Rozhovor s Janem Duškem. Hráčem 18. kola I. A třídy

0

Hlasování o hráče 18. kola I. A třídy vyhrál díky vašim hlasům obránce Spartaku Chodov Jan Dušek. Hráče Chodova jsme tak vyzpovídali a zde jsou jeho odpovědi. 

Kdo vás přivedl k fotbalu a dělal jste i jiný sport?

S fotbalem jsem začínal na Spartaku. Začal jsem tím, že hrál táta fotbal, takže on mě k tomu přivedl a začal jsem v přípravce, takže v šesti, sedmi letech.

 

Jak těžké bylo poslední utkání, které jste zvítězili 3:1 a nejen bodově, ale i z pozice obránce se dá brát jako podařené?

Pro nás je každý zápas těžký, protože od nás všichni očekávají nejenže vyhrajeme, ale také, že předvedeme nějaký výkon, který se nám zatím z pěti kol ani jednou nepovedl.

 

Říkáte, že se vám ani jeden zápas nepovedl. Co tedy musíte zlepšit do dalšího kola?

Říká se, že je terén pro obě dvě mužstva stejný, ale když máme víc kombinovat a „vesnický“ mančafty hrají delší nebo nakopávané balóny za vás, tak je to pro ně jednodušší. Pro nás, co chceme více kombinovat a připravovat se na krajský přebor, tak to není úplně nejlepší.

 

Jak těžké je skloubit fotbal s Vaším zaměstnáním?

Fotbal je pro mě je fotbal „celý život“ číslo jedna a snažím se, abych ten čas měl. Kolikrát to ne vždy úplně vychází, ale vždycky si ten čas na fotbal dokážu najít. V tomhle mám asi štěstí.

 

Sledujete nový fotbalový portál fotbalunas.cz?

Až do dnešního dne jsem ho nesledoval. Ale jak mi volal trenér, že jste chtěl na mě číslo, tak jsem se na to koukal poprvé. Četl jsem na nějaké reportáže a je to zajímavé. Věnuje se tomu hodně lidí a nečekal jsem třeba, že tam budou ohlasy. Pracujte jen tak dál.

 

Hodně ožehavé téma je v poslední době otázka rozhodčích. Jak byste zhodnotil jejich výkon ve Vaší soutěži?

Já si myslím, že by nás měli rozhodčí více chránit. Ať jsme to my nebo protihráč, tak přeci jenom chodíme všichni do práce a surovou hru nebo jakékoliv náznaky agrese bych hned trestal.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou