Hodnocení podzimu s panem Danielem Bockem: Těší nás, že máme velkou návštěvnost

0

Jistě všichni víte, že přes léto se v Oloví obnovil po třech letech pauzy fotbalový tým, plný odhodlaných nadšenců, kteří chtějí s láskou hrát fotbal. Velké plus je ale znovuobnovení Sport Klubu Oloví nejen pro tamní fotbalové příznivce, ale také pro naší soutěž, ve které Oloví bojuje o místo v lepší polovině tabulky, která si to mezi sebou na jaře rozdá o postup do vyšší soutěže. A tak jsme se rozhodli, že se pokusíme podzimní část po letním vzkříšení týmu zhodnotit s některým z olovských hráčů, a proto jsme se obrátili na pana Daniela Bocka, obránce Oloví a zárovň muže, který se stará o internetové stranky svého týmu. 

Oloví perfektně vyšel začátek sezóny, když dokázal Sport Klub hned při svém prvním utkání v Rychnově naplno bodovat a zařadil se rovnou mezi ty lepší týmy v tabulce. Následně ale dokázal na svém hřišti porazit také loňského vicemistra z Chodova a ukázal, že to bere opravdu vážně. První zaváhání přišlo až při třetím utkání, když si Oloví odváželo z Jindřichovic pouhý bod, přesto bylo v tu chvíli v tabulce ještě hodně vysoko, což potvrdilo i následným přehráním Nového Sedla. Pak ale přišel zkrat s Krásnem a od té doby se za Olovím vleče jakási smůla, která ho v tabulce stahuje stále níž a níž. Od utkání v Krásně totiž Oloví dokázalo získat za osm zápasů už pouhých sedm bodů za výhry proti dvěma nejslabším celkům a za obrání Starého Sedla o jeden bod, což sice až tak špatně nevypadá, ale na boj o první pětici už to nestačí. "Nám se v průběhu sezóny zranilo hned několik hřáčů a přestalo se nám tolik dařit. Teď musíme balancovat na hraně, kdy nemáme jisté, zda budeme bojovat na jaře o postup, či jen finanční odměnu.", zdůvodňuje pan Bock menší výpadek sého týmu.

Abychom si to trochu upřesnili. Formát soutěže je naplánován tak, že na podzim čeká všechny týmy čtrnáct zápasů a na jaře pak další čtyři, které uspořádají svými bodovýmy příděly týmy v tabulce od prvního až do desátého místa. Poté se však všechny body smažou a první pětice bude od nuly bojovat už pouze mezi sebou o celkový titul a postup a ta horší polovina tabulky už pouze o celkové umístění, za které bude následně finanční prémii. Mnoho hráčů a týmů se však domnívá, že tento formát je poněkud nešťastný, protože celý rok můžete být dobří, jak chcete, ale všechny body se poté smažou a bylo Vám to v podstatě k ničemu. Jenomže pan Bock je z té druhé skupiny lidí, která na to má opačný názor. "Já si mylsím, že je to velmi dobré rozhonutí. V soutěži je málo týmů a kdyby se hrálo jen způsobem, že by hrál každý s každým dvakrát, tak by sezóna rychle skončila a skoro bychom si nezahráli. Takže je podle mě rozdělení sezóny na dvě části skvělým nápadem. Navíc to i pro hráče i diváky bude stále atraktivnější a stále bude, oč hrát ,což je myslím daleko lepší, než kdyby bylo pět kol dopředu jasné, kdo zvítězí. Je to rozhodně zatraktivnění, celé soutěže."  

Ano, když už jsme byli u těch diváků, tak se chci zastavit i u těch vašich. Podle toho, co jsem tak zaregistroval, je na Vašich domácích zápasech skvělá atmosféra... "Ano, skutečně je to tak a tímto bych chtěl naším fanouškům za jejich aktivitu a docházku mnohokrát poděkovat. Máme třetí nejvyšší návštěvnost v celé soutěži, a to není rozhodně málo. Fanoušci nás velmi podporují a ženou dopředu a my jsme velice rádi, že nás chodí pravidelně podporovat, takže ještě jednou, díky. A chtěl bych jim slíbit, že uděláme vše pro to, abychom se na jaře mohli prát v té skupině o postup."


Co se toho místa v té lepší skupině týče, tak od toho Oloví ze sedmé příčky daleko nemá, a když se přes zimu zase sebere, tak se o ně může ještě hodně poprat. Menší problém však je v tom, že před tím koncem první části už zbývá jen pět zápasů a Oloví čekají jen samí nepříjemní soupeři spíše z vrcholu tabulky, takže bude muste tamní Sport Klub pořádně zabrat. Ještě před zimní pauzou čeká Oloví Lomnice a na jaře pak Krásno, Poříčí, Jindřichovice a Chodov. Považte sami, to jsou přeci hodně silné týmy. Ale pravdou a výhodou je zase to, že při každém utkání bude hrát Oloví prakticky o šest bodů. Momentálně ztrácí Sport Klub na páté místo čtyři body, ale v Oloví všichni stále věří, že na jaře budou hrát o postup. "Samozřejmě, že věřím, že se nám to povede, oklepeme se, přes zimu vyléčíme všechna zranění a budeme hrát o první pětku. Ano bude to těžké, ale myslím, že střet s tabulkovými sousedy, kteřá chtějí bojovat o totéž nám může hodně pomoci. Jak jste sám říkal, v každém utkání se hraje ne o tři, ale o šest bodů.", dodává optimisticky olovský obránce.  

V tabulce střelců sice nikdo u olovského týmu nijak nevyniká, ale tamní celek své hlavní tahouny určitě má. Vyzdvihnout je třeba určitě obránce Trávníčka, který pravidelně odvádí skvělou práci a řídí celou domácí defenzivu a podržet dokáže také gólmna Lupták. Střed zálohy a v podstatě celou hru poté diriguje kapitán Tomáš Havlíček, který je společně se jmenovci Jakube Hofmanem a útočníkem Jakube Šudákem také nejlepším střelcem týmu se třemi vstřelenými brankami. Na svou šanci ale čekají také další hráči, kteří jsou schopni rozhodovat zápasy a můžou týmu hodně pomoci, což dodává Oloví velkou sílu. Výhoda je také v tom, že má tým Oloví velmi širokou věkovou škálu hráčů a ve svých řadách má jak zkušené a dobré hráče, tak mladé a dravé kluky, kteří můžou hru oživit, a když se tato kombinace dobře rozloží do sestavy, zanmená to vždy velké nebezpečí. "Ano, je to tak, na soupisce máme šestadvacet hráčů, z nichž pět jich je na hostování v jiných týmech a čtyři z nich jsou u nás zase z jiných týmů na hostování. Naše řady ale ještě můžeme kdykoli rozšířit o několik hráčů z žákovských družstev. A abych ještě upozornil na tu věkovou škálu, tak chci říci, že na soupisce je věkový rozdíl mezi naším nejmladším a nejstarším hráčem devětatřicet let.", usmívá se Daniel.

Ať už je to, jak chce, Oloví bude pro každého ještě jistě hodně nebezpečný soupeř a jsme velmice rádě, že jsme rozšířili řady naší soutěž o tak kvalitní tým, který ještě jistě zamíchá tabulkou celého okresního přeboru. Jménem celé naší redakce mu tak přeji mnoho štěstí a úspěchů nejen v této sezóně, ale i do budoucna a panu Bockovi děkuji za ochotu při tvorbě tohoto rozhovoru a za všechna jeho slova. 



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou