Úsilné přerušilo třízápasové čekání na výhru. Naopak Lipí poprvé na jaře padlo.


Branky


0

Pátý tým tabulky Úsilné, hostilo na svém hřišti druhý tým tabulky Lipí. Hosté přijeli k zápasu povzbuzeni vítězstvím v derby, když si doma poradili s nepříjemnými Žabovřeskami. Domácí hráči naopak čekají tři kola na plný bodový zisk, když v posledních dvou kolech přišli o dvoubranková vedení. Domácí se mohli v případě výhry posunout na třetí místo a stáhnout svého soupeře na odstup dvou bodů. V opačném případě by Lipí odskočilo svým pronásledovatelům na druhém místě a stahlo náskok vedoucího Týna B na 4 body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól Úsilného a pak oboustranná kopaná

Zápas mezi čtvrtým a druhým týmem tabulky sliboval zajímavou zápletku. Zejména pak většina očekávala, zdali hosté z Lipí využijí toho, že má Týn B volný víkend a stáhnou jeho bodový odstup. Do zápasu vstoupili lépe domácí hráči a hned v úvodu šli do vedení.  Domácí hráči využili zaváhání hostujících hráčů u postranní čáry, poslali do vápna centr, který propadl až na zadní tyč ke kopačkám Petra Švece a ten měl již snadnou práci - 1:0. Lipí mohlo odpovědět o pět minut později. To se ve vápně uvolnil Lávička, aby následně předložil balón na Pavla Svobodu, jehož pokus však skončil vysoko nad. To byla bohužel prakticky jediná šance hostujícího týmu za celých devadesát minut.

Kopaná pokračovala i ve druhé půli, domácí pojistku v podobě druhé branky, zastavilo břevno

Ve druhém dějství pokračovala kopaná z obou stran, ze které musely diváky bolet oči. Nebýt příjemného letního počasí a voňavých bramboráků v místním stánku, z utkání by si neodnesli vůbec nic. Přesto byli domácí mírně lepším a mohli své vedení ještě navýšit. Vazač a Čada ale mířili ve slibných šancích mimo tři tyče. Když už se podařilo domácím hráčům na Macháčka v závěru utkání vyzrát podruhé, zastavila jejich radost branková konstrukce po hlavičce jednoho z domácích hráčů, která skončila na břevně. Ani to ale domácí nemuselo mrzet. Lipí bylo směrem dopředu nulové a Novák v brance Úsilného se po většinu utkání, až na pár výjimek po standardních situacích, musel nudit. Lipí tak nevyužilo možnost stáhnout náskok Týna na čtyři body, naopak se musí dívat za sebe, kde se nebezpečně dotahují Žabovřesky, Chrášťany a právě Úsilné.

zdroj: tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "Týden po vítězném derby se fotbalisté Lipíčka představili na hřišti Úsilného. Utkání do té doby čtvrtým celkem tabulky nám ale vůbec nevyšlo. Již v 6. minutě šli domácí do vedení a jak se nakonec ukázalo, jednalo se o branku vítěznou. Lipí bylo směrem dopředu prakticky nulové, naproti tomu domácí v samotném závěru mohli své vedení navýšit, jejich hlavičkový pokus ale orazítkoval pouze břevno Macháčkovy branky. Úsilné nám tak vrátilo podzimní porážku, posunulo se na třetí místo pouze s dvoubodovým mankem na naše mužstvo."



Sestavy


Úsilné
R. Novák [-] - J. Jírovec [-] , M. Fajtl [-] (70. M. Maršík [-] ) , P. Pícha [-] , V. Dolejšek [-] - P. Švec [-] (80. J. Vondřich [-] ) , V. Polan [-] (48. P. Hála [-] ) , J. Čada [-] , T. Sláma [-] - P. Vazač [-] , S. Havlín [-] (65. J. Pacholík [-] )

TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - M. Zvánovec [-] (46. D. Ivančov [-] ) , M. Svoboda [-] , P. Kaše [-] (75. Š. Svoboda [-] ) , R. Lávička [-] , V. Radouch [-] , P. Svoboda [-] (46. J. Mojžíš [-] ) , J. Holinka [-] , J. Růžička [-] , Z. Jinek [-] , L. Kruťko [-]

ŽK: 72. T. Sláma - 40. J. Růžička .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: HORA Karel - FÜRST Luděk (N), JINEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.