Nový trenér, nový realizační tým, ambice na postup - dění kolem zimní přestávky v týmu TJ Sokol Blovice

0
Jak vypadala zimní přestávka týmu, který vede okresní přebor v Plzeňském kraji, okrese Plzeň-Jih? Co nového se v týmu událo?
Co se událo přes zimní přestávku v týmu TJ Sokol Blovice, nám přiblížil trenér Luboš Horvát.

 

Kde probíhala zimní příprava Vašeho klubu?

Oproti jiným klubům v regionu máme nadstandartní podmínky k tomu, abychom měli kde trénovat. Měli jsme pravidelně 3 tréninky týdně, a to vždy 2 venku a jeden v hale. Jako venkovní prostory využíváme především tréninkové hřiště na Kamensku a také UMT házenkářského hřiště v areálu, obojí je plně osvětlené, takže večerní trénink není problém. Jako hala nám výborně posloužila tělocvična ZŠ. Přínosem bylo také několikadenní soustředění ve sportovním areálu v Chanovicích.

 

Jste spokojeni se zimní přípravou?

V průběhu zimní přípravy jsme absolvovali 3 přípravné zápasy, které měly být jakýmsi zrcadlem toho, zda mužstvo během krátké doby udělalo nějaký progres. Úmyslně jsem proto volil soupeře, kteří jsou účastníky I.B a  I.A třídy, předpokládal jsem u nich větší hráčskou kvalitu. Avšak všechna utkání jsme vyhráli, takže se mohou nabízet dvě různá vysvětlení … J

 

Proběhly ve Vašem klubu nějaké velké změny přes zimu?

Počínaje zimní přípravu jsem u prvního mužstva nastoupil já, coby hlavní trenér, spolu s novým realizačním týmem. Zda ji lze klasifikovat jako změnu velkou? Zvážení nechám na jiných. To ukáže až čas, stejně tak jako to, zda to byla změna šťastná. Já doufám, že ano! Mohu slíbit, že pro toto tvrzení udělám maximum.

 

Přivítali jste nějaké nové posily přes zimu (případně jaké)?

V širším hledáčku mám poměrně hodně jmen, ale samozřejmě pro většinu z nich není motivace účast v okresním přeboru. Proto jsem se nyní soustředil na 4 jména, z toho dvě se nám snad podaří dotáhnou do konce jarní části sezóny, zbylá dvě jména pak zbydou na léto. Vše je však ještě otevřené, proto nechci jména prozrazovat.

 

S jakým plánem jdete do jarní části fotbalové sezóny?

V každém případě chceme zůstat pokorní a pracovat neustále na zlepšování herního i hráčského charakteru. Jak jsem již několikrát řekl, nevrátil jsem se do Blovic trénovat mužstvo okresního formátu. Máme ambice, naším cílem je postup. Nejlépe si již v úvodu vytvořit takový náskok, abychom předešli zbytečné nervozitě na konci jara. Chceme k soupeřům přistupovat s respektem, ale zároveň se zdravou drzostí, jež nás dovede k vítězství.

 

Trenérovi týmu děkujeme a přejeme ať tým naplní cíl, který si předsevzal - tedy postup.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou