Prostor ke zlepšení se najde vždycky, popisuje svojí formu Dominik Petráň

Fanoušci po dlouhé odmlce zvolili hráčem kola hráče sousedovického Znakonu. Toto vítězství si po Josefu Šourkovi a Janu Hrachovi připsal také Dominik Petráň, který vstřelil o víkendu dvě branky. V rozhovoru se rozpovídal o své kariéře, ale také o víkendovém dvojzápasu, který na Sousedovice čeká.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dominiku, gratuluji k výhře v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji mockrát, samozřejmě bych chtěl také poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Udělalo mi to velkou radost.
Tvůj spoluhráč Pepa Šourek v tomto hlasování stanovil laťku vysoko, když zvítězil hned čtyřikrát. Bude on ten hlavní, který tě v kabině „zkásne“?
Myslím, že Pepu tuhle sezónu v počtu výher již nikdo nepřekoná, ale zkásnout mě určitě bude chtít náš pokladník Filip Duba. Už mi psal, že to levný nebude, ale zkusím ho ještě nějak ukecat. (smích)
Zápas s Bavorovem jste zvládli poměrem 4-3. Jak bys ho hodnotil utkání a hlavně poslední divoké minuty z tvého pohledu?
Nebylo to lehké utkání. Vytvořili jsme si mnoho gólových situací, ale buď jsme netrefili branku, nebo jsme ztroskotali na skvěle chytajícím brankáři Bavorova. V závěru utkání jsme se bohužel dopustili několika chyb, které Bavorov potrestal a udělal zápas ještě napínavým. Naštěstí jsme ale stihli vždy zareagovat, vstřelit branku, výhru uhlídali a získali další důležité tři body.
Pro tebe to byla letos osmá a devátá branka v ročníku. Jsi spokojený s tvojí produktivitou, nebo vidíš ještě někde prostor se zlepšit?
Prostor ke zlepšení se najde vždycky. Jsem moc rád, že se mi podařilo dát již tolik gólů, ale kdyby tam padly ještě nějaké další, tak bych se vůbec nezlobil.
Teď k tvojí kariéře. S fotbalem si začínal ve Strakonicích. Kdo tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj taťka, který ho dříve také hrál. Chtěl jsem hrát nějaký sport, tak mě jednou vzal na trénink a už jsem u toho zůstal.
Začínal si ve strakonickém SK a poté přišel přesun do Junioru. Vím, že jsi byl ještě malý, ale pamatuješ si něco z let ve sportovním klubu.
Pamatuji si, jak jsme jednou jeli na turnaj do Rakouska, nebo Německa a hráli jsme tam proti Spartě. To mi bylo něco kolem deseti let a bylo to poprvé, co jsme hráli proti nějakému většímu týmu, takže jsem se na to velmi těšil. Dokonce jsme i vedli 1:0, ale nakonec jsme prohráli.
Jak už jsem zmínil, po SK přišel na řadu Junior. Máš nějaké oblíbené momenty z působení v červenožlutých barvách?
Určitě to bude sezóna v dorostu, kdy jsme skončili na druhém místě a do posledních kol se prali o titul. V tu dobu jsme měli v dorostu skvělou partu a fotbal mě hodně bavil. Dále také rád vzpomínám na své první zápasy v mužích, kdy mě brali sebou, když jsem byl ještě v dorostu a také na možnost zahrát si proti Davidu Lafatovi.
Před letošním ročníkem přišel přesun do Sousedovic. Jak hodnotíš z tvého pohledu tohle rozhodnutí?
Nebudu lhát, bylo to hodně těžké rozhodování. Ve Strakonicích jsem hrál od pěti let a nemyslel jsem si, že bych odtud někdy přestoupil. Bohužel ale v Junioru nastaly situace, se kterými jsem já a pár dalších kluků nesouhlasili, a proto jsme se rozhodli odejít. Nakonec jsem za toto rozhodnutí rád, fotbal si v Sousedovicích užívám a máme tu výbornou partu.
Spoluhráč Pepa Šourek nazval Sousedovice ideálním týmem pro vás. Souhlasíš s tím?
Musím s ním souhlasit. V Sousedovicích je spoustu kluků, se kterými jsme hráli již v dorostu ve Strakonicích, takže jsem měl radost, že si s nimi opět zahraju. Navíc jsem věděl, že Sousedovice trénuje pan Radek Pintíř, který je velmi kvalitní trenér a setkal jsem se s ním už v mládeži ve Strakonicích.
Z minulosti se přesuneme do současnosti. Sousedovice jsou letos stále neporažené, vydrží tahle nadvláda i o víkendu v Dražejově?
Doufám, že ano, ale nebude to zadarmo, o čem jsme se přesvědčili již na podzim. Proti Dražejovu to nebyl vůbec lehký zápas, i když výsledek utkání tomu nenapovídá.
Jaký zápas očekáváš v sobotu?
Bude to hodně bojovný zápas, kde se bude trestat každá chyba. Chtělo by to vstřelit hned na začátku nějakou branku, abychom se uklidnili a hráli v klidu naší hru.
Kromě sobotního duelu na vás ale ještě čeká pondělní dohrávka s Vacovem. Souhlasíš s názorem, že půjde o nejdůležitější duel nejen jara, ale sezóny?
Určitě se jedná o jeden z nejdůležitějších zápasu sezóny. Vacov je velmi kvalitní tým a doma se jim hodně daří. Samozřejmě nic nepodceníme a budeme si chtít odvézt tři body domu.
Poslední otázka. Kromě fotbalu máš nějaké koníčky?
Celkově mám kromě fotbalu rád sport. Rád si zahraju třeba tenis, nebo bowling. Taky rád trávím čas s přáteli, rodinou a nebo cestováním.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.