Divize A řečí čísel: Statistické ohlédnutí za podzimní částí sezóny 2017/18

0

Na rozdíl od nejvyšší české soutěže se příliš často nezmiňují statistiky týkající se našich nižších soutěží, a proto jsme se to rozhodli částečně napravit. Připravili jsme pro Vás statistiky z podzimní části sezóny Divize A 2017/18. Kdo má na svém kontě nejdelší sérii vítězství nebo proher?

0 - Dobříš, Sedlčany, Hořovicko a Český Krumlov sice během podzimní části sezóny několikrát prohrály, ani jednou ovšem po penaltách, ve kterých tak mají stoprocentní úspěšnost. Nejlépe jsou na tom Sedlčany, které vyhrály na penalty hned pětkrát. Po penaltách naopak ani jednou nezvítězily týmy Březová, Jankov, Klatovy a Přeštice.

 

1 - Můj dům, můj hrad. Nejúspěšnějším týmem v domácím prostředí je Rakovník, který na podzim doma ani jednou neprohrál a jeho fanoušci se po všech osmi zápasech radovali z vítězství. Fotbalisté Rakovníku vyhráli šestkrát po 90 minutách a dvakrát na penalty. A ještě jeden statistický údaj týkající se čísla 1. Vedoucí Slavia Karlovy Vary na hřištích soupeřů prohrála pouze jednou a pravidelně vozí z venku body. Žádný jiný tým venku nezvítězil vícekrát.

 

2 - Pokud byste hledali tým, který umí otáčet zápasy, pokud po prvním poločase prohrává, odpovědí jsou Sedlčany. Klub z příbramského okresu je jediným týmem z celé Divize A, který dokázal vyhrát, pokud po prvním poločase prohrával, a to ve dvou případech.

 

6 - Nejdelší vítěznou sérií se mohou pyšnit vedoucí Karlovy Vary, které před zimní přestávkou vyhrály šestkrát v řadě a skvělou bilanci ještě mohou vylepšit na jaře. Také nejdelší série proher činí šest zápasů, když Soběslav v závěru podzimní části prohrála šestkrát za sebou a naopak se ji bude snažit ukončit.

 

7 - Šťastné číslo sedm se týká týmů Březová, Dobříš, Sedlčany, Hořovicko, Klatovy, Soběslav a Přeštice, které vždy zvítězily, pokud po prvním poločase vedly. Nejlépe jsou na tom Březová a Dobříš, které vedly po prvním poločase pětkrát a ve všech pěti případech se radovaly ze zisku tří bodů. Žádný jiný tým z tohoto pohledu stoprocentní není.

 

8 - Za největšího brousiče Divize A lze označit Matěje Kravara z Mariánských Lázní. Dvaadvacetiletý záložník viděl osmkrát žlutou kartu a je nejčastěji napomínaným hráčem.

 

15 - Nejúspěšnějším střelcem je Martin Psohlavec, který v dresu Slavie Karlovy Vary nastřílel 15 gólů. Těsně za ním je jeho spoluhráč Marian Geňo, jenž má na svém kontě 14 gólů.

 

33 - Nejhorší obranu v Divizi A mají tři týmy - poslední Přeštice, dvanáctý Český Krumlov a třetí Březová, což je obrovské překvapení, vzhledem k její postavení v tabulce.

 

45 - Nejofenzivnějším týmem celé ligy jsou Karlovy Vary, které do sítě svých soupeřů nasázaly 45 gólů. Na druhém místě je s 36 góly Březová a třetí Rakovník, který nastřílel během podzimu 33 branek.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou