2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2016 17:00

20.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Hlína si drží neporazitelnost v jarní části


Branky


0

Domácí mužstvo Staré Hlíny přivítalo na svém hřišti Hobzí. Oběma mančaftům se na jaře daří a opanují přední příčky tabulky. Dalo se tak očekávat zajímavé utkání ve kterém byli nakonec šťastnější domácí hráči, když rozhodli minutu před koncem zápasu.

Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče!

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branka Makovičky rozhodla poločas

Souboj dvou neporažených mužstev v jarní části. To byl duel "starých". Domácí Hlíny a hostujícího Hobzí. Přitomní diváci si tak v tomto zápase mohli příjít na své. Již ve druhé minutě se zranil předstoper Martin Habr, kterého musel vystřídat Michal Janek, což byl citelný zásah do sestavy hostů. Chvíli trvalo, než si zvykli na přeskupení řad a domácí tak byli častěji na míči a kombinovali na jejich polovině. Do zakončení se však dostali pouze dvakrát a byly to spíše přátelské pozdravy pro brankáře Zejdu. Zhruba od 25. minuty se miska vah začala dostávat na kopačky hobezských. Slibnou příležitost měl Michal Janek, ale z úhlu se mu míč do sítě dostat nepovedlo stejně jako Davidu Maláškovi po závaru před brankou. Příležitost ke skórování měl o chvíli později, v tomto zápase výborně hrající, Ondřej Jelínek po krásném centru Ličky. K zakončení mu však scházel půlkrok navíc. Ke změně stavu tak poprvé došlo těsně před koncem prvního poločasu po zbytečném faulu před hobezským pokutovým územím a následné standardce. Domací Šauer zahrál přímý volný kop tak málo razantně, že to gólmana nejspíš zaskočilo a lehký míč mu vypadl z náruče přímo k dobíhajícímu hráči domácích Petru Makovičkovi a ten si věděl rady – 1:0. To bylo poslední, co se stalo a do kabin odcházeli domácí o něco spokojenější. 

 

Domácí nakonec byli šťastnějším týmem

Druhý poločas začal tak jak skončil první. Aktivnější hosté drželi častěji míč, avšak jejich převahu se nedařilo zúročit. Ke změně skóre však došlo v 58. minutě, kdy se po krásné kombinaci, do které se postupně zapojili Dokulil, Mašát, Fišer a Jelínek, jenž krásně vyslal do samostatného úniku Ondřeje Ličku a ten s lehkostí sobě vlastní dopravil míč podél domácího brankáře na vzdálenější tyč – 1:1. Po srovnání skóre se vyrovnala i hra. K vážnému ohrožení branky se dostali po zaváhání hostující obrany starohlínští, kdy se ocitl sám před gólmanem jejich záložník. Zkoušel zakončit do pravého horního rohu, ale pěkným zákrokem mu jeho snahu zkazil Zejda. Ve vyrovnané hře se pokračovalo i nadále s pár střelami ze střední vzdálenosti na obou stranách a zápas tak spěl k dělbě bodů. K rozuzlení ve prospěch domácích došlo až v 89. minutě, kdy rozhodčí možná trochu necitlivě posoudil souboj o míč před hostujícím vápnem jako faul na domácího borce. Následoval závar před brankou hostí, kteří mohli míč několikrát odkopnout. To se jim však nepovedlo a míč se odrazil k volnému Václavu Markovi, jenž z blízka z úhlu propálil Zejdu - 2:1. V závěru už Hobzí chyběly síly a čas k vyrovnání, proto si nakonec z utkání odnesli tři body domácí.

 

FOTO: http://www.fkstarahlina.wz.cz



Ohlasy k zápasu


FK Stará Hlína
Pavel Rychlý: Hosté nepřijeli v nejsilnější sestavě a pouze se třinácti hráči. Navíc byli po hned pár minutách hry nuceni střídat. I tak prezentovali pěkným bojovným i kombinačním fotbalem, ale do příležitostí se příliš nedostávali. Hlavně jejich bojovnost dělala našim hráčům problémy a každý hráč s míčem dále od nohy byl okamžitě atakován a dostával se do potíží. V prvním poločase měli hosté převahu v rohových kopech, ale ohrozit bránu se jim z nich nepodařilo. My jsme si moc příležitostí také nevytvořili, ale podařilo se nám vsítit gól do šatny, kdy po přímém kopu Petra Šauera dorážel dobíhající předstoper Makovička míč, který gólman nedokázal udržet. V druhé půli se hosté snažili a o vyrovnání a podařilo se jim to po kombinační akci, kdy pěknou přihrávkou vyzvaný záložník zakončil sám na brankáře přízemní střelou z vápna na zadní tyč. Naše akce několikrát skončili na hostujícím brankáři, ale v poslední minutě střídající Marek gólem z vekého úhlu rozhodnul o našem dalším plném bodovém zisku.

TJ Dyje Staré Hobzí
Ondřej Dokulil: Vždycky se těžko hodnotí zápas. který prohrajete až v samém závěru. Nepřijeli jsme v úplném počtu a hned na začátku zápasu se zranil předstoper Martin Habr, což bylo znát, ale museli jsme se s tím operativně vyrovnat. První poločas se odehrával převážně mezi vápny, my měli víc rohů, domácí byli trochu lepší na balonu, na konci poločasu jsme inkasovali, což byla velká škoda s ohledem na další průběh. Ve druhé půli jsme byli na míči lepší my, hráli jsme kombinačně a byl to asi náš jeden z nejlepších našich poločasů na jaře. V jeho průběhu vstřelil po krasné akci gól Ondra Lička, soupeře jsme tlačili, ale k závažné střele to nevedlo, naopak domácí útočník šel sám na našeho gólmana, ale ten vytáhl parádní zákrok. Když už to vypadalo, že vše spěje do remízy, kterou by určitě braly oba týmy, tak jsme minutu před koncem hloupě inkasovali. Zápas byl v duchu fair play, žádné zákeřnosti, pohodový podvečerní fotbal, kdy i domácí uznali, ze jsme hráli velmi dobře. Remíza by slušela víc, ale domácí zvládli konec lepe.



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Rychlý [-] - R. Jičínský [-] , P. Makovička [-] , P. Šauer [-] , M. Anichober [-] - I. Nadberežný [-] (44. M. Pfeifer [-] ) , R. Chmátal [-] , M. Šauer [-] , S. Valek [-] (46. R. Kopet [-] ) - O. Šrom [-] (65. J. Šimkovský [-] ) , S. Kadlec [-]

TJ Dyje Staré Hobzí
V. Zejda [-] - O. Dokulil [-] , M. Bican [-] , B. Brůžek [-] , Z. Fišer [-] - O. Jelínek [-] , J. Peterek [-] , D. Malášek [-] , M. Habr [-] (3. M. Janek [-] ) , O. Jelínek [-] - O. Lička [-] , D. Mašát [-]

Hráči zápasu: P. Makovička , V. Marek - O. Jelínek .
Místo: Tráva, event. UMT. Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠVEC Bohumil - BARTYZAL Vladimír (N), PAVLŮ Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.