřejmě jsme nadšení, že se takhle daří.
Ty jsi se v těch zápasech pohyboval spíše v zadních řadách. Není ale tajemstvím, že dokážeš zahrát i na hrotu nebo křídle, dokonce v případě nutnosti i v bráně. Kde se ti hraje lépe?
Těžká otázka... Když trenér řekne "hraj tam nebo tam", tak tam hrát budu. Osobně asi na stoperu, ale občas si rád zaútočím.
Nevadí ti, že jsi pro trenéra takový univerzál?
Občas si říkám, že kouč neví kam se mnou, tak mi vždycky dá někam, kde zbyde místo. Jinak mi to nevadí, jen do brany jsem se ještě nedostal. (směje se)
Tvým talismanem v zápasech je například sparťanské tričko pod dresem. Stalo se někdy, že jsi jej zapomněl a jak jsi pak zahrál?
Talisman.. Takovej zvyk (usmívá se). Určitě jsem zapomněl, při zjištění, že triko nemám, jsem nasranej na sebe, ale pak v zápasu už na to nemyslím.
Pokud klapne alespoň bod v Nýrsku, vylepší Radnice historický zápis do místní kroniky. Je to pěkné být součástí zápisu lokální historie?
Je to nádherné, pevně doufám, že v Nýrsku předvedeme dobrý fotbal a odvezeme body.
Pokud by klaplo umístění za "velkou trojkou", jak jej budeš slavit?
No, dokopná nám začíná brzo v autobuse cestou zpět. Myslím, že to bude už tam velmi zajímavé (směje se). Pak na hřišti asi oslavíme úspěch nějakým kalíškem.
Nejhůř páté ale Radnice skončí... Je v příští sezóně ten správný čas atakovat ještě vyšší příčky?
Občas, když se jede autobusem z vyhraného zápasu, popíjí se Plznička, tak jeden ze spoluhráčů začne vyzývat Divizi (směje se). Takže, ironicky, vyhlašujeme boj o Divizi (směje se).
Kdo je hlavním strůjcem takového úspěchu? Nebo jich nejde všech vyjmenovat?
Myslím, že to nejde úplně vyjmenovat. Ale stoji za tím skvělá parta v kabine, trenérské duo, vedení sokola atd... Těch lidí je mnoho. Takový velký týmový úspěch. Všem co pomohli patří velké díky!
Věděl jsi, že Radnice mají nejvyšší průměrnou návštěvnost ze všech celků v kraji? Čím si toto vysvětluješ?
Co tak sleduji, tak jsem tušil, že návštěvnost je jedna z nejlepších v přeboru. Po dlouhé době se v Radnicích hraje kraj. Teď druhou sezónu, možná i naše výkony přilákaly lidi. Všem fanouškům patří velké díky, ta podpora je skvělá, jak na domácím hřišti, tak venku.
Je zde i výborný hlasatel. Dá se říci, že je to taky člen týmu, jehož absence je znát?
Hlasatel je jedním slovem Top! Určitě je člen týmu. Jak to má v sobě, je neuvěřitelný, možná i on stojí za tím, že chodí víc lidí. Dokáže lidi vyburcovat. Absence je určitě znát, ale je obdivuhodné, jak sleduje každý náš zápas v zahraničí. Třeba i ve 3 ráno. Tímto zdravíme do Kanady!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.