Máme super partu, sdělil nám v rozhovoru Josef Blahout

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Josef Blahout. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Překvapilo vás toto ocenění?
Děkuji, popravdě mě to hodně překvapilo, že jsem se stal hráčem kola, protože jsem pár let nechytal kvůli zranění. Ale vím, že se kluci z týmu hodně hecli a hlasovali pro mě, abych kolo hráče vyhrál hlavně jim šlo o to abych mohl přispět do naší kasy, což klukům děkuji a jsem rád, že jsem vyhrál moc mě to potěšilo.
Získal jste někdy podobné ocenění?
Bohužel jsem žádné podobné ocenění nedostal až tento týden poprvé v životě, je to pěkný pocit, když vás umí někdo ocenit za váš výkon v zápase. Ale nechybělo hodně a hráčem kola místo mě se mohl stát spoluhráč Karel Batěk, který vstřelil nádherný gól z velké dálky, ale jak vidíte já byl lepší. (smích)
Pojďme na něco trochu osobnějšího. Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k tomu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 6 letech za minižáky na Sulkově a přivedla mě k tomu moje mamka. Nechtěla, abych doma seděl jako pecivál a měl od malička nějaký ten pohyb, což jí za to děkuji, díky ní jsem si fotbal zamiloval.
Máte nebo jste měl nějaký fotbalový cíl? Něco čeho byste chtěl dosáhnout?
Když jsem byl malý, chtěl jsem se stát profesionálním brankářem v nějakém známém týmu, ale bohužel to se mi nesplnilo. Jediný můj cíl je být lepším a lepším brankářem pro náš fotbalový tým Sparta Sulkov, je to můj domov.
Čemu se věnujete, když zrovna nejste na hřišti?
Když nejsem zrovna na hřišti tak se proháním na kole s kámoši, jezdím na výlety, pracuju doma na zahradě nebo si jen tak užívám volného dne.
Jak vypadá zápasový den? Máte nějaký rituál?
Můj rituál před zápasem je že musím mít kvalitní odpočinek, abych nabral energii na zápas a potom nějaké to dobré jídlo s pivem nemůže chybět.
Jak na druhou stranu vypadají oslavy po zápase?
Oslavy po zápase jsou s klukama docela divoké, pokud se vyhraje, tak se to musí pořádně oslavit a zapít, jak v hospodě, tak potom ve městě. A pokud se prohraje, tak musíme zapít prohru a žal, ale i tak se dobře pobavíme.
Máte nějaký oblíbený fotbalový klub?
Můj oblíbený fotbalový klub byl vždy FC Barcelona a domácí FC Viktorka Plzeň.
Kdyby ste se měl přirovnat k nějakému fotbalistovi, kdo by to byl?
Nikdy jsem se k žádnému fotbalistovi nepřirovnával, ale vzorem mi vždy byl Petr Čech a Joe Hart.
Koukal jsem, že jste nastupoval za Sulkov a chvilku za Vejprnice. Nelákalo nebo stále neláká vás to zkusit někde výše? Nebo třeba angažmá v Německu?
Ano pár let jsem chytal za Vejprnice, kde jsem se naučil chytat a kde začala moje kariéra brankáře a jsem rád, že se tak stalo. Bylo by hezké hrát-chytat ve výší lize nebo jiné zemi, zahrát si zase jiný fotbale než na který jsme zvyklí, ale to bych klukům nemohl udělat, určitě by mě sežrali za živa a přišli by o beton v bráně.
Jste spojeni s vašim postavením v tabulce? Nebo byste chtěli ještě zabojovat o postup do III. Třídy?
S postavením v tabulce jsem velice spokojen, kluci si to vybojovali a stálo to velké úsilí, máme super partu, která drží jak při zápase na hřišti, tak i mimo hřiště. Ale bohužel postup do 3. Třídy nám brání náš A tým, kvůli kterému se pořád držíme ve 4. Třídě.
Sledujete hokej? Jak vidíte naše šance na aktuálně hraném MS?
Na hokej se moc nedívám, víc mě baví fotbal, ale občas zaslechnu, jak se našim klukům vede, což jim přeji a šance mají veliké, bylo by super, kdyby se dostali až do finále.
Moc děkuji za rozhovor. Chcete na konec něco sdělit? Nějak se vyjádřit?
Nemáte vůbec zač i já děkuji za rozhovor. Chtěl bych sdělit našemu B týmu a A týmu, že jsem rád že máme tak super fotbalovou partu, která drží i když se nám občas nedaří, ale pořád se umíme podržet, hecnout se a nevzdat to a dát do toho všechno co v nás je. Jinak bych chtěl poděkovat trenérovi Petru Hejzkovi za nominaci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.