I. B třída “B“: rozhovor s hráčem 20. kola Davidem Robotkou z Měřína

0

V anketě hráč kola nemá Měřín konkurenci, což potvrdilo i toto kolo. S velkým náskokem vyhrál střelec hattricku v Přibyslavicích David Robotka. V rozhovotu pro náš portál se rozpovídal jak o fotbalovém tak i o soukromém životě. 

Davide můžete se nám na začátek představit?

Je mi 33 let, vystudoval jsem VUT Stavební v Brně a pracuji v oboru projektování staveb. Bydlím přímo v Měříně, kde jsem také odehrál většinu své kariéry, odskočil jsem si jen na 3 sezóny do Velkého Meziříčí, ale dal jsem přednost studiu, proto jsem ve Velmezu nepokračoval, bylo těžké skloubit trénování vícekrát v týdnu a studium na VŠ.

 

Na začátek se zeptám, jestli znáte náš portál fotbalunas.cz?

Tak určitě. (úsměv)  A teď vážně, zajímavý projekt s velkým potenciálem, rozhodně zpestření amatérského fotbalu u nás a jen tak dál.

 

Po vašem výkonu, jste byl panem Munduchem zvolen hráčem zápasu a následně jste se dostal do sestavy kola, ve které vás fanoušci s velkým náskokem zvolili hráčem kola. Co na to říkáte?

Trenérovi, fanouškům a hlavně spoluhráčům patří dík, bez nich by to samozřejmě nebylo možné. 

 

Diváci vás zvolili naprosto zaslouženě jelikož jste vstřelil v Přibyslavicích hattrick. Můžete nám popsat toto utkání?

My jsme jeli ven pro tři body, ale s týmem co hraje o záchranu to není nikdy jednoduché. Výsledek může vypadat jednoznačně, ale bylo to hodně o prvním gólu. Poločas byl pouze 0:1, a měli jsme tam velikou šanci před odchodem do kabin, tak jsem doufal, že nás to nebude mrzet, ale naštěstí jsme rychle po půlce zvýšily vedení a zápas zvládli.

 

Popíšete nám ty vstřelené branky?

První gól jsem dal po akci Šoukala s Řezníčkem, kdy druhý jmenovaný poslal pěknou rychlou přihrávku po zemi mezi penaltou a malým vápnem a já už měl relativně jednoduchou úlohu poklidit balón do prázdné. Druhý gól to byla penalta, po faulu na Karla Kružíka, který se hezky uvolnil ve vápně a následoval faul. Nebyl jsem přímo určený jít kopat, máme takové pravidlo kdo si v tu chvíli věří bere balon a jde. Gólman šel celkem rychle na stranu, snažil jsem se mu to zakončit na opačnou stranu, střelu ještě tečoval, ale zapadla naštěstí do brány. No a třetí gól, byl po přihrávce od Libora Doležala, po zemi do vápna mezi obránce, šel jsem hodně z úhlu a nabíhal mi Řezňa a když byl někde před malým vápnem tak gólman čekal nahrávku a nechal hodně místa na přední tyčce tak jsem to zkusil do gólu a vyšlo to.

 

Kolik hattricků jste za kariéru vstřelil?

Statistiku si nevedu, takže číslo Vám neřeknu. Nebyl první a doufám, že snad ani ne poslední.

 

Skoro celou kariéru jste strávil v Měříně, až na 3 sezóny kdy jste si odskočil do Velkého Meziříčí, v jakých letech jste tam byl a jak na to vzpomínáte?

S fotbalem jsem začínal v Měříně, trochu později až ve starších žácích. Do Velkého Meziříčí jsem odešel asi na tři sezóny poté, co jsem skončil v dorostu. Měl jsem to štěstí, že jsem zrovna přišel do éry, kdy šel Meziříčský fotbal nahoru. Vyhráli jsme 1.A třídu, shodou okolností jsem tam zažil i svou největší výhru v mužích, která byla právě s Přibyslavicemi, ale tenkrát to pro ně skončilo ještě o něco hůře ( 12:0 ). Ten tým se nakonec  zastavil až v divizi. Měl jsem možnost zahrát si s hráči, kteří hráli divizi a výš, skvělá škola a i výborný trenér Roman Kukleta, který už tu bohužel není s námi.

 

S Karlem Kružíkem patříte mezi nejzkušenější hráče týmu, snažíte se pomoci mladším spoluhráčům jak ve fotbalovým tak v osobním životě?

Chcete říct nejstarší? (smích) Samozřejmě, že se snažíme něco říct, když je třeba, ale máme v týmu víc zkušených hráčů, co už nějaký ten rok hrají, takže nováčky si tak nějak usměrníme kolektivně.

 

Jakou máte v týmu partu?

Vzhledem k tomu, že pravidelně probíhá utužování kolektivu, tak je tu podle mě parta výborná.

 

Jak hodnotíte sezóny, které jako trenér vede Petr Munduch?

Nevím, jestli to lze nějak souhrnně zhodnotit, měli jsme tu sezóny, kdy byla za úspěch považována záchrana a jindy za neúspěch „bedna“.  Snažíme se hrát pohledný fotbal, ne vždy se to povede a ne vždy je to možné, ale myslím si, že alespoň za mě je na místě spokojenost.

 

Jste spokojen s aktuální sezonou?

Hodnotit sezonu, před jejím koncem je asi brzy, ale stále to ještě může být alespoň bodově naše nejlepší sezóna v 1.B třídě takže prozatím ano, ale uvidíme po posledním zápase.

 

Vyzdvihnul byste některého mladého hráče z Měřína, který svým talentem vyčnívá?

Vyzdvihnul bych, ale dokážete si představit na jak velkou hrušku by pak vylezl? (smích) No a my ho potřebujeme na hřišti, takže to raději dál nebudu rozvádět. Jediný co bych vyzdvihnul je zpěv Jirky Šoukala a Luboše Řezníčka, jejich hitovky Lásko má já stůňu a ze Zlatovlásky - Já ti prstýnek dám, by patřily mezi favority v hvězdé pěchotě (smích)

 

Z kabiny jsem se doslechnul, že dotujete kasu pozdními příchody je to pravda?

Vy máte zaručené informace, jak tak koukám. Kdo mě prásknul? (smích)  Však to jde na dobrou věc a když vidím jakou má náš pokladník radost, přece mu ji nebudu kazit. (úsměv)

 

Věnujete se mimo fotbalu i jiným sportům a jestli ano jak se vám v nich daří?

 

Co se týče jiných sportů tak přes léto je to tenis, občas kolo a pravidelně už několik let vyrážíme s některými spoluhráči na vodu do Rakouska.  V zimě pokud je teda čas tak hlavně plavání a občas squash.  Bilance si v tenise nevedu, když jdeme hrát, tak se hlavně snažím nedostat „kanára“ .

 

Máte oblíbeného sportovce?

Pár jich asi je, Roger Federer , Mario Lemiux, Ronaldinho …

 

Slyšel jsem že fandíte Realu Madrid je to tak?

Myslím, že nemáte úplně přesné informace. Pravdou je, že fandím, když hraje Real Madrid, ale vždy jeho soupeři. (smích) mým týmem jsou samozřejmě „Blaugranas“ (Barcelona) 

 

Davide děkuji za obsáhlý rozhovor a přeji vám mnoho úspěchů ve fotbalovém, tak i v soukromém životě

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou