Snad se tohle magické číslo do konce sezóny ještě změní, popisuje Jakub Houda hranici dvaceti branek

Bělčice na jaře válí a celá 1.B třída skupiny B to poznala. Hráčem kola se tentokrát stál Jakub Houda, který se rozpovídal o své kariéře, ale také právě o jízdě Bělčic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratuluji k vítězství v anketě. Co na to říkáš?
Děkuji, určitě jsem šťastný. Už delší dobu jsem rozhovor totiž nedělal.
Na jaře jsi už čtvrtý vítěz této ankety z Bělčic. Čím si vysvětluješ tuhle neuvěřitelnou podporu?
Řekl bych, že jak fanoušci, tak i sami hráči hodně hlasují, proto máme takovou úspěšnost. A dovolím si říct, že i výsledky tomu odpovídají.
V zápase proti Sousedovicím jsi vstřelil hattrick a zařídil rozhodující penaltu. Zápas se ti teda povedl na jedničku?
Z mého pohledu jednoznačně. Doufám, že i trenér a fanoušci to tak viděli. (smích)
Pro tebe byla tvoje hattricková branka zároveň jubilejní dvacátou. Jsi spokojen s touto produktivitou, nebo bys rád viděl větší číslo na kontě?
Jsem určitě spokojený. Před začátkem sezóny jsem navíc uzavřel sázku a hranice byla dvacet branek, takže kamarád se musí ostříhat. Snad se tohle magické číslo do konce sezóny ještě změní. (smích)
Zápas nakonec skončil vašim vítězstvím 6-3. Vytknul bys něco týmovému výkonu?
První poločas jsme zvládli na jedničku a k tomu nemám co dodat. Bohužel ten druhý byl trochu nahoru dolu. Řekl bych, že jsme dostali dvě ze tří branek smolně, ale nakonec jsme náš tlak znovu obnovili a strhli výsledek zápasu ve svůj prospěch.
Už jsi to zmínil, ale vaše jarní výkony vás vyšvihly na čtvrtou příčku. Hlavní cíl pro zbylá kola je tedy jednoznačně udržet tuto pozici?
Určitě, ale musíme to potvrdit výkony ve zbylých zápasech. Doufám, že to nebude problém i přes absenci několika tahounů týmu a trenéra. (smích)
Teď k tvojí kariéře. S fotbalem si začínal v klubu TJ Sokol Hvožďany. Kdo tě fotbalu přivedl?
Rodiče chtěli abych sportoval a fotbal byl ta správná volba. Vzpomínám si, že jsem se do fotbalu zamiloval od první minuty.
Z Hvožďan přišlo poté jednoroční hostování ve Smolivci. Vím, že jsi byl malý, ale pamatuješ si, proč k tomuto přesunu došlo?
Byl jsem malý, ale vzpomínám si proč. Bylo to hlavně tím, že ve Hvožďanech nebylo dost dětí a proto většina hostovala ve Starém Smolivci.
Po Smolivci už ale přišly na řadu Bělčice, ve kterých jsi až dodnes. Našel jsi zde všechno, co jsi ve fotbale potřeboval?
Ano. Hned jsem věděl, že budu v Bělčicích spokojený, a že zde mohu fotbalově růst.
Měl jsi někdy nabídku odejít z Bělčic?
Přímou nabídku ne.
Teď už k víkendu. Čekají vás Střelské Hoštice. Jaký zápas očekáváš?
Vůbec nevím. Doufám, že nás neoslabí absence a předvedeme hezký fotbal hodný našemu umístění. Tipl bych si ale, že to bude válka. (smích)
Poslední otázka. Jaké máš ještě koníčky kromě fotbalu?
Občas hraji na počítači a příležitostně i jiné sporty.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.