Parádní gesto fair play poděbradského Peterky po nesprávně nařízené penaltě!

0

Praha - Královice - Začátek nové sezóny se již neúprosně blíží a příprava poděbradské Bohemie přechází do finální fáze. V jednom z posledních utkání letního přípravného cyklu poděbradští hráči zavítali na půdu šestého celku uplynulého ročníku Pražského přeboru z Královic a nade vši pochybnost v této přípravě narazili na dosud nejkvalitnějšího soupeře.

TJ SOkol Královice - FK Bohemia Poděbrady 4:3 (1:2)

Už úvodní pasáž utkání jasně deklarovala, jakou kvalitou domácí mužstvo disponuje a defenziva Bohemie měla od úvodních vteřin pořádně napilno. Zatímco však Královice své úvodní útočné výpady dotáhnout k přímému ohrožení Dobřichovského brány nedokázali, Bohemia prakticky hned ze své první ofenzivní akce vytěžila vyloženou příležitost ke skórování. Javorek si převzal míč na půli hřiště do své správy a úspěšně unikl obráncům domácího celku, brankáře Jeřábka však překonat nedokázal a ten jeho střelecký pokus vytěsnil nohou na rohový kop. Poděbradský středopolař však nemusel smutnit příliš dlouho. O pár desítek vteřin později ve skrumáži v pokutovém území vypíchl míč váhajícímu obránci Peterka a právě Javorek jej následně poslal křižnou střelou do sítě domácí brány - 0:1. Královičtí však nehodlali s odpovědí otálet příliš dlouho. Jako první měl ještě v rámci úvodní pětiminutovky utkání dobrou příležitost k vyrovnání Formáček, který pláchl Stiborovi, jeho křižnou střelu však skvělým zákrokem zlikvidoval Dobřichovský. Ani domácí však nakonec z první neproměněné šance nemuseli smutnit dlouho a obdobně jako v případě branky Bohemie byl na vině nedůraz defenzivní řady v pokutovém území. Královičtí si počínali v pokutovém území jednoduše pohotověji a s následným zakončením, které se ještě otřelo o tyč poděbradské brány, již ani Dobřichovský neměl nárok cokoliv udělat. V době, kdy na světelné tabuli ještě nesvítilo ani dvouciferné vyjádření odehraných minut, tedy bylo skóre utkání již 1:1.

 

I v dalších minutách hráči divákům servírovali oboustranně pohledné, ofenzivně laděné představení. Po čtvrthodině hry byl po centru před domácí bránu tísněn jedním z obránců při pokusu o zakončení Javorek a hlavní arbitr utkání trochu překvapivě nařídil pokutový kop. S tímto rozhodnutím však nesouzněli nejenom domácí hráči a příznivci, a Peterka tak míč poslal v duchu fair play do náruče brankáře Jeřábka. Skóre se tak znovu ve prospěch Bohemie měnilo "až" v 18. minutě utkání. Soukup poslal přesný pas za obranu, který si našel po zranění se do sestavy navrátivší Peterka a poslal míč lobem do brány pražského celku - 1:2 Iniciativu poté opět převzali domácí a poděbradská defenziva v čele s brankářem Dobřichovským se tak rozhodně nenudila a musela být neustále ve střehu. Královičtí k jejímu překonání často využívaly přesných dlouhých křižných pasů adresovaných oběma krajním záložníkům, kteří se následně snažili okamžitě pronikat do pokutového území, tam už však naráželi na obětavě si počínající obranu, nebo pozorného brankáře poděbradské svatyně. Ani Bohemia nehodlala směrem dopředu výrazně zaostávat a i z jejích snah rezultovalo několik nadějných příležitostí. Ani v jejím podání však žádná z nich k další brance nevedla a do šaten (přesněji řečeno ke kratičkému osvěžení u střídaček) si tak odnášela těsné jednobrankové vedení.

 

 

Hned v úvodu druhého poločasu měl vyloženou příležitost k navýšení poděbradského vedení Kubánek, který dostal přesnou přihrávku do těsné blízkosti domácí brány, jeho střelu však dokázal reflexivně zlikvidovat Jeřábek. Tentýž hráč měl i další vyloženou příležitost, když tentokrát těžil z podařené kombinační akce uvnitř pokutového území Královic, jeho zakončení však v tomto případě dokázal mimo tyče zblokovat jeden z domácích obránců. Neproměněných možností na zvýraznění svého náskoku museli hráči Bohemie litovat v 63. minutě utkání. Královice vyrování vytěžili po standardní situaci, když si na centr na bližší tyč dokázal přesně naběhnout jeden z domácích hráčů a prakticky neatakován usměrnil míč do sítě poděbradské brány - 2:2. Za dalších pět minut se navíc domácím podařilo poprvé překlopit skóre utkání ve svůj prospěch, když míč za obranu nalezl neúnavného Formáčka a ten si v tváří v tvář brankáři Bohemie dokázal zkušeně poradit - 3:2. Naděje poděbradského celku pak mohli domácí definitivně pohřbít o pár minut později, když podnikli další úspěšný vpád do pokutového území, následující Formáčkovu střelu do protipohybu Málka však dokázal zblokovat Šendera a další nebezpečné počínání královických hráčů zastavil zdvižený praporak asistenta na pomezí. Vyrovnání tak bylo stále na dosah a v tu chvíli tedy museli opět výrazněji napnout své ofenzivní úsilí poděbradští hráči.

 

Vyrování měl na svých kopačkách nejprve ve druhé půli střelecky nebývale aktivní Kubánek, který se dostal k dalšímu slibnému zakončení uvnitř pokutového území, ani napotřetí však nebyl úspěšný. Další příležitost měl z přímého kopu Peterka, jehož zakončení sice mířilo mezi tři tyče, ale pouze do míst, kde se nacházel domácí brankář a ten tak jeho pokus zpacifikoval. Byl to však nakonec přece jenom poděbradský kanonýr, kdo opět nastolil křehkou rovnováhu střeleckých úspěchů, když se v 77. minutě neohroženě probil domácí defenzivou až k zakončení a nekompromisní křižnou střelou nedal Jeřábkovi šanci - 3:3. Přes úmorné vedro nebrala ofenzivní podívaná konce ani v závěru utkání a obě mužstva se nadále snažila překlopit výsledek utkání ve svůj prospěch. Nakonec štěstěna nastavila přívětivější tvář domácímu celku. Formáček se dostal na hranici pokutového území k dalšímu zakončení, které sice patřilo mezi nejméně podařené v utkání, ale nepříliš razatní střela po fatálním zaváhání Málka pronikla pod jeho rukou a rozvlnila síť poděbradské brány počtvrté. Domácí poté odmítli další dobrou příležitost k zasazení definitivního direktu soupeři, když znovu těžili z přesně adresované příhrávky za obranu, po které vystavil jeden z domácích hráčů do role pouhého pozorovatele i brankáře Málka, ale jeho zakončení do odkryté brány zamířilo pouze do tyče a následný odraz kopírující linii brankové čáry očividně zaskočil i dalšího před bránou osamoceného hráče Královic, který vlivem drobného zaváhání na míč již nedosáhl. Tentokrát však střelecké zaváhání domácí, navzdory ještě několika slibným příležitostem poděbradského celku na vyrovnání, už mrzet nemuselo a ti tak z přestřelky vyšli vítězně.

 

Oldřich Abrhám, trenér Poděbrad: 

"Kdo přišel, nelitoval. Hrálo se skvělé utkání z obou stran. Královice mají hráče, kteří si zahráli první a druhou ligu, nemají ve svém středu slabého hráče. My jsme rozhodně nezklamali a zápas měl výbornou úroveň. Stále jsme vedli, až ke konci rozhodl soupeř o svém vítězství. Nehodnotím utkání negativně, prostřídali jsme hráče a to byl smysl zápasu. Takže jsem po všech stránkách spokojený. S přístupem jsem vždycky byl a jsem spokojený, příprava probíhá standardně. Takže není důvod k pesimismu."

 

FK Bohemia Poděbrady: Dobřichovský (46. Málek) - Uher, Suchánek, Hruška, Stibor (70. Zima) - Hněvsa - Nedorost, Kubánek, Javorek, Soukup (46. Šendera) - Peterka

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou