Přes Chorvatsko do Indie s cílovou destinací Písek. Ačkoli jen přechodně

0

První fotbalové krůčky ušel v Příbrami. Do výšin svou kariéru nakopl v Liberci a nejvíce se proslavil v Pražské Spartě. Okusil fotbal v Chorvatsku i daleké Asii kde pomáhal propagovat fotbal v miliardové Indii. Dnes hájí nejspíše přechodně barvy Píseckého FC a podle očekávání se hned stal tahounem týmu. Svými mnohaletými zkušenostmi obohacuje spoluhráče a svými výkony pak celou ČFL. Asi jen málo z fotbalových fandů ještě neuhodlo, že řeč je o Miroslavu Slepičkovi, který byl ochotný odpovědět našim stránkám na pár otázek.

Hájíte barvy týmu FC Písek, který bojuje o udržení v ČFL. Myslíte si, že má pro tuto soutěž potřebnou kvalitu?
Jsem stoprocentně přesvědčený, že ano.Samozřejmě záleží na víc faktorech, ale hráčský kádr, který momentálně v Písku je by v ČFL měl zůstat.

Písecké angažmá je vaše první působení na jihu Čech. Jak se Vám tu líbí? A proč zrovna Písek?
Jsem tu z toho nadšený. Písecký fotbalový areál, celkové zázemí, lidé kolem toho, prostě všechno super. Já jsem Příbramák a důvody proč jsem sem šel, byly hlavně rychlé férové jednání, pohodlné dojíždění a fakt že mi tu vyšli ve všem vstříc. Celkově jsem z toho angažmá nadšený!

Myslíte si, že zůstanete v Písku i po této sezoně?
Když budu upřímný tak asi spíše ne. Momentálně jednám s indickými kluby a s některými kluby z první i druhé ligy, takže si myslím, že spíš ne. V Písku se mi líbí, ale chtěl bych jít ještě někam výš.

To celkem chápu. Trenér Čáslavi pan Abrhám se vyjádřil, že nechápe, proč vlastně hráč vašich kvalit působí jen ve třetí lize…
Já jsem do třetí ligy šel vlastně proto, že bych jinak musel půl roku stát. Někde jsem hrát fotbal musel. Byl jsem půl roku v Indii, předtím v Příbrami, takže do profesionálního fotbalu jsem nemohl. Proto jsem raději zvolil amatérskou soutěž. Panu Abrhámovi děkuji, jsem rád, že se mu můj výkon proti Čáslavi líbil, mě ale záleží teď jen na Písku, a abychom tu ČFL tady udrželi. Pak uvidíme.

Jak moc velký je vlastně podle Vás rozdíl mezi ČFL a nejvyšší českou soutěží?
Podle mě je ten rozdíl obrovský. Už druhá liga je oproti ČFL o dost dál. Hlavně tedy po taktické stránce. Umět běhat, být rychlý, dávat góly, to se dokáže naučit v dnešní době spousta kluků. Ta taktická stránka je ale hrozně důležitá a hlavně to dělá ten veliký rozdíl.

Máte za sebou velmi bohatou kariéru. Na jaké období vzpomínáte nejraději?
Spoustu krásných vzpomínek mám na každé svoje angažmá. Nejraději ale asi vzpomínám na Spartu. Už jsem to říkal i dřív, období, kdy hrál ve Spartě Pavel Horváth, Tomáš Řepka, Marek Kulič, trénoval Michal Bílek, to byla fantastická parta. Prostě spousta výborných fotbalistů a fajn kluků, kteří si lidsky sedli. Dodnes jsme kamarádi, voláme si, víme o sobě, takže asi právě na tohle období vzpomínám nejraději. Mám taky spoustu kamarádů v Chorvatsku a i v Liberci. Každé angažmá mi do života něco přineslo, ale Sparta za dob trenéra Bílka je pro mě asi nejvíc.

Stránky fotbalunas.cz se zaměřují převážně na amatérský fotbal, ČFL je nejvyšší soutěž, o které píšeme, jaké máte na naše stránky názor?
Myslím si, že je to určitě dobrá myšlenka, propagovat fotbal i v nižších soutěžích, protože ne každý může hrát profesionální kopanou. My jsme přece národ fotbalistů, takže čím více lidí bude o fotbale na všech úrovních psát a mluvit, tím lépe pro nás všechny!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou