Zimní příprava - první část

0

Zajímá vás jak se připravovaly týmy na jarní část sezóny? Pak jste tu naprosto správně. V tomto článku si přiblížíme jak přípravy v jednotlivých mužstvech probíhaly.

TJ Chotěšov

Co se týká přípravy na jaro, od prosince chodili kluci individuálně a nepovinně do haly, kde si při fotbálku udržovali trochu fyzičku a hodně partu po trénincích v hospůdce.

Oficiální přípravu jsme začali na začátku února, kdy jsme začali chodit na hřiště a vybíhat do nedalekých lesů na pokořování menších či větších kopců. V polovině února proběhlo soustředění v Rybníku. Počasí nám pak několikrát dovolilo trénovat na hřišti, takže jsme mohli běh prokládat i prací s balónem.
V březnu jsme si zahráli 3 přátelské zápasy (s Mantovem 3:5, s Plzeň-Letná 3:2 a s Stříbro B 5:2), kde jsme se snažili znovu vzpomenout na to, co se dařilo na podzim. Zpočátku to hodně skřípalo, byly znát absence podzimních opor - sourozenci Fanda a Milka Vítkové jsou dlouhodobě zranění a Pavel Braun absolvoval přípravu s A týmem - ale ostatní kluci se rychle sehráli a na poslední zápas ve Stříbře se zase dalo dívat.
Kádr se nám z výše zmíněných důvodů hodně změnil, tři stabilní členové kádru nebudou k dispozici, takže dostanou šanci další kluci.
Vzhledem k našemu nastavení si nedáváme sportovní cíle, chceme zapracovávat naše dorostence a mladíky do týmu, nechat je zvykat na dospělý fotbal, aby vytvářeli postupně tlak na hráče A týmu a donutili je makat a konečně postoupit do B třídy. Chceme se prezentovat pohledným fotbalem, na který jsou kluci z dorostu zvyklí, s tím jim budou pomáhat zkušení borci. A pokud kluci budou makat a budou se dařit naše představy, nakonec přijdou i ty sportovní výsledky.
Primárně se však chceme fotbalem bavit a bavit jím i diváky, kteří na hřiště na naše zápasy zavítají.

TJ Sokol Záluží

My jsme se přípravovali každou středu hodinu v hale. Absolvovali jsme jeden přípravný zápas proti Kšicím. Zápas skončil 6:6 z čehož jsme 7 branek vstřelili my.

SK Hradec 1946

Po ukončení podzimní čáti sezóny jsme po velkém zájmu hráčů pokračovali každé pondělí fotbálkem v hale v Chotěšově.
Průměrně nás chodilo 12 až 15 hráčů.
Od 9. ledna jsme k hale přidali sobotnř tréninky na škvárovém hřišti ve Stodě. Účast byla průměrná.
5.2.-7.2.jsme absolvovali soustředění ve sportovně rekreačním středisku Rybník za účasti 15ti hráčů. Za necelé 3 dny
jsme naběhali skoro 40 km, přístup všech hráčů byl na vysoké úrovni.
28. února jsme sehráli první přípravné utkáni s velmi kvalitním soupeřem SPS Plzeň-dorost a utržili jsme debakl 10:0.
Dalsi týden 4.3 jsme hráli na umělé trávě v H. Týně s tamním Béčkem a prohráli jsme opět vysoko 9:0, kdy nám chybělo plno hráců ze základní sestavy.
Dalsi utkání jsme sehráli na umělce (velmi kvalitní) ve Stříbře s mužstvem Kšic, hrající okresně přebor na Tachovsku a
konečne jsme podali kvalitni výkon a vyhráli 4:2.
K poslednímu přípravnému utkání jsme nastoupili opět ve Stříbře proti Nýřanům B, a to v sobotu 19.3.
Těsně před zápasem se mi omluvilo 5 hráčů základní sestavy, tak jsem byl nucen oslovit některé hráče béčka, kteří ještě neviděli míč.Po bojovném výkonu celého týmu jsme vyhráli 4:3.

TJ Sokol Dnešice

Dnešice vsadily na osvědčené soupeře a sérii přípravných utkání zahájily na umělé trávě v Brojově ulici 28. února, kdy s lídrem IV. třídy. Plzně - severu - Sokolem Hunčice remizovaly 3 : 3. Během následujících dvou víkendů si smlsly na týmech TJ Lučina Ptenín a Staňkov "C", a to shodným výsledkem 11 : 2. Přípravnou fázi zakončily ve značně kombinované sestavě těsnou porážkou 0 : 1 v Mantově. Cílem posíleného kádru Dnešic je jednoznačně záchrana ve 3. třídě.

TJ Sokol Soběkury

Přípravu jsme zahájili v sobotu 16. ledna s tím, že budeme trénovat dvakrát týdně (čtvrtek – sobota). Na prvních třech trénincích byla účast mizerná. Postupně se ale zlepšovala, kluci začali brát tréninky vážněji, až jsme se dopracovali k účastem přes deset lidí na tréninku, v současné době dokonce kolem dvanácti. Což na poslední tým takové soutěže není vůbec špatné. Naplánované jsme měli tři přátelská utkání na březen. Nejprve s týmem Ježov z Klatovska a poté dvakrát s nedalekým Ptenínem. Bohužel Ježovy nám utkání tři dny předem zrušily, takže si musíme vystačit se dvěma.

Přes zimu se událo několik změn. Pomalu se nám po dvou operacích uzdravil Martin Klíma, který má zkušennosti z vyšších soutěží z Votic a byl hnacím motorem za loňskou záchranou, kdy jsme byli v po podzimu v podobné situaci jako letos. Opět začal chodit šestnáctiletý mladík Vašek Wohlmut a pokoušíme se přivést ze Stoda Michala Fořta, místního rodáka, který už s námi několikrát trénoval a odehrál přátelský zápas s Ptenínem. Dále s námi začala trénovat mladá čtrnáctiletá (v květnu patnáctiletá) naděje, která naskočí od příští sezóny do zápasů. Poslední změnou, jestli se to dá takto nazvat, je ztráta nejen v sestavě, ale také ve vedení fotbalu a zejména lidská. Po těžké nemoci zemřel Dušan Oberdörfer.

Právě pro Dušana bychom chtěli uhrát na jaře co nejlepší výsledky, ale hlavně se fotbalem v Soběkurech bavit a mít výbornou partu, což si vždycky přál. Nedáváme si žádné cíle. V podstatě je nám jedno, jestli budeme hrát třetí třídu nebo pátou J. Hlavní pro nás je, že jsme po obrovských problémech, které v posledních zhruba třech letech v Soběkurech byly, dokázali dát dohromady fajnovou partu lidí, která si rozumí, pravidelně a v hojných počtech chodí na fotbalové akce. V nedávné minulosti bylo období, kdy za Soběkury hráli pouze tři hráči odtud pocházející. Nyní jich je u nás dvanáct a zbylých devět je buď z blízkého okolí, nebo si dokázali k tomuto místu vytvořit určitý vztah.

 

Příprava je tedy v celku vydařená a uvidíme, co nám jarní část sezóny přinese.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou