To je on! Twitterový mág, který pobláznil český fotbal

0

Do včerejšího dne zůstával v anonymitě, ani spousta lidí kolem rokycanského fotbalu, zejména pak věrných fanoušků, nevěděla, kdo přesně stojí za twitterovým účtem FC Rokycany, který je aktuálně pátý nejsledovanější co se všech českých fotbalových klubů týče. Vědělo se, že se jedná o jednoho z trenérů mládeže, ale jméno nepadlo. Až nyní... Dámy a pánové, Roman Jedlička!

Nemohlo při tom zároveň ale vzniknout pořádné faux pas, když se při rozhovoru pro Deník Sport na obrazovkách objevilo jméno Karel Jedlička. Sportovní zpravodaj se snažil v následné odpovědi na twitterový příspěvek rokycanského klubu chlácholit, že se pokusil utajit alespoň křestní jméno twitterového mága, ale u některých uživatelů populární sociální sítě nepochodil.

 

Vraťme se ale k Romanovi. Ten pro exkluzivní rozhovor pro Rokycanský deník uvedl, že provedeném losu MOl Cupu navrhl předsedovi klubu založení twitterového účtu za účelem propagace tohoto utkání, k čemuž dostal svolení. "Jenže to jsem ještě nevěřil, kolik lidí dokážeme pobláznit," usmíval se sympatický čtyřicátník. Když pak kluci z kabiny zjistili, co to Twitter je, vytvořili si zde účty a rokycanskou "cestu internetem" začali také sledovat.

 

Projekt pomůže i mládežnickým celkům FC: "Na platformě Donio.cz jsme spustili komerční akci, kdy si fanoušci mohli pořídit gaučenku, což je vstupenka minimálně za padesát korun. Nebo drn nepozorného trávníkáře, zápasovou šálu, večeři s kapitánem FC a tak dále. Zaujalo to 220 lidí a přispěli bezmála padesáti tisíci," uvedl pro Deník iniciátor twitterového účtu.

 

Jak to ale s FC Rokycany na Twitteru bude dále? "V nejlepším je třeba skončit, ale určitě o tom vyrobíme ještě dokument," tvrdí Roman pro redaktora Deníku. Jestli vážně tento klubový twitterový účet skončí, nebo se třeba dostane do jiných rukou, to bude zřejmě otázka nadcházejících dní. Každopádně už teď je nutné dodat, že se účet blíží hranici 10 tisíc sledujících a nebude tak daleko k překonání čtyřech nejsledovanějších klubů českého fotbalu - Baníku Ostrava, Viktorie Plzeň a dvou pražských "S". Mohla by toto třeba být nová motivace k práci na sociálních sítích? Uvidíme...

 

A jak to vůbec probíhalo na hřišti? Ještě v první minutě zápasu byl stav nerozhodný, o čemž právě klubový Twitter s nadšením informoval. Po pěti minutách zápasu se ale prosadil kapitán Slovanu, Theo Gebre Selassie, jenž po dalších deseti minutách přidal ještě jednu branku. Poté se přesně prosadil reprezentant do 21 let, Michal Fukala, aby i liberečtí fotbalisté a fanoušci zažili v Husových sadech pořádné divácké peklo. Téměř i 2000 přítomných diváků totiž ve 41. minutě rozjásala branka Tomáše Glazera, učitele, který přesprintoval obranu soupeře a z úhlu dokázal překonat Jana Stejskala. Čirou náhodou přesně u této situace stála kamera CNN Prima News, která z utkání vydávala živou reportáž a branku se jí podařilo natočit. Takže gól rokycanského zadáka mohlo vidět i několik set tisíc lidí - WOW. Video naleznete ZDE na klubovém Twitteru. Ve druhém poločase se místy stalo, že rokycanský hráči svého soupeře uzamkli na polovinu hřiště, ale další branku i po velmi slibné příležitosti, nevsítili a Liberec si zápas pohlídal s konečným výsledkem 1:5.

 

V přiložené galerii si můžete prohlédnout fotky z odehraného zápasu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou