Útočník Třebše Pavel Fridrich: Pokud se v Třebši někdy bude hrát divize, rád budu u toho!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase proti Vysoké jste se dvakrát prosadil, jaký to byl zápas?
Pro mě osobně, jakožto pro občana Vysoké jsou tyto derby vždycky speciální a tak tomu bylo i tentokrát. Před zápasem jsme si v kabině řekli, že si budeme dávat pozor na standardky a vysoké balóny do vápna. Tak jsme v první půli dostali 2 góly hlavou (směje se). Od té doby se však naše rozehrávka uklidnila, vytvořili jsme si šance a obecně jsme měli víc ze hry, zasloužená remíza.
Třebeš se v posledních týdnech potýká s velkou marodkou. Jaké jsou vyhlídky na poslední kola, stihnou se hráči uzdravit?
Je to bohužel tak, dá se říct, že v tomto ohledu se nám v poslední době lepila smůla na paty. To však patří k fotbalu a my naštěstí máme spoustu kvalitních kluků z dorostu, kteří byli vždy připraveni naskočit do zápasů a svou dravostí plně nahradit zraněné hráče. Nyní už se postupně vracíme zpátky na hřiště a věřím, že do konce sezóny ještě posbíráme body.
Hrajete i za B-tym, který stále musí řešit sestupové starosti, čím si vysvětlujete, že oproti minulé sezoně nejsou výkony takové. Byl skok z B. třídy do A. třídy tak velký?
Ano, ten rozdíl mezi A. třídou a B. třídou je hrozně znát. Zároveň s naším věkovým průměrem je jasné, že když přijde období maturit a zkoušek na VŠ, je poněkud těžké udržet všechny hráče v zápasové kondici. Na to se však nemůžeme vymlouvat a nezbývá nic jiného, než poslední 3 kola odmakat.
Jste mladý hráč, máte ambice si vyzkoušet i vyšší soutěže?
Pokud se v Třebši někdy bude hrát divize, rád budu u toho.
Příští týden hrajete v Solnici. Kdybyste vyhráli, můžete ještě zamíchat kartami ve hře o první místo, jaký zápas čekáte?
Rozhodně nás v Solnici nečeká nic jednoduchého. Je to lídr soutěže a jejich skóre hovoří jasně. Na podzim jsme ale byli jeden ze dvou týmů, který je dokázal obrat o body. Nutno však podotknout, že v áčku máme pozici v tabulce docela upevněnou a proto se teď všechny oči upírají k B-týmu, který čekají tuhé boje o záchranu.
Jaký je váš největší fotbalový úspěch?
Z trochu dávnější historie to budou úspěchy na výběrech OFS. Na individuální úrovni asi ocenění za nejlepšího střelce sezóny 17/18 z pozice defenzivního středního záložníka.
Co rád děláte když zrovna nehrajete fotbal?
V posledních 3 letech jsem kromě fotbalu a medicíny bohužel neměl na jiné koníčky moc času (směje se), ale jinak rozhodně cestování, sport a trávení času s přáteli a rodinou.
Oblíbený hráč a klub?
Dříve určitě CR7, v současné době asi Alejandro Garnacho. A co se klubu týče tak jedině kombinace Manchester United a Sokol Třebeš.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.