HODNOCENÍ SEZÓNY - Žižkov: Nejvyšší počet vstřelených branek, nejméně inkasovaných

0

Nad Žižkovem se před rokem smrákalo a nad budoucností Viktorky se snášel otazník. Zdá se ale, že svítá na lepší časy. Žižkov ze třetího místa slaví postup do druhé nejvyšší soutěže. "Chtěli jsme zatraktivnit hru, přitáhnout fanoušky do hlediště a vybudovat mužstvo, které se o postup pokusí letos či za rok," hodnotí sezónu trenér Zdeněk Hašek.

FK Viktoria Žižkov - 3. místo - 79 bodů, skóre 87:32

 

Žižkov skládal třetiligový kádr dohromady na poslední chvíli, v průběhu podzimu mužstvo převzal tým realizační tým hlavního trenéra Zdeňka Haška, v zimě pak přišly další posily.

Nejlepším střelcem mužstva se stala dvojice Tomáš Dočekal a Josef Marek se 14 brankami. Nejvytíženějším mužem byl obránce Vojtěch Šandera s 3142 odehranými minutami, když chyběl v jediném utkání (s 8 žlutými kartami byl i "zlým mužem" sestavy, když Žižkov neviděl ani jednou červenou kartu). 

 

Viktorka se prosazovala útočným fotbalem, nastřílela nejvíce branek ze všech. Zažila v sezóně i dvacetizápasovou sérii bez porážky. Klíčovou bitvu se Zápami nakonec Žižkov nezvládl a skončil bronzový, jelikož ale z ČFL jako jediná Viktoria splnila podmínky pro udělení licence, zahraje si příští rok druhou nejvyšší soutěž. 

 

Do příští sezóny mužstvo posílí z Převýšova o Jakuba Urbance, o dalším složení kádru a možných odchodech a příchodech se nyní jedná..

 

Zdeněk Hašek (trenér)

„Za celou sezónu musím poděkovat dvěma lidem. Je to pan Jiří Rýva, majitel klubu, který Viktorku zachránil a zaslouží si obdiv. Kdyby nebylo jeho, tak by asi Viktorka v tuto chvíli nebyla. A druhým je sportovní ředitel Michal Dyml, protože jeho práce pro mužstvo a klub se nedá odbýt jen jednoduchým děkujeme, protože odvádí nadstandard a já jsem jen rád, že jsem s touto dvojicí mohl spolupracovat. Chtěli jsme zatraktivnit hru, přitáhnout fanoušky do hlediště a vybudovat mužstvo, které se o postup pokusí letos či za rok. A já jsem rád, že se to povedlo teď. Máme nejvyšší počet vstřelených branek z celé soutěže, nejméně obdržených. Z 300 fanoušků začala chodit tisícovka, na Chrudim bylo dokonce 1500. Viktorka je na dobré cestě ke znovuzrození a já jsem rád, že jsme se do její historii mohli malinko zapsat i my. Měli jsme ve třetí lize nejlepší fanoušky, a myslím, že nejen tam. Dokážou za námi jezdit a za vše jim děkujeme, máme neuvěřitelnou fanouškovskou základnu. Já doufám, že jsme jim výkony a postupem jejich podporu vrátili a teď se mohou těšit na druhou ligu. Ta bude tím, že spadla Olomouc a Ostrava, a také přítomností tradičních klubů jako jsou České Budějovice, velmi zajímavá. Já věřím, že se na to dobře připravíme, abychom to zvládli. Letní přípravu máme připravenou, třikrát se utkáme s týmem druhé ligy, dvakrát z první ligy.“

 

Zdroj: přepis videa z facebooku Viktoria Žižkov Fans

 

Z MINULÝCH HODNOCENÍ

1. místo: SK Viktorie Jirny - ZDE

2. místo: SK Zápy - ZDE

Příště: LOKO Vltavín

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou