3:2p.
(2:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.04.2016 17:00

18.kolo, Středočeský | Kolín | III. třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Velim ztratila druhou příčku


Branky


0

Pěkný zápas byl k vidění v Liblicích, kde se utkalo domácí béčko s rezervou Velimi. Hosté šli v deváté minutě do vedení, domácí dokázali skóre otočit, ale v devětadvacáté minutě bylo opět srovnáno. Protože tento stav vydržel až do konce, rozhodovaly o prémiovém bodu penalty a v nich byli lepší domácí hráči.

 

autorka fotografií: Ivana Havlínová

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do třicáté minuty všechny góly

Mladým fotbalistům Velimi balón u nohou nepřekáží, umí dobře kombinovat v rychlosti a to předvedli hned v deváté minutě utkání. První branka padla po chybě domácích, kdy po výkopu brankáře Hanuše hosté sebrali míč na pravé straně, na půlce zakombinovali na jeden dotek a najednou šli středem dva hráči na jednoho. "Prviozorní" střední záložník Klingr vysunul Kamila Šmejkala, který střelou k tyči nedal gólmanovi šanci -  0:1. Liblice ale zbraně neskládala a postupně se dostávala do šancí. Vyrovnat se podařilo po rohovém kopu, kdy posadil Pačes míč přesně na hlavu Jiřímu Bubníkovi na přední tyči, když předskočil hostujícího obránce Svobodu - 1:1. Za dalších sedm minut se domácím hráčům podařilo otočit skóre, kdy Jakub Nouzák obral o míč Kosinu, krásně vyslal ulicí Radka Lance, ten si ve vápně pohrál jak s gólmanem tak i s obránci a střelou do odkryté branky dal vedení domácím - 2:1. Z vedení se domácí hráči dlouho neradovali. Hosté se rychle oklepali, hned za dvě minuty vybojovali trestný kop, který sice domácí obrana odvrátila, ale míč pohotově vrátil do vápna J. Vlk a Kamil Šmejkal hlavou svým druhým gólem v utkání srovnal na 2:2. Domácí sice reklamovali ofsajd, ale rozhodčí gól uznal. Domácí borci do konce poločasu zahodili ještě několik šancí, když střela Vondráška míjela šibenici jen o centimetry, rohový kop rozehraný do branky také minul tyče o centimetry. Výborné zákroky Hroudy držely Velim nad vodou.

Nikomu se nepodařilo strhnout vedení na svou stranu

Liblice zahájila druhou půlku proti větru a to bylo postupně znát. Do druhého poločasu trenér velimského béčka přeskupil sestavu, posílil střed hřiště a do pole poslal prvního náhradníka - dorostence O.Dvořáka, který si tak odbyl premiéru mezi dospělými. A nutno dodat, že se této role zhostil velmi dobře. Hosté pomalu získali strategický střed hřiště a začali domácí přehrávat. Zhruba od 60.min. až do konce byli lepším týmem a domácí pak hrozili pouze ze standardních situací a rohových kopů. Nutno dodat, že tyto byly velmi nebezpečné a prakticky každá taková situace znamenala vyhlášení plné pohotovosti pro hostující obranu. A tak někdy i se štěstím, ale přesto velimská obrana odolala. I hosté začali hrozit ze standardek. Na hřiště přišel místo defenzivního O.Kosiny útočně laděný M.Beníšek, který se ujal zahrávání všech standardních situací. Jeden trestný kop likvidoval Hanuš nadvakrát na brankové čáře. K trestnému kopu se dostali i domácí pět minut před koncem utkání a Pačes z dobré pozice napálil jen zeď. Mohla to být i ruka obránců, ale rozhodčí Netáhlík nechal pokračovat ve hře. V závěrečných minutách se mohli radovat hosté. Beníšek centroval, Šmejkal hlavičkoval, domácí Hanuš jen s námahou vyrazil a nabíhající pravý obránce Velimi M.Hrabal nezadržitelně hlavou skóroval. Ani domácí stoper stojící na brankové čáře již tuto hlavičku nezastavil a míč skončil v síti. K překvapení všech, a to i domácích příznivců, kteří situaci sledovali z bezprostřední blízkosti, se ozvala píšťalka rozhodčího Netáhlíka - gól neuznán pro domnělý ofsajd hostujícího útočníka. Tak po bezbrankovém druhém poločase musely o bonusovém bodu rozhodovat penalty.

 

Domácí byli stoprocentní

Protože libličtí hráči se ze značky pokutového kopu nemýlili a proměnili všechny pokusy a hosté jedenkrát chybovali, připisuje si druhý bod domácí Liblice. Penalty Liblice proměnili: Pačes, Vondrášek, Lanc, Nouzák J., Flieger. Za Velim postupně PK proměnili - M. Hrabal, L. Sixta, J. Vlk, M. Beníšek, v páté sérii nastřelil hostující M. Kosina pouze břevno domácí branky. Pro hosty je jeden bod málo a na první Bečváry nyní ztrácí osm bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Liblice B
Michal Řípa, hráč: Dnes jsme to odmakali. Soupeř byl techničtější, ale drželi jsme s ním krok. Škoda, že brzy po našem vedení vyrovnali. V druhé půli nám trochu docházely síly a soupeř využíval větru hlavně při nebezpečných trestných kopech. Tam nás dvakrát podržel Hanuš. A penalty jsme zvládli perfektně.

FC Velim B
Jaroslav Jedlička, trenér: Přijeli jsme do Liblic oplatit domácím podzimní porážku z vlastního hřiště a udržet se "na dostřel" vedoucím týmu tabulky z Bečvár. Zatímco však domácí mohli do základní sestavy nominovat pět borců ze sobotního zápasu I.B třídy, my jsme měli zatím největší starosti se sestavou v této sezóně, v útoku opět padesátiletý L.Kostka a na lavičce náhradníků tři dorostenci, v nohách ranní zápas. A to se v zápase i projevilo. Mrzí nás neuznaná branka ze závěru utkání. Tímto svým rozhodnutím (kdy celou situaci sledoval téměř z půlky hřiště) rozhodčí hrubě ovlivnil výsledek celého utkání. Branka tak, i přes velké protesty hostujících hráčů, nebyla uznána.



Sestavy


TJ Liblice B
M. Hanuš [-] - F. Řípa [-] , P. Pačes [-] , J. Nouzák [-] , J. Flieger [-] , R. Lanc [-] , R. Herink [-] , P. Nouzák [-] (74. P. Samek [-] ) , J. Vondrášek [-] , J. Bubník [-] , M. Řípa [-]

FC Velim B
J. Hrouda [-] - L. Sixta [-] , M. Hrabal [-] , J. Svoboda [-] , J. Vlk [-] - J. Kasal [-] , J. Klingr [-] , M. Kosina [-] , O. Kosina [-] (69. M. Beníšek [-] ) - K. Šmejkal [-] , L. Kostka [-] (46. O. Dvořák [-] )

ŽK: 38. J. Vondrášek , 59. R. Herink , 72. J. Bubník - 66. J. Kasal , 77. J. Klingr .
Hráči zápasu: P. Pačes , J. Nouzák - K. Šmejkal .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: NETÁHLÍK Rudolf - PALUSKA Josef (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.