Pád mosteckého fotbalu. Odrazí se Most z divize zase výše?

0

Není tomu tak dávno, co Most působil v nejvyšší soutěži. Klub s obrovskou tradicí loni spadl z druhé ligy o patro níž, jenomže ani v ČFL se neudržel a po sezóně zde padá do divize. Co bude s mosteckým fotbalem dál?

Mezi mostecké odchovance patřil například Josef Masopust, ale ten by se teď asi hodně divil tomu, jakým obdobím si musí fotbalový Most projít. Ještě v sezóně 2007/08 hrál Most první ligu, pak ale přišly finanční problémy, klub nedokázali stabilizovat ani noví majitelé a situace kolem mosteckého fotbalu je aktuálně hodně zamotaná a nepřehledná. Město Most dokonce v červnu rozhodlo na svém zastupitelstvu o dotaci ve výši 4,84 milionu korun pro městský Mostecký fotbalový klub, který má za danou částku převést od soukromého klubu FK Baník Most 1909 a Fotbalové akademie Josefa Masopusta mládež a také dospělý A tým Baníku, nástupnický klub měl nést jmého MFK Most. Fanouškům, kteří toto chápají jako konec tradice jejich milovaného klubu, už dávno došla se situací v mosteckém fotbale trpělivost, na neoficiálním facebookovém profilu klubu si můžete přečíst jejich aktuální prohlášení, mostečtí ultras pak vyhlásili v průběhu ročníku dokonce bojkot fandění a ani oni nevyhlížejí budoucnost klubu s optimismem. Uvidíme, jak se podaří stávajícím majitelům daný stav ukočírovat a jakou roli bude hrát Most v příštím roce v divizi...

 

FK BANÍK MOST - 18. místo - 18 bodů, 28:81

Muži Mostu v sezóně obsadili předposlední místo s hrozivým skóre a pouze pěti výhrami, postihl ho i odečet šesti získaných bodů. Na jaře už dával trenér Hofmann příležitost převážně mladým mosteckým odchovancům, touto cestou se klub hodlá ubírat i nadále.

 

Stanislav Hofmann - trenér mosteckých mužů v ČFL na jaře sezóny 2015/16

„Do jara jsem šel s tím, že máme jen deset bodů, že budeme dávat šanci mladým klukům z naší akademie. To jsem si splnil, kluci ze sedmnáctky a devatenáctky nastupovali opravdu často, ukázali jsme jim, o čem fotbal je, aby si nemysleli, že můžou z druhé dorostenecké ligy rovno naskočit do ČFL, to dnes prostě neplatí. Je teď na nich, jak s nabytými zkušenostmi ve fotbalové kariéře naloží. V příští sezóně u mužů působit nebudu, přecházím zpátky k mládeži do sedmnáctky. Uvidíme, co bude s mosteckým fotbalem dál. Přihlásíme divizi, měli bychom to normálně rozjet, mám zprávy, že by i město mělo mostecký fotbal podpořit, takže věřím, že se propad zastaví a začne se s budováním týmu, který bude mít šanci pracovat tak, aby byla možnost postupu z divize dál. Já se budu snažit v Mostě připravit mládež tak, aby mohli kluci v budoucnu nějaký vyšší fotbal hrát. Tak uvidíme, jak se to bude dařit.“

(vyjádření jsme získali hned po konci sezóny)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou