TJ BANÍK LUBNÁ: Při oslavě postupu se jezdilo vesnicí na valníku, padly dvě bedny šampusu

0

Lubná - Jediná prohra v soutěži zkazila Baníku stoprocentně úspěšnou jízdu. Té ale nemusí litovat, neboť soutěž vyhrál s obrovským přehledem a zasloužil si postup do nejvyšší okresní soutěže. Tam to bude jistě jiné kafe, ale s pojetím fotbalu, kterým se Lubná prezentuje, se bude jistě na co dívat! Více v článku, který obsahuje jak hodnocení sezóny, tak i ohlédnutí za mistrovskou oslavou.

Jediná prohra s Janovem na domácím hřišti (2:3) byla ztrátou. Baníkovci jinak všechny zápasy dotáhli do vítězného konce, i když třeba takové týmy jako Chrášťany nebo Pavlíkov místní fotbalisty potrápily, v Sýkořici a na Branově to bylo také těsné. Svého největšího pronásledovatele z Pustovět porazil Baník dvakrát stejným rozdílem (4:1) a naděloval i dalším. Nejvíce to odnesla Čistá (8:0) a Oráčov (6:0). Na pár otázek jsme se zeptali Leoše Klika, obránce či záložníka mistrovského týmu!

 

Za celou sezónu jste jen jednou prohráli, jinak všechny zápasy byly vítězné. Mrzí vás, že nebyla Lubná stoprocentní nebo je radost z postupu tak velká, že to neřešíte?

 

Po prohraném zápase nás to samozřejmě velice mrzelo. Věděli jsme, že Janov bude jeden z nejlepších soupeřů, ale taky už jsme se tak nějak viděli s plným počtem bodů na konci sezony – a to byla ta chyba. Myslím, že jsme nehráli až tak špatně, ale nenechali jsme na hřišti všechno a to je proti takovému soupeři potřeba. Bylo to rozhodně dobré ponaučení. Ale abych nebyl jen negativní, samozřejmě že radost z postupu a jednoznačného vítězství v soutěži je taková, že už tento zápas nikdo neřeší. I s jednou prohrou jsme měli v Lubné nejspíš historicky nejlepší sezonu a pravděpodobně to tak na dlouhou dobu zůstane.

 

Jak probíhaly mistrovské oslavy?

 

Oslavy začaly v podstatě již po zápase s Pavlíkovem, kdy Roztoky porazily Pustověty a my jsme měli jasné první místo. Ty pravé mistrovské oslavy byly ale po posledním domácím zápase s Oráčovem, kdy jsme obdrželi od představitelů OFS pohár pro vítěze soutěže. Pak jsme na hřišti poděkovali fanouškům, projeli jsme obec na valníku, nechali po sobě konfety a vystříkané dvě bedny šampusu. Pak se pokračovalo na hřišti společně s fanouškovským jádrem v oslavách až do ranních hodin. Všichni si oslavy i celou minulou sezonu patřičně užili a fotbalem teď v Lubné žijeme, protože pro spoustu kluků, včetně mě, je postup do okresu asi tím nejvyšším, čeho ve fotbalové kariéře dosáhnou.

 

Útočné duo Radek Pokorný (30 gólů, nejlepší střelec soutěže) - Adam Trejbal (18 gólů) nastřílelo více než polovinu branek celého týmu. Udržíte v Baníku tyto kanonýry?

 

Radek udělal přesně to, proč přišel do Baníku - dával góly. Ze všech zápasů, ve kterých nastoupil, neskóroval pouze ve dvou, naproti tomu zaznamenal 4x hattrick. Je trochu škoda, že se vrací zpět do Lužné, ale taková byla dohoda již před sezonou. Alespoň ho nenecháme dát gól, až nastoupí proti nám. Adam je lubenská ofenzívní stálice a srdíčko má v Lubné, takže s tím můžeme, doufám, v tabulce střelců počítat i ve dvojce.

 

Máte rozjednané nebo již předem domluvené nějaké posily? Do vyšší soutěže bude jistě třeba posílit...

 

O posilách samozřejmě jednáme. Větší část sezony jsme odehráli maximálně s jedním nebo dvěma lidmi na lavici, kde jeden z nich byl většinou trenér. Je až s podivem, že jsme se s takovým kádrem vždycky sešli a hráli v jedenácti a navíc ještě vyhrávali. To o soutěž výš rozhodně nepůjde a naším cílem je mít 15 lidí, kteří mohou kdykoliv nastoupit. Rozhodně je potřeba sehnat útočníka právě za odcházejícího Pokyho a navíc nás opouští naše moravská posila z obrany Tonda Lev. Máme rozjednaná nějaká jména, ale dokud nebude podepsáno, nemá smysl šířit spekulace.

 

Jak to vypadá se zdravotním stavem Dominika Varyše, bude na novou sezónu připraven?

 

Dominik absolvoval poměrně čerstvě plastiku kolenních vazů, takže s ním bohužel rozhodně nemůžeme počítat do podzimní části soutěže. Záleží samozřejmě na tom, jak půjde rehabilitace. Nemá smysl nic uspěchat a v takhle mladém věku se zničit nadobro. S Dominikem jsme v kontaktu, postup samozřejmě oslavil i přes zmíněnou zdravotní indispozici s námi a až bude schopen začít aspoň zlehka trénovat, rádi ho opět na trávníku uvidíme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou