Nové tváře 1. A třídy

0

V sezoně 2015/16 budou v 1. A třídě bojovat o postup i bytí a nebytí nové celky, které se v minulé sezoně pohybovali na spodku Krajského přeboru nebo na čele 1. B třídy. Startovní čára je pro všechny týmy stejná, ambice jsou pravděpoobně trochu jiné. 

SK Libčany

 

Kvůli vývoji v Divizi C se rozhodlo, že Krajský přebor opustí tři celky, hodně smolný Černý Petr zůstal v rukou týmu Libčan. Libčany se o setrvání v 1. A třídě praly do posledního kola, ve kterém dokonce porazily tehdy čtvrtý Jičín. Do sestupových vod je ale opět ponořily týmy Broumova a Libčan, které se díky výsledku ve vzájemném zápase zachránily na úkor Libčan.

V Libčanech došlo před sezonou k rošádě nejen v hráčském kádru, ale i na trenérských pozicích – trenérskou dvojici Karanský – Homoláč nahradili Jiří Hofman a Pavel Bitnar.

Do nové sezony vstoupí Libčany pohárovým střetnutím proti týmu Vysoké nad Labem, se kterou hráči Libčan ještě minulou sezonu soupeřili v Krajském přeboru. Libčany tak hned v úvodu sezony nečeká nic snadného, jako generálka před sezonou v 1. A třídě si ale nemohli hráči Libčan přát nic lepšího.

 

TJ Lázně Bělohrad

Bělohrad se v Krajském přeboru prezentoval velmi sympatickými výkony, hráči Lázní se nebáli útočit a divákům nabízeli pěknou podívanou. Od lepších výsledků je však oddělovaly často ospalé úvody utkání, kdy Bělohradští dovolili soupeřům dostat se do vedení, a bělohradští fotbalisté tak museli ve zbytku utkání dotahovat.

O víkendu odcestují Lázně Bělohrad v rámci pohárového utkání na hřiště Bílé Třemešné – soupeře z 1. A třídy. Tento zápas může napovědět o ambicích lázeňského klubu, který hrál v Krajském přeboru až do minulé sezony nepřetržitě od roku 2009.

 

Sparta Úpice

Sparta Úpice zažila nepovedenou sezonu a po dvou letech opustila Krajský přebor. Velkým celosezonním problémem byla obranná hra Úpice. Na konci sezony svítila v kolonce obdržených branek děsivá cifra 98 gólů.

V nadcházející sezoně v 1. A třídě by tedy měla být předmětem zájmu obrana, protože se nedá čekat výrazný pokles střeleckého apetitu u týmů 1. A třídy oproti týmům z Krajského přeboru.

Do nové sezony vstoupili fotbalisté Úpice pohárovým střetnutím s Baníkem Žacléř, který se pohybuje v B třídě. Úpice prohrávala po první půli 1:0, ve druhém poločase se ale podařilo vývoj utkání otočit. V 90. minutě ale Žacléř vyrovnal, a Úpice tak o svém postupu rozhodla až v penaltovém rozstřelu. V dalším kole poháru se Úpice utká s Červeným Kostelcem, toto derby už bude pro tým Sparty Úpice větší zkouškou před novou sezonou.

 

Sokol Nepolisy

Cestu do 1. A třídy si našel tým Sokol Nepolisy, který předminulou sezonu slavil postup do B třídy, a nyní se v tomto klubu mohou radovat z dalšího posunu vpřed. Tým Nepolis poměrně suverénně ovládl B třídu – skupinu A – když si ve 14 utkání připsali hned deset výher, jednu prohru po penaltách a pouhé tři porážky. Nepolisy tak s tříbodovým náskokem opanovali skupinu A.

Silnou stránkou Nepolis v uplynulé sezoně byl útok – hráči Nepolis se ve 14 utkáních prosadili 52, což by z nich mohlo dělat nebezpečného soupeře pro nejeden tým v 1. A třídě.

 

SK Miletín

V 1. A třídě doplní Nepolisy také tým SK Miletín, který v minulé sezoně skončil na druhém místě – o tři body za týmem Nepolis. Miletín se mohl podobně jako Nepolisy pyšnit dvěma důležitými aspekty, a to produktivním útokem a kvalitní obranou. Tyto dvě stránky hry nakonec zaručily Miletínu druhé místo v tabulce skupiny A a postup do 1. A třídy.

 

Zvýšené ambice Miletína se promítly i do letní přípravy, kdy se miletínský tým střetl například s rezervním týmem Dvora Králové nebo rezervou Náchodu. V prvním případě podlehl Miletín Dvoru Králové vysoko 1:5, proti rezervě Náchodu už se Miletínu vedlo lépe a přípravné utkání skončilo bezbrankovou remízou. Zklamáním v miletínských řadách proto byla prohra a konec v poháru po prohře z B-třídním Tatranem Hostinné 4:1.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou