Radešínská Svratka v sobotu slavila postup do krajské I. B třídy

0

V sobotním zápase, kdy se v posledním kole Okresního přeboru představil na hřišti v Radešínské Svratce tým Svratky, domácí slavili postupové první místo do I. B třídy. Domácí si nenechali oslavy překazit a tým Svratky přejeli jednoznačně 4:0. Před tímto zápasem také vznikl náš rozhovor s domácím trenérem Michalem Strachoněm. 

Jak byste zhodnotil derby na hřišti Nové Vsi, které se hrálo minulý týden?

Na derby s Novou Vsí se vždy těším. Pokaždé je to zajímavý fotbal, před výbornou kulisou na perfektně připraveném pažitu. Ze začátku jsme byli aktivní a brzo vstřelili branku, po skvěle zahraném rohu Martina Mužátka to padlo Ivovi Plhalovi na hlavu. Pak jsme měli ještě několik příležitostí, ale nedotáhli jsme je ke kýženému úspěchu. Domácí hru vyrovnali a také měli nebezpečné situace. Ve druhém poločase jako by na nás padla tíha odpovědnosti a nedařilo se nám skoro nic. Chyběla lehkost a přesnost v rozehrávce. Domácí nás po zásluze potrestali a vyrovnali. Ještě jednou jsme se vzchopili, když Míra Pekárek krásně našel Pepu Dvořáka a zase jsme vedli. Myslel jsem, že se uklidníme a utkání dohrajeme, ale opak byl pravdou a Nová Ves zaslouženě vyrovnala. Prostě typické derby, nic není jisté až do konce. Kdo mohl v téhle chvíli vědět, že tento bod bude nakonec stačit. (směje se)

 

Bod vám nakonec stačil. Hamry prohrály s Počítkami, oddechli jste si?

Nebyl důvod si oddechnout. My jsme jednoznačně věděli, že k postupu ještě před zápasem s Novou Vsí budeme potřebovat čtyři body, které jsme chtěli uhrát. Je pravda, že nás asi tíha situace trochu svazovala už i v zápase s Křižanovem, ale pořád jsme měli vše ve vlastních rukou a nechtěli jsme na nikoho spoléhat. Jednoznačně věřím svému týmu, a proto chceme v sobotním zápase se Svratkou ukázat všem, že jsme vyhrávat nezapomněli a dokázali bychom postoupit i bez pomoci hráčů z Počítek.Tímto jim děkuji za předvedený výkon v Hamrech a zejména jim děkuji, že je dokázali porazit.

 

 

Závěr soutěže se vám moc nepovedl. Hodně bodů jste ztráceli, čím si to vysvětlujete?

Neřekl bych, že jsme v závěru ztráceli hodně bodů. Byly to jenom dva zápasy, které se nám výsledkově nepodařily. Nechci tady rozebírat, jak to mohlo vypadat v domácím zápase s Křižanovem, kdyby(všichni kdo na tomto zápase byli tak vědí, tím ovšem nezpochybňuji kvality Křižanova, který u nás hrál opravdu výborně), ale i na tým, který celý rok šlape, může dolehnout krize nebo se nemusí nějaké zápasy podařit. Od 20. kola, kdy jsme doma remizovali s Rozsochami, Hamry klopýtly víckrát jak my, takže spíš náš konkurent v boji o Přeborníka okresu ztrácel dech.

 

Jak byste tedy zhodnotil celou postupovou sezónu?

Nebyla to jednoduchá sezóna. Sehráli jsme spoustu vyrovnaných zápasů a ukázali jsme sílu kolektivu. Zejména v zápasech, kde jsme prohrávali a dokázali zápas otočit ve svůj prospěch. Máme téměř vyrovnanou bilanci v zápasech doma i venku, a to si myslím, že bylo velice důležité. Dokázali jsme podávat vyrovnané výkony, bez větších výkyvů po celý rok, jak doma, tak venku. Čeho si cením, tak je zlepšení hry dozadu, kdy jsme inkasovali nejméně branek ze všech týmů a oproti předešlým sezónám zde proběhlo velké zlepšení. Taktéž naši fanoušci zaslouží velký dík za podporu, kterou nám v průběhu sezóny každé utkání dokazovali.

 

Kdo patřil k oporám týmu? Vyzvedl byste někoho?

Nerad vyzdvihuji jednotlivce, fotbal je týmový sport a i tento náš výsledek je prací celého oddílu a zejména hráčů na hřišti. Snad se na mně nebude nikdo zlobit, ale chtěl bych zmínit dvě jména. Pavel Kříž a Rudolf Šebek. Pája chtěl v této sezóně moc a moc uspět, neboť se chce po posledním zápase loučit s bohatou fotbalovou kariérou. Mě samotného to velice mrzí, protože takový hráč by chyběl každému týmu. Nejen, že je schopen proměnit spoustu brankových příležitostí, ale dokáže je připravit i svým spoluhráčům. To už vůbec nemluvím o jeho bojovnosti, kterou dokáže strhnout ostatní a také po zápase, když už si sedneme a debatujeme, všem se snaží poradit, v čem viděl nedostatky a jak by se to dalo příště řešit lépe. Když máme probrán zápas, tak vždycky vytáhne mnoho historek, které ve fotbale prožil a my se můžeme potrhat smíchy. (směje se)
Ríša, si myslím, že byl letos nejlepším brankářem v Okresním přeboru. I přes zranění, se kterým musel chytat jarní část, předváděl neskutečné výkony. Mnohdy už jsem se téměř držel za hlavu, že už je to branka, ale kdepak, zničehonic se objevil ve vzduchu a reflexivním zákrokem míč za brankovou čáru nepustil. Umí si hru před sebou výborně zorganizovat a kluci si s ním rozumí. Po zápase je to tahoun, který nezkazí žádnou zábavu.

 

 

Jak budou tedy probíhat oslavy postupu?

Tak oslavy budou velké, nebudu přesně říkat, co nás čeká a můžu po pravdě říct, že slavit umíme. (směje se)

 

Je Radešínská Svratka připravena jako klub na I.B třídu?

Já si osobně myslím, že ano. Nebude to jednoduché, ale určitě se na tuto soutěž pořádně dokážeme připravit a pak uvidíme, co nás bude čekat.

 

 

Myslíte, že budete hrát v soutěži důstojnou roli?

Jako nováček budeme namotimovaní a budeme chtít uspět, určitě bude záležet i na tom, jak se nám povede vstup do soutěže, jak proběhne příprava a hlavně zda budou všichni hráči v pořádku, ale můj tým předvedl letos, že má svou kvalitu i herní tvář a věřím, že v soutěži uspějeme.

 

S jakým kádrem počítáte?

Tak počítám s kádrem jako v letošní sezóně, s tím, že budeme muset přivést brankáře. Hrát dvě mužské soutěže se dvěma brankáři nejde a letos se to potvrdilo.

 

Kdy začne příprava na sezónu?

Přípravu na sezónu bych chtěl zahájit 6.července. V plánu mám sehrát minimálně tři přátelská utkání s velice kvalitními soupeři.

 

S jakým umístěním budete spokojeni?

Tak hlavně bychom rádi hráli pěkný fotbal pro naše fanoušky a spokojenost by byla s klidným středem.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou