Čím je hráč třiadvacátého kola svému týmu nejprospěšnější? "Rád sekám trávu.", usmívá se

0

Sedliště oslavuje prvího vítěze hráčské ankety o největší hvězdu kola. Je to velký úspěch, protože Petr Fojtíček (Staré Sedliště) dokázal těsně porazit zástupce největšího rivala sého týmu Miroslava Hanuse a nevíc převzít to pomyslné žezlo, po velmi oblíbených hráčích Konstantinových Lázní, které nás v poslední době vítězi zdatně zásobují. No, a jak už to tak bývá a vy jste na to již určitě zvyklí, připravili jsme si pro Vás s hráčem kola pravidelný čtvrteční rozhovor. Tento rozhovor byl velmi úsměvný a s trochou nadsázky, tak si ho rozhodně nenechte ujít! Petra Fojtíčka jsme se například ptali, zda má před utkáním nějaké své návyky. "Potřebuji se hlavně dobře najíst.", podotýká s úsměvem.

Jak byste nám ohodnotil vlastními slovy Vaše víkendové utkání?
Věděli jsme, že to bude těžký zápas a s tím jsme do toho také šli. Začali jsme podle našich představ. Měli jsme spoustu šancí a také jsme dokázali dát gól. Pak se to bohužel celé trochu zvrtlo tím myslím oplácení některých zákroků a podobně. A po tom všem jsem s výsledkem spokojen.


Je něco, na čem byste měli do příštího kola ještě zapracovat?
Nechtěli jsme se přizpůsobovat soupeři, hrajeme totiž rádi kombinační hru, ale s ohledem na to, že leckdy šlo i o zdraví je pochopitelné, že se nám to moc nedařilo.


A jak jste spokojen sám se sebou?
K vyčtení je toho vždycky za zápas spoustu. Například jsem jednou přihrál přímo na kopačku soupeře a náš stoper ho pak musel zastavovat za cenu žluté karty. Jinak jsem byl rád, že mi to ten den zrovna běhalo i po mimořádně krátkém spánku (smích).

 

Sedliště je teď na druhém místě, šance na titul jsou ale mizivé, věříte však, přesto, že by to mohlo ještě vyjít?
Šance na titul? Vždyť je tam Lom, který za jaro ztratil jen velmi málo bodů. Rozhodující byl ten okamžik, kdy jsme u nich prohráli my. Od té doby už to bylo téměř jasné.

Druhé místo už Vám ale určitě neunikne, pomýšlíte už na postup?
Měli jsme už pár debat v týmu, jestli chceme hrát dvojku, nebo ne. Zatím jsme na vážkách. Určitě bychom rádi hráli II. třídu, ale potřebujeme ještě tak jednoho, nebo dva hráče do týmu. Osobně si myslím, že tam patříme, a že na to náš tým plný mladíků má.

Takže myslíte, že by Sedliště ve druhé třídě neztratilo?
Myslím, že bychom hned nesestoupili a jelikož náš tým má potenciál, tak bychom mohli myslet za pár let i na vyšší příčky, alespoň v to tedy doufám. Kraj se v Sedlišti hrál jen jednou v letech 69/70, kdy byl můj děda trenérem. To víte, že bych byl rád, kdyby se to ještě někdy opakovalo.

V příštím kole hrajete v Halži, to by mohlo být zajímavé…
Příští zápas je jeden velký otazník. Budou nám chybět dva vykartovaní hráči, a pokud nepředvedeme opravdu dobrý výkon, bojím se, že o nějaký ten bod přijdeme. Nicméně hrajeme doma, kde jsme ještě neprohráli a fanoušci nás vždycky tlačí dopředu. Tipnu si, že vyhrajeme 3:1.

Jak, jsme již zmínili, většinou nastupujete jako ofenzivně laděný hráč. Hrál jste ale někdy i jinde?
No já právě nastupuji většinou jako útočník, ale na tenhle zápas mě dal trenér do středu zálohy. Hrávám také občas na krajní záloze, ale za žáky a za dorost jsem hrál vždycky beka. Do útoku jsem šel až nedávno.

Jaké myslíte, že jsou vaše fotbalové přednosti?
Nevadí mi běhat klidně celý zápas, to myslím, že je hlavní moje přednost. Ani rychlost nemám špatnou. V ostatních věcech jsem spíše průměrný.

Čím myslíte, že jste týmu nejprospěšnější?
Rád sekám hřiště. Jo, a taky se ode mě často míč odráží do brány. (smích)

Teď ještě k Vašim začátkům, jak a kde jste se dostal k fotbalu?
Hrál jsem v Sedlišti za žáky a nikdy mi to moc nešlo. Potom jsem šel do dorostu do Částkova a po roce jsem hrál i za chlapy v Sedlišti na střídavý start. Tam jsem se toho nejvíc naučil. Jinak nikde jinde než v Sedlišti jsem hrát nechtěl. Jsem vlastenec (úsměv).

Co Vám fotbal dnes přináší?
Baví mě to a je zdravé se hýbat. Navíc máme skvělou partu. Bez naší party by mě fotbal bavit přestal. Hrát budu samozřejmě, do doby, kdy mě to bude bavit.

Zabírá vám fotbal hodně času?
Já jsem zatím ještě student a skloubit se to dá v pohodě. Dělám toho ještě o něco víc, jako například dobrovolní hasiči, sborový zpěv, hudba, nebo všelijaký sport.

A jak se připravujete na každé utkání, máte nějaké své rituály? Říká se, že každý fotbalista nějaké má…
Potřebuji se hlavně dobře najíst (smích).

Sledujete náš web
www.fotbalunas.cz?
Ano, tento projekt se mi líbí moc. Psal jsem zápasové reporty na stránky Starého Sedliště a líbí se mi právě, že je ke každému zápasu takový report. Můj děda si dělal poznámky a má to kouzlo, když si to můžete po 40 letech pročítat. Internetová forma je samozřejmě skvělá.

Věděl jste předem, že jste vyhrál v anketě o hráče kola?
Napsal mi to kamarád, že jsem to vyhrál.

Jste prvním hráčem Sedliště, který v naší anketě zvítězil, pokládáte to za velký úspěch?
No, ještě přede mnou byl Otta Rožumberg na druhém místě. To bylo taky povzbuzující pro tým. Líbí se mi, že téměř pokaždé je z našeho týmu někdo v jedenáctce kola. Určitě to není demotivující.

Poslední otázka, je něco, co byste vzkázal našim čtenářům, kteří Vás svými hlasy pasovali na hráče kola?
Nevím kolik hlasů jsem měl celkem, takže jsem mohl vyhrát klidně i s deseti hlasy, které mi tam dal můj bratr, takže to nepovažuji za až tak velký úspěch. 


Petře, já Vám děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí, jak v osobním, tak fotbalovém, životě.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou