Příště bych uvítal VAR, směje se Kovář z Herálce

Martin Kučera naskočil do divokého zápasu mezi Herálcem a Kouty v průběhu prvního poločasu. Jak celý zápas viděl? Dozvíte se i to, k čemu by ve vypjatém závěru posloužil VAR.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji mockrát, myslím si, že mi to spoluhráči, kteří mají na starosti pokuty nezapomenou připsat.
Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Ve výhře mě určitě podpořili fanoušci heráleckého fotbalu, přátelé a také především moji spoluhráči. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a umožnili mi být chvilku na výsluní.
O víkendu jste porazili Kouty. Jak bys zápas popsal?
Věděli jsme, že Kouty jsou velmi nepříjemným soupeřem. Jelikož nás na podzim porazili, měli jsme jim na jaře teď co vracet. Začátek utkání nešel úplně podle našich představ, ale hned při první šanci jsme dali krásný gól v podání Milana Boháče. Následně se nám bohužel zranil stoper David Okurka, což přivedlo do hry mě. I přes náhlou změnu v sestavě se nám podařilo vsítit další dva rychlé góly, které vstřelil náš ostrostřelec Roman Holeš. Soupeř však po našich chybách a nedůslednosti vyrovnal do poločasu na 3:3. Napínavý zápas naštěstí skončil naší výhrou, a to díky Jiřímu Skálovi, který překlopil výsledek na naši stranu.
Do hry jsi naskočil během prvního poločasu. Jak dlouho sis na tempo utkání zvykal?
Jsem zvyklý nastupovat do rozehraných utkání, tudíž to pro mě nebyl skoro žádný problém.
Zápas byl docela divoký a vyvrcholil v závěru, kdy hlavní rozhodčí nakonec odvolal penaltu pro Kouty. Jak jsi celou situaci viděl ze svého pohledu?
Zrovna jsem dobíhal k půlící čáře, když letěl dlouhý centr na útočícího protihráče, který stál pravděpodobně v offsidu. Protihráč přihrával na svého spoluhráče, kterého však náš obránce fauloval v pokutovém území. Z mého úhlu pohledu to nebylo možné posoudit, ale věřil jsem spoluhráčům, kteří k situaci byli blíže. Po domluvě hlavního rozhodčího s pomezním byla penalta odvolána kvůli ofsajdové situaci. V příštích zápasech bych uvítal VAR pro lepší posouzení situace.
V dalším kole jedete do Velké Bíteše. Co od zápasu čekáš?
I přesto, že od zápasu očekávám velkou kvalitu soupeře, spoléhám na zisk třech bodů.
Máte hodně zraněných. Uzdraví se někdo do víkendového klání?
Bohužel tuto informaci nemohu sdělovat, ale doufám v brzké uzdravení všech mých spoluhráčů.
Většinou jsi na lavičce jako střídající hráč. Jak daleko máš do základní sestavy?
Dělám všechno co je v mých silách, abych se do základní sestavy dostal. Nicméně na tuto otázku zná odpověď pouze náš trenér.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Můj nejoblíbenější tým je AC Sparta Praha, kterému fandím již dlouhá léta.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal právě v Herálci v pozdějším věku, kdy mi bylo asi v deset let. K tomuto týmu mě přivedli bývalý trenéři, pan Kučka s panem Trojníčkem.
Čím je pro tebe vlastně fotbal
Fotbal je pro mě ten nejlepší sport a největší koníček, u kterého se vždy uklidním, vypnu hlavu a přestanu myslet na veškeré problémy. Navíc, díky super kolektivu v kabině jsem zde získal spoustu dobrých kamarádů.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál je velmi dobře zpracovaný a často ho navštěvuji. Líbí se mi přehlednost webu a dobře vypracované aktuální informace ze všech soutěží.
VÝBĚR MARTINA KUČERY:
Největší kliďas týmu:
Vojtěch Uchytil
Největší srdcař týmu:
Marin Miličevič
Největší bavič týmu:
Ondřej Černý
Nejrychlejší hráč týmu:
Roman Holeš
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Tadeáš Otava
Děkuji za rozhovor.
Já Vám moc děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.