Městec proti Běrunicím udržel vedení až do konce


Branky


0

Městec Králové se v derby s Běrunicemi pokusil odčinit porážku s Kostelní Lhotou, což se podařilo, ačkoliv měl Městec rozhodnout dříve a nakonec si vše ještě zkomplikoval inkasovanou brankou na 2:1, po níž se musel o výsledek obávat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hradečný trefil rychlé vedení

Do místního derby vstoupili aktivněji domácí, kteří se ujali vedení již v páté minutě hry, kdy se trefil z přímého kopu obránce Martin Hradečný nosící kapitánskou pásku. Městec Králové se o své vedení příliš obávat nemusel, Běrunice málo běhaly a jen zřídka kdy se pokusili jejich útočníci útect rychlým protiútokem.
To Městec měl s přechodem do protiútoku problémy, ačkoliv držel míč a bezpečně kontroloval tempo a průběh hry. Nedával znát své problémy se zraněními a lepením sestavy a vypadalo to, že porážku s Kostelní Lhotou odčiní vcelku snadno. Herní projev však nepůsobil nejjistěji a stejně jako hosté se i hráči Městce dopouštěli nezvykle velkého množství nepřesností.
Až do konce poločasu čekali diváci na druhou branku marně a do kabin se tak šlo za stavu 1:0, který hrál bezpochyby více do karet domácím.

Na trefu Krejčího odpověděl Vaňura

Ve druhém poločase se hrál takřka fotbal bez pohybu, především ze strany hostí, kteří se o vyrovnání nesnažili zrovna aktivně. Hru tak mohli nadále kontrolovat domácí a vytvářeli si šance k navýšení skóre. Jednu z nich proměnil tváří v tvář Kamilu Chrastnému již tradiční střelec Městce Ladislav Krejčí. Ani tato trefa Běrunice příliš neprobudila a svou šanci dostaly až v 73. minutě, kdy též rozehrávaly přímý kop ze střelecky výhodné vzdálenosti. K jeho exekuci se postavil kapitán Ondřej Vaňura a stejně jako před ním Hradečný se nemýlil.
Běrunice tak nakonec zápas nečekaně zdramatizovaly a Městec opět vedl jen o jednu branku a musel se na posledních čtvrt hodiny více vracet. Své vedení však nakonec udržel a zvítězil v místním derby 2:1. V zápase se ukázalo, že oba celky mají ještě na čem pracovat, diváky nejspíše příliš nepobavily.



Ohlasy k zápasu


Městec Králové
Milan Švábenský: Utkání nám okomentoval trenér domácích: "Šlo o jednoznačné derby, v němž jsme odčinili prohru s Kostelní Lhotou. Herní projev však nebyl zdaleka takový, jaký bych si představoval a měli jsme rozhodnout mnohem dříve. Neomlouvají nás ani zranění některých členů obvyklé základní sestavy. Soupeř hrál hlavně na brejky a ve druhé půli byl takřka bez pohybu. Máme stále na čem pracovat, především musíme zkvalitnit přechod do útoku. Tři body jsou však doma a za to jsme rádi."




Sestavy


Městec Králové
M. Fiala [-] - M. Hradečný [-] , J. Poděbradský [-] , P. Novotný [-] , L. Hrbáček [-] - R. Kafka [-] , R. Tyl [-] , M. Křovina [-] (85. J. Blažek [-] ) , L. Němec [-] - L. Krejčí [-] , M. Velenský [-] -

Sokol Běrunice
K. Chrastný [-] - O. Vaňura [-] , D. Mašinda [-] (37. P. Štěpán [-] ) , V. Jirkov Mitrev [-] , J. Podněcký [-] , M. Černý [-] , L. Hála [-] , T. Brzák [-] , M. Čížek [-] , P. Náhlík [-] , M. Poláček [-]

ŽK: 63. L. Krejčí , 83. L. Němec - 4. M. Poláček .
Hráči zápasu: P. Novotný .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Suchánek Zdeněk - MICHÁLKOVÁ Dana (N), JANOUCH Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.