Fotbalový klub Loučeň vás zve na Fotbalový ples, který se koná dne 20. února 2016 v KD Loučeň

0

Po několika letech se na Loučeni vracíme k tradici pořádání kulturně-společenské akce, kterou ples bezesporu je. Rádi bychom sportovní dění v našem klubu více propojili s běžným životem v obci a vidíme tak ples mimo jiné i jako příležitost k setkání samotných hráčů, funkcionářů, sportovních fanoušků, ale i ostatních občanů Loučeně a obcí z blízkého okolí.

Vzhledem k dlouhé historii klubu vnímáme fotbal jako neodmyslitelnou součást místního dění. První zmínky o loučeňském fotbalu jsou již z r. 1889! Tehdy se vrátil ze studií v Anglii princ Erich z Thurn a Taxisů, kde hrál fotbal za studentské mužstvo. Tento sport se mu tak zalíbil, že se po návratu do Čech rozhodl dát dohromady mužstvo a začít s kopanou i tady. Tým se skládal z několika místních řemeslníků, vrchního zahradníka, komorníka a samozřejmě samotného prince. Trénovalo se v zámeckém parku.

 

Trvalo dva roky, než bylo mužstvo natolik sehrané, že bylo schopné utkat se se soupeřem. První oficiální zápas loučeňského týmu se datuje k 18. 4. 1893, pozvání na zápas přijala vídeňská Regatta. Utkání skončilo výsledkem 0:5, ovšem ke cti domácích nutno podotknout, že to byl v podstatě jejich první oficiální zápas a tehdejší sportovní noviny označily Loučeň jako druhý (hned po Regattě) nejsilnější rakouský klub!

 

Během dalších let se nezachovaly o činnosti klubu téměř žádné záznamy. Z r. 1925 můžeme nalézt zprávy o utkáních s Čachovicemi, Jíkví a Hrubým Jeseníkem. R. 1927 se ustavuje první statutární výbor klubu. Přes odpor tehdejších představitelů školy vzniká i žákovské mužstvo. Během předválečných a válečných let jsou fotbalové aktivity upozaděny, v r. 1938 majitel pozemku provoz hřiště dále neumožňuje a tak dochází ke krátkodobému přerušení fotbalové činnosti. Od r. 1939 se pokračuje na hřišti „Ve Štítě“, kde se příležitostně hraje a trénuje až dodnes.

 

V průběhu následujících let Loučeň prochází několika různými úrovněmi soutěže, od III. třídy, přes okresní přebor až po I. B třídu. Mezi lety 1960 – 1986 je mužstvo víceméně stabilně k vidění ve středu tabulky okresního přeboru. R. 1993 se stal rokem oslav sta let loučeňské kopané! Do I. B třídy se Loučeň vrátila po dlouhých letech v ročníku 2003/2004 a držela se zde až do sezóny 2008/2009, kdy přišel opět sestup do okresního přeboru. Na této úrovni je fotbalový klub dodnes. Po letošní podzimní uzávěrce se Loučeň drží na zaslouženém prvním místě.

 

Samotní hráči A-týmu se aktivně podílejí na tréninkovém vedení dětí a mládeže a snaží se jim předat vlastní nabyté znalosti a zkušenosti. Mládežnická základna FK Loučeň je poměrně rozsáhlá a dá se do budoucna očekávat doplňování A-týmu právě z těchto řad. A směrem druhým v časovém horizontu by bylo jistě záslužné navázat na tradici Staré gardy a tak nezbývá než doufat, že současní hráči budou v tomto duchu pokračovat.

 

Tímto bychom vás ještě jednou rádi srdečně pozvali dne 20. února 2016 na již zmíněný ples, kde vás čeká bohatý doprovodný program, zajímavé ceny v tombole a čestný sportovní host. Večerem bude provázet taneční orchestr TOX.

 

Vstupenky k zakoupení v předprodeji v Průmyslovém zboží na Loučeni nebo na tel. 605/443 049.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou