FOTO: Poděbrady zaskočily v přípravě Nymburk

0

Bohemia Poděbrady odehrála své druhé přálelské utkání zimní přípravy s okresním rivalem z Nymburka. V utkání ovlivněném výraznou sněhovou nadílkou nakonec o soutěž výše hrající Polaban pokořila.

FK Bohemia Poděbrady - SK Polaban Nymburk 3:2 (1:2)

Branky: Bobek (PK), Javorek, Šendera - Dudla M. 2

FKBP: Málek - Bobek, Živnůstka, Hruška L., Voříšek - Kubánek, Hruška R., Javorek, Šusta - Billý, Novák.

Střídali: Suchánek, Šendera, Stibor, Soukup

 

V prvním poločase měli výrazně více ze hry hosté z Nymburka. Ze své převahy také dokázali rychle vytěžit dva střelecké úspěchy. Zhruba po deseti minutách hry nedokázala defenziva Bohemie zabránit centru z pravé strany hřiště, Dudla dokázal předskočit své strážce a v pádu míč poslal hlavou do sítě - 0:1. O několik minut později pak vyprodukoval hrubku v rozehrávce brankář Málek, po níž se hráči Polabanu dostali k dalšímu centru z pravé strany hřiště a střelec prvního gólu Dudla se trefil i tentokrát - 0:2. Bohemia se snažila kontrovat především z rychlých protiútoků, ani jejím hráčům se však dlouhé minuty nedařilo akce dotáhnout. Nakonec se však domácí korekce skóre přece jenom dočkali, když jeden z útočných výpadů Billého hosté zastavili pouze za cenu nedovoleného zákroku a z nařízeného pokutového kopu se prosadil Bobek - 1:2. Nymburk si mohl vzít dvougólové vedení zpět po stříleném centru, avšak jeden z nabíhajících nymburských hráčů přestřelil jak brankáře Málka, tak i jeho bránu.

 

Hned v úvodu druhého dějství mohl srovnat Billý, který se po zaváhání brankáře ocitl před takřka prázdnou bránou soupeře, ve sněhem pokrytém prostředí se však nedokázal dobře zorientovat a míč poslal zcela mimo. Poté se o slovo znovu přihlásil Polaban. Nejprve mu mohl nechtěně dopomoci ke střeleckému úspěchu Hruška, který při složitém obranném zákroku nasměroval míč k tyči poděbradské brány, ale brankář Málek měl ke štěstí domácího celku k míči blízko. O několik dalších minut později měli hosté výhodu přímému kopu a následný střelecký pokus se kroutil k tyči brány Bohemie, Málek byl však u míče včas a střelu vyrazil na roh. Poté hosté dokonce i rozvlnili síť poděbradské brány, když se po centru z levé strany položil do zakončení Hobík, jehož střelu Málek ještě dokázal vyrazil na tyč, ale proti dorážce již nic nezmohl, sudí však v přípradě prvního zakončení odhalil nedovolený zákrok rukou a branku tak neuznal. Domácí udeřili po úspěšném průniku po levé straně hřiště, Novák si míč následně potáhl podél brankové čáry do pokutového území a střílenou přihrávkou nalezl přesně kopačku Javorka. Ten naskytnutou příležitostí nepohrdl a srovnal - 2:2. Poté se zaskvěl brankář Málek, jenž vytáhl střelu jednoho z hostí nad branku. Hosté nedokázali v 89. minutě ani na několikátý pokus odvrátit míč z těsné blízkosti pokutového území do bezpečí, hráči Bohemie se následně prokombinovali až do prostoru pokutového území a přihrávku na bližší tyč usměrnil do sítě brány Polabanu Šendera - 3:2.

 

Ladislav Bobek, trenér FKBP

 

„Utkání se odehrálo na místy zasněženém hřišti, kde hráči museli ukázat spíš své morální vlastnosti, než vlastní fotbalové umění. Prostřídali jsme v podstatě celý širší kádr týmu. Bohužel nám z různých důvodů chyběla ještě pětice hráčů patřících do užšího kádru – Nedorost, Křelina, Václavík, Sirový a Rulc. Jsem rád a byl to i náš záměr hrát v přípravě těžké zápasy s mužstvy vyšší kvality. Jen tak se dají rozpoznat možnosti a výkonnostní stropy hráčů. Výsledek nijak nepřeceňujeme, nicméně je povzbuzením pro psychiku a sebevědomí mužstva v další přípravě.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou