ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA KARLEM SECHOVCEM:"Ty děti, to dneska musí hlavně bavit."

0

Otec dvou malých dětí si získal totální většinu fanoušků a anketu vyhrál suverénně, když získal 100% hlasů. Útočník Hýskova prošel mnoha kluby, a to i na té nejvyšší úrovni. 

Co říkáte tomu, že jste vyhrál takto suverénně?

Je to určitě příjemné a mám z toho radost.

Jak jste s fotbalem začínal?

K fotbalu mě přivedl táta s bráchou, který sám fotbal hrál a táta trénoval malé žáčky, takže to bylo vlastně automatické, že budu hrát. Ty starší ročníky jsem odehrál v Berouně pod trenérem, který mě trénuje i teď v Hýskově. Hrál jsem v Berouně v Divizi, dostal jsem se i do juniorky Slavie, pak chvíli na Viktorce Žižkov, kde jsem si odehrál i 20 minut v první lize. Poté jsem byl ve Střížkově v Praze. Bohužel jsem po tomto angažmá musel na chvíli skončit, protože jsem zařizoval právě v Hýskově bydlení a následně jsem tady i znovu začal hrát fotbal.

A v Hýskově tedy působíte jak dlouho?

Už to bude 8 let. 

Máte tedy již mnoho zkušeností. Jak byste tedy hodnotil ten současný kádr Hýskova?

Velmi dobře. Máme opravdu zkušený mančaft, hodně kluků někde hrálo, jsme hodně týmový. Ten fotbal si už vyloženě užíváme a jelikož jsme starší tak tam postupně kluci končí, nicméně pokud budeme chtít můžeme hrát ještě dlouho. Ale hlavně jsme spolu už dlouho takže o sobě dobře víme, a to dělá sílu toho mužstva. 

Kde tedy vidíte ten výkonostní strop vašeho týmu?

Určitě jsme schopni hrát A třídu. Věřím, že bychom tam zápasy vyhrávali. Nicméně jelikož jsme už starší, tak není tolik času na trénování, a to se projevuje. V B třídě není problém se v klidu držet do šestého místa. 

Vy jste už prošel spoustu klubů a hlavně i na té vrcholové úrovni. Co říkáte na současnou úroveň českého fotbalu?

Podle mě je to hlavně v náladě těch lidí. Ty kauzy, co tu poslední dobou vznikají, a to od nejnižších až po nejvyšší soutěže, myslím, že lidé v to trochu ztrácejí důvěru. Další věc je, že vzniklo obrovské množství poměrně mladých sportů, kterým se ty děti mohou věnovat. Florbal, který za mě snad ani nebyl. Hokej je teď mnohem víc dostupnější, basketbal a další.

A co byste takhle na závěr tedy poradil těm mladým klukům, kteří by chtěli jednou hrát fotbal?

Hlavně je to musí bavit a musí věřit, že to je to, co chtějí dělat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou