Dobřichov se statečně bil i v deseti


Branky


54. P. Machata , 60. J. Konečný , 86. J. Hojer - 9. J. Klingr (p.) , 17. L. Kostka , 65. O. Dvořák , 75. D. Pych
2

Domácí začali utkání jen v deseti hráčích a brzy inkasovali z penalty. Do poločasu prohrávali 0:2, ale zkraje druhého poločasu se jim podařilo vyrovnat. Pak se ale dostali ke slovu opět velimští a zase odskočili. Dobřichovu se podařilo už jen snížit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velim se proti deseti domácím hráčům ujala snadno vedení

Od začátku jarní sezóny  má velimské béčko problémy s absencí klíčových hráčů. Pro nemoc nebo zranění chybí opory Sixta, Hájek a Čepelák, z jiných důvodů Slavík a Srp. Proto trenér Jedlička dává šanci mladým, kteří se zapojují do tréninku áčka a také dorostencům.  V mužstvu se snoubí stáří s mládím a v základu se objevuje i dvaapadesátiletý Luděk Kostka. A zatím bodují. V sobotu, v úvodu utkání, velimští hráči technickou a kombinační  hrou eliminovali rychlou a tvrdou hru domácích. Už v 7. minutě po přesné přihrávce  pronikl do pokutového území Šmejkal. Ve vyložené šanci byl sražen a následoval pokutový kop. Ten bezpečně proměnil kanonýr Jiří Klingr a Velim vedla 0:1. Hosté dobře kombinovali a výsledkem byla druhá branka. Kasal pronikl do pokutového území , přesně posadil míč na hlavu veterána Luďka Kostky a ten se hlavou nemýlil, bylo to 0:2. Asi od 20. minuty převzali domácí iniciativu, ale střelecky se neprosadili. Vytvořené šance nedokázali přetavit v branku.

 

Diváci hnali Dobřichov na zteč

O přestávce trenér  Velimi stanovil taktiku do druhého poločasu s cílem, co nejvíce udržet míč a pokusit se vstřelit třetí branku, která by mohla být rozhodující. Ale nestalo se, protože domácí zvýšili tlak a povedlo se jim rychle vyrovnat. Po deseti minutách mířil přesně Petr Machata a už v šedesáté minutě bylo vyrovnáno po střele Jakuba Konečného - 2:2. V pětašedesáté minutě zabojoval Beníšek, získal míč a střídající dorostenec Ondra Dvořák nekompromisně  změnil skóre na 2:3.  Domácím začaly docházet síly. V šedesáté deváté minutě přišel druhý dorostenec Daniel Pych a opět za minutu skóroval. Bombu Marka Kosiny brankař vyrazil před sebe a rychlý Dan Pych byl nejrychlejší - 2:4. Už to vypadalo, že utkání se jen dohraje, ale dobřichovští nesložili zbraně. Jaroslav Hojer vykřesal pro Dobřichov naději - 3:4.  Závěr byl hektický, ale vítězství patřilo velimskému béčku.

 



Ohlasy k zápasu


SK Dobřichov
Štěpán Kára, hráč: Do zápasu jsme vstoupili v deseti a brzy jsme prohrávali. Pak jsme hru trochu vyrovnali, ale skórovat se nám podařilo až ve druhé půli. Zápas byl odehrán ve vysokém tempu, byl pohledný a plný akcí. Na zápas, který se odehrál v krásném počasí přišlo veliké množství fanoušků, kteří hnali domácí za vítězstvím.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Domácí si začali v druhé půli vynucovat odpískání faulů a rozhodčí, dle našeho názoru, podlehl atmosféře. Začal být na nás přísnější. Nesportovně, i vulgárně, si počínali nejen diváci, ale i „sportovci?“ na domácí lavičce. Později ale pan rozhodčí začal pískat fauly i domácím. Domácí hráči byli rychlejší, důraznější a bojovnější. Hosté byli technicky i takticky vyspělejší. Možná, že by zápasu slušela remíza. Ale štěstěna byla spravedlivá, nesportovní atmosféra byla potrestána. Rozhodčímu se ani nedivím. Asi dostal strach, je ještě moc mladý. Určitě se poučí. Jak řekl administrátor FC Velim B: „ Na Dobřichov mám vazby už od dětských let, ale byl jsem zklamán. Tak nesportovní a vulgární prostředí jsem dlouho nezažil. Dobřichováci, udělejte s tím něco.“



Počet diváků: 60. Rozhodčí: VESELÝ Zdeněk - LAMBERT Miloš (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 5. 2016 11:25
Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek, Vedení klubu - SK Dobřichov | Středočeský | Kolín
Rozhořčení vyplynulo také z nepřiměřených a zbytečných faulů. Promiňte, ale lokty a skluzy kolíky napřed na stojnou nohu do fotbalu nepatří. :)
11. 5. 2016 11:18
David Konůpek:
Kdyby pomezní Velimi mával co má,tak se Dobřichov neprojevuje vulgárně.Takže pane Češpiva ,buďte soudnej a pochopte rozhořčení Dobřichováků.