FOTO: Ve šlágru kola porazil Křinec lídra tabulky ze Mcel


Branky


58. M. Nýč , 68. L. Jouza , 71. V. Jouza , 87. R. Holas
0

Šlágr kola sledovalo přes 150 lidí, což je na IV. B skvělá návštěva. Diváci viděli pohledné utkání se šancemi na obou stranách. Efektivnější však byli domácí, kteří po bezbrankovém poločase dokázali nastřílet čtyři branky a rozhodli tak o tom, že Křinec porazil Mcely 4:0. Křinec dokázal výhrou udržet krok s čelem tabulky, kde mu patří 4. místo se ztrátou jednoho bod na třetí Vrbici. Naopak Mcely utrpěly teprve svou druhou porážku v celé soutěži, v jarní části soutěže přišly o svou neporazitelnost, v tabulce stále drží první místo, ale jejich náskok se nyní snížil na pouhé dva body ( pokud Mcely zvládnou své jedno utkání k dobru, tak náskok na druhé Žitovlice bude 5 bodů ).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci ve šlágru kola v prvním poločase branku neviděli

Šlágr kola mezi Křincem a lídrem tabulky ze Mcel měl skvělou diváckou kulisu, na utkání se přišlo podívat přes 150 lidí. Domácí nastupovali s cílem získat tři body a udržet stále naději na postup do III. třídy. Hosté měli podobné ambice, jelikož výhra by je blíže posunula k jistotě postupu. Hrál se atraktivní fotbal se šancemi na obou stranách, ale obě obrany si plnily skvěle své defenzivní povinnosti a oba dva brankáři se činili. Z prvního poločasu stojí za zmíňku šance domácího Pavla Chvojky, který z hranice vápna střelou z voleje orazítkoval břevno soupeřovy brány. Blízko brance byl i domácí Marek Vymlátil, ale jeho povedenou střelu dokázal s vypětím sil spacifikovat hostující brankář Dominik Bartoš. Bez šancí nezůstali ani hosté, které mohl do vedení poslat hostující Martin Hojsák, ale po centru nedokázal zamířit přesně do odkryté brány. Poločas tak skončil bezbrankovou remízou. 

Křinec čtyřikrát udeřil a připsal si vítězství

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. Dařilo se jim držet míč na svých kopačkách a pohledná byla i kombinace. Hosté se do žádných výraznějších akcí nedostávali, se všemi jejich pokusy si dokázala poradit domácí obrana nebo i skvěle chytající brankář Aleš Reich, který pěkným zákrokem kryl obrovskou příležitost hostujícího kanonýra Martina Hojsáka. Bylo jasné, že kdo dokáže vstřelit první branku, nejspíše zvítězí. Skóre se tak měnilo až v 58. minutě, kdy se po krásném úniku dostal do zakončení domácí Matěj Žmolil. Jeho tečovanou střelu poté na brankové čáře ještě dorazil domácí Marek Nýč. Hosté se nechtěli spokojit s tímto výsledkem, ale zároveň Křinec hnaný svými fanoušky zvýšil ještě aktivitu. O deset minut později propukla radost mezi domácími fanoušky podruhé, když po rohovém kopu přesně hlavičkoval Lukáš Jouza. Druhá branka hosty zlomila. Ještě než se dokázali hosté zpamatovat z druhé branky, již prohrávali o pár minut později o tři branky. Domácí zahrávali přímý kop a domácí stoper Václav Jouza se parádně trefil do šibenice. Rychlé dvě branky hosty srazily na kolena a jejich hra zbortila. Na hřišti již bylo pouze jedno mužstvo a zápas byl rozhodnutý. Poslední slovo v utkání patřilo ještě domácím, když po rychlé kombinaci se dostal k zakončení Rostislav Holas a chytrou umístěnou střelou stanovil konečné skóre na 4:0 pro Křinec. Domácí tak dokázali porazit lídra tabulky a uštědřili mu teprve první prohru v jarní části sezóny.   

 

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


Křinec
Miroslav Ettl (trenér): "Tento zápas byl pro mě, hráče i fanoušky plný očekávání. Je to pro nás dílčí ukazatel, jestli můžeme hrát ve vyšší soutěži a měli bychom šanci se v ní udržet. Stejně tak si myslím, že k tomu přistupoval soupeř. Naší výhodou bylo domácí prostředí a dobrá atmosféra diváků. Dalo se čekat, že návštěva bude vysoká, ale i mé odhady to předčilo. Zažádali jsme OFS o delegaci tří rozhodčích, aby zápas nemohl být ovlivněn chybami asistentů hlavního rozhodčího a zápas měl vyšší kvalitu. Samotné utkání doprovázelo velmi teplé počasí a chvílemi to na hřišti vypadalo jako při sněhové vánici, protože v blízkosti hřiště začali kvést topoly. První polovina utkání byla vyrovnaná a nabídla několik pěkných akcí, které k nelibosti diváků neskončili gólem, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu. Z toho vyplývalo, že kdo vstřelí první gól, bude mít navrch. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako první. V průběhu hry začali hráčům docházet síly a u hráčů hostů nejen fyzické, ale i psychické. Několikrát mezi hráči hostí došlo k vulgárním slovním výměnám názorů a mě osobně to nepřipadalo jako vyrovnaný tým, který má postoupit do vyšší soutěže. V tomto ohledu jsme měli navrch. Vše vygradovalo, když se nám podařilo vstřelit první branku. Po této brance už byl tým hostů rozhozen úplně. My jsme si perfektně plnili defenzivní úkoly a neměli jsme s útoky soupeře,až na pár výjimek, vetší problém. Spíše naopak my jsme podnikali nebezpečné kombinační útoky a snažili jsme se diktovat tempo zápasu. Podařilo se nám vstřelit druhou branku, což nás uklidnilo. V závěru jsme přidali ještě dvě branky a o utkání bylo rozhodnuto. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za přístup k utkání, za jejich bojovnost a nasazení."

Mcely
Petr Hájek (trenér): "Soupeř měl větší chuť po vítězství a větší motivaci než my. Hnali je i fanoušci, kteří vytvořili skvělou kulisu, na utkání byla velká divácká návštěva. Nám se nedařila naše hra, v prvním poločase to ještě šlo, oba dva týmy si vytvořily několik šancí, ale poločas skončil remízou. Dostali jsme první smolný gól a po druhé inkasované brance jsme už odešli úplně. Jsem zklamaný z výsledku, že jsme prohráli takovým rozdílem. Soupeři mohu jen pogratulovat k vítězství."



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kubera Milan - MANŽEL Tadeáš, VOBORNIK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.