Týmy po podzimu: TJ Smrčina Horní Planá

0

Horní Planá se po dlouholetém tažení v 1. B třídě nedokázala v této soutěži zachránit a spadla mezi Českokrumlovskou smetánku. Po snovém začátku však začali přicházet zbytečné ztráty bodů a Hornoplanští se nacházejí až na čtvrté příčce.

 

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 4. místo (18 bodů)

Bilance: 5 – 3 – 2

Skóre: 35:13

Nejvyšší výhra: 7:0 nad TJ Hraničář Malonty (1. kolo, 20. srpna 2016)

Nejvyšší prohra: 2:3 od SK Zlatá Koruna (2. kolo, 3. září 2016) a TJ Sokol Kájov (8. kolo, 8. října 2016)

Střelci týmu: Adam Kvasnička 3x, R. Bauer 11x, P. Schönkypl 4x, J. Oškrda 3x, P. Trančík 1x, M. Kordík 1x, L. Brůha 2x, T. Klik 6x, M. Bednář 4x

Nejlepší střelec: Radek Bauer 11x

 

 

První kolo nemohlo pro domácí Smrčinu dopadnout lépe. Vždyť doslova deklasovala jednoho z favoritů přeboru 7:0! Malontskou síť rozvlnil poprvé po dvaceti minutách Adam Kvasnička, následoval ho Radek Bauer, pak se opět trefil Adam Kvasnička a poločas z říše snů dovršila pumelice kapitána Petra Schönkypla. Po poločase se trefil ještě dvakrát Oškrda a “sedmou kouli jako v Sarajevu” přidal Trančík.

 

Druhé kolo bylo pro Smrčinu volné, neb Černá v Pošumaví se z přeboru na poslední chvíli odhlásila.

 

Hned ve třetím kole spojil los dva velké favority na postup. Lipenští přivítali Zlatou Korunu a byli mírnými favority. Avšak Zlatá Koruna předvedla raketový start do utkání a již v 6. minutě vedla po dvou brankách Rychtáře 0:2! Ve druhém poločase se sice domácímu kapitánovi Schönkyplovi podařilo korigovat na 1:2, ale o šest minut později Rychtář dovršil z pokutového kopu hattrick. Penalta se pískala ještě jedna, tentokrát na domácí straně. K míči se postavil Bauer a snížil na konečných 2:3.

 

Další těžké utkání čekalo Smrčinu ve čtvrtém kole na půdě Dolního Dvořiště. Snový start do utkání měla tentokrát hostující Horní Planá a ve 12. minutě vedla 0:2 po brankách Bauera, který se opět trefil z pokutového kopu a Kordíka. Pro H. Planou to byla třetí odpískaná penalta ve třetím utkání. Po poločase se však domácí vzchopili a dokázali vyrovnat. Nejprve snižovala Maurenc a dvě minuty před koncem Pecha hlavou vyrovnal na konečných 2:2.

 

V pátém kole přijel do Horní Plané výběr Dynama Světlík. Tyto dva týmy se spolu v roce 2016 již jednou potkali v přípravném utkání na jarní část, ale to byl Světlík o soutěž níž a Horní Planá o soutěž výš. Mistrovské utkání dopadlo lépe pro domácí Smrčinu, která po brankách Adama Kvasničky a Lukáše Brůhy podruhé v sezoně udržela čisté konto a připsala si další tři body.

 

Další lehčí soupeř čekal Smrčinu v Křemži, ale utkání se nevyvíjelo úplně podle jejich představ. Po bezbrankovém prvním poločase Bauer po pěkné individuální akci otevřel skóre a dvacet minut před koncem tentýž hráč byl na konci akce tři na jednoho. Jenže o pět minut později to bylo opět jen o jednu branku, když si míč po rohovém kopu našel jako první domácí Radovan Kaprál a v 90. minutě byla domácí tribuna na spadnutí, protože po sporně odpískaném pokutovém kopu vyrovnával Snížek na konečných 2:2.

 

V sedmém kole přivítala Smrčina další tým z pod Kletí – béčko Nové Vsi – Brlohu B. A na domácím stadioně se začali dít věci! Čtvrtá minuta Schönkypl – 1:0, sedmá minuta Klik – 2:0, devátá minuta Bauer – 3:0, jedenáctá minuta Bednář – 4:0, dvanáctá minuta Oškrda 5:0! Takový začátek se v mužských kategoriích vidí jen zřídkakdy. Domácím v hlavách “Pátá” od Zuzany Norisové nezněla douho, protože již ve 24. minutě vstřelil druhou branku v utkání Bauer a tentýž hráč si společně se svými spoluhráči mohl zazpívat těsně před poločasem “Sedmkrát” od skupiny Black Milk. Hostující tým vstřelil alespoň čestný gól z kopačky Bárty. Druhý poločas už byl bezbrankový.

 

Těžký soupeř čekal Smrčinu o týden později, přijel totiž Sokol Kájov. Domácí šli do vedení v šesté minutě díky brance Tomáše Klika, ale Kájovu se podařilo srovnat ještě před poločasem. Otočení skóre přišlo v 66. minutě z kopačky Didkivského, na kterou však domácí ještě dokázali reagovat. Hned o minutu později srovnával Schönkypl. Sokol si ale přeci jen odvezl všechny tři body. Minutu před koncem utkání strhl vítězství na kájovskou stranu Čábela a Hornoplanští vyšli podruhé v sezoně bodově na prázdno.

 

Remízový král – TJ Sokol Přídolí – přivítal v devátém kole Smrčinu Horní Planou, která byla jasným favoritem. Jenže v Přídolí se body jen tak nerozdávají a důkazem toho byla branka Radykhovskyyho těsně před koncem první půle. Zbytečná chyba z domácí strany přišla po hodině hry, kdy kanonýr Bauer vyrovnával na konečncýh 1:1.

 

Lipenské derby bylo na programu v předposledním kole. Smrčina přivítala Šumavu Frymburk. Ve 22. minutě šli domácí do vedení díky Bednářovi a pak úřadoval na hřišti jen jeden muž – Tomáš Klik. Klik nejprve vstřelil čistý hattrick během šestadvaceti minut. Brůha mu sice narušil gólovou, ale Klik přesto měl poslední slovo v utkání. Tři minuty před koncem vstřelil svou čtvrtou branku v utkání a nabalil Frymburským fotbalistům na cestu domů kanára.

 

Poslední podzimní kolo svedlo proti sobě dva bývalé týmy 1. B třídy – Slavoj Český Krumlov B a Smrčinu Horní Planou. Domácí Slavoj šel v osmé minutě do vedení, ale hosté čtyřmi góly skóre otočili. Nejprve srovnával Bednář a Bauer pak po dvaceti minutách strhl vedení na stranu hostí. V druhém poločase oba dva vstřelili ještě jednu branku a konečný stav byl tedy 1:4.

 

Smrčina určitě chtěla být po podzimu na vyšší příčce, ale i přes zbytečné ztráty bodů v Křemži a v Přídolí, ukázala svou sílu a ještě může pomýšlet na lepší umístění.

 

 

Odkazy na zápasy podzimní části:

1. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – TJ Hraničář Malonty 7:0

2. kolo: volno

3. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – SK Zlatá Koruna 2:3

4. kolo: FK Dolní Dvořiště – TJ Smrčina Horní Planá 2:2

5. kolo: TJ Smrčina Horní Planá - TJ Dynamo Světlík 2:0

6. kolo: Sokol Křemže – TJ Smrčina Horní Planá 2:2

7. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – FK Nová Ves – Brloh B 7:1

8. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – TJ Sokol Kájov 2:3

9. kolo: TJ Sokol Přídolí – TJ Smrčina Horní Planá 1:1

10. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – FC Šumava Frymburk B 6:0

11. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B – TJ Smrčina Horní Planá 1:4

 

 

Ohlas kapitána Petra Schönkypla k uplynulé podzimní části sezony:

Podzim můžu hodnotit jako velké zklamání. Nebyla velká účast na tréninkách, a tím pádem jsme často vyhořeli fyzicky. My máme jedno z větších hřišť, a když nemáte fyzičku, tak nemůžete dělat body doma, které potřebujeme k postupu. Je tady hodně mladých kluků a ti si myslí, že když hráli 1. B třídu, tak tím pádem budou zde vyhrávat a opět se postoupí. Jenže pravda je opak. Je tady většina kluků, kteří jsou hodně šikovní, ale musí trénovat a na zápase nechat srdce. Ne se jen ukázat na hřišti, být pěkně učesaní a neušpinit se! Když jedeme hrát ven, tam na nás vlítnou trochu do těla a my jen mluvíme, ať to píská. Tady v té soutěži je to tvrdší hra, a to se musí kluci naučit snášet, a pak taky být takoví a ne jen remcat. Jsme momentálně tam, kam patříme a na víc nemáme s takovým přístupem. Věřím klukům, že pochopí, co se po nich chce, a že ten trénink jim dá víc, a oni to pak na hřišti prodají. Tenhle rok nám to asi už nevyjde, ale hraje se do konce a můžeme jen překvapit. Určitě musíme udělat ještě nějaké dva, tři hráče a bude konkurence. Tím pádem se ti manekýni chytnou za rypák a nebo budou sedět na lavičce a můžou se opalovat. Jinak tento vstup do nové sezony a soutěže nemohu0 komentovat. Budu jen věřit, že půjdeme zpět do 1. B třídy, a to když ne tenhle rok, tak ten příští.

 

 

Rozhovor s nejlepším střelcem týmu Radkem Bauerem:

Radku, jaká byla nálada v týmu před sezonou, když se spadlo o soutěž níž?

Tak máme dobry kolektiv, takže nálada byla dobrá, ale zároveň se řešilo a pořád řeší, že chceme postoupit… I když se nám pár zápasů nepovedlo podle představ, tak tým na postup určitě máme.

Stal si se nejlepším střelcem svého týmu, cítíš se v dobré formě, nebo čím to je, že ti to tak dobře střílí?

Tak určitě mám radost, že mi to takhle střílí, ale určitě je to zásluhou spoluhráčů, kteří mi dávají přihrávky tzv. do prázdné brány. A moje forma? Cítím se dobře, jen to chce určitě zamakat na fyzické stránce…

Prozradíš čtenářům, jak probíhá vaše zimní příprava?

Ze začátku to nebyla žádná sláva, ale teď můžu říct, že všichni poctivě makáme a doufám, že to bude znát i na výsledcích jara.

Radku, děkuji ti za tvůj čas a přeji hodně úspěchů ve fotbale i v osobní životě.

Děkuji.

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: TJ Hraničář Malonty – TJ Smrčina Horní Planá

13. kolo:  volno

14. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Smrčina Horní Planá

15. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – FK Dolní Dvořiště

16. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Smrčina Horní Planá

17. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – Sokol Křemže

18. kolo: FK Nová Ves – Brloh B – TJ Smrčina Horní Planá

19. kolo: TJ Sokol Kájov – TJ Smrčina Horní Planá

20. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – TJ Sokol Přídolí

21. kolo: FC Šumava Frymburk B – TJ Smrčina Horní Planá

22. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – FK Slavoj Český Krumlov B

 

 

 

Náš tip na konečné umístění: 4. místo


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou