Slavonice poprvé prohráli, Stará Hlína rozhodla ke konci zápasu


Branky


27. O. Šrom , 87. S. Kadlec - 61. D. Bártů
0

Druhá Stará Hlína přivítala neporažené Slavonice. Domácí mužstvo si šlo už od začátku za vítězstvím a jako prvnímu týmu se podařilo favorita obrat o všechny body, když zápas rozhodl v 87. minutě Kadlec.

Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče!

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas vyhráli domácí

Na krásném a hlavně rovném hřišti byla zpočátku aktivita více z hostující strany, ale domácí velezkušený tým velice dobře bránil a tak nějaké velké šance nepřicházely. Střelám Roberta Peschela a Martina Bodláka chyběla buď razance, nebo přesnost. Ve 20. minutě napřáhnul z dvaadvaceti metrů Vojta Balík, ale s jeho střelou pod břevno si brankář poradil a vyrazil jí na rohový kop.Ve 27. minutě házeli domácí aut na svoji polovině, předvedli rychlou, jednoduchou akci, kterou zakončili první brankou zápasu Oldřich Šrom - 1:0. O tři minuty později se rozhodl k sólu David Bártů, v rychlosti obešel dva hráče soupeře, ale na posledního si už netroufnul, začal vymýšlet přihrávku, takže nakonec domácí obrany stačila odvrátit do bezpečí. Za malou chvíli inkasoval za řečnění žlutý kartónek Milan Balík a jak se později ukázalo byl to jeden z důležitých momentů utkání. Stará Hlína měla také několik nebezpečnějších momentů, ale hostující obrana nebo brankář Pospíchal si se všemi pokusy dokázali poradit. Do kabin tak šli spokojenější domácí fotbalisté.

Domácí nakonec byli šťastnější

Začátek druhé půle připomínal ze slavonické strany uragán. Hráči perfektně kombinovali, běhali zakončovali, jenže Stará Hlína postavila před své vápno barikádu ze svých těl, takže jejich pokusy z větší vzdálenosti zablokovali. A když už  se dostali za obranu domácích, tak je většinou zastavil praporek domácího pomezního. V 61. minutě přišel faul před pokutovým územím Staré Hlíny, hráči prodloužili zeď, míč si postavil David Bártů a trefil to báječně -1:1. Zhruba ještě dalších pět minut hosté hráli pěkný fotbal, pak přišlo několik pokažených jednoduchých přihrávek a pomalu se ke slovu začali dostávat i domácí hráči, kteří útočili zejména do otevřené obrany. Mezi 75. a 80. minutou přišly dvě standardky kolem slavonického vápna. Jedna střela těsně minula bránu, z druhou si poradil brankář Pospíchal. Chvíli poté hosté zahrávali roh, ve vápně se postrkoval jeden z domácích hráčů s Milan Balíkem. Ten neudržel nervy na uzdě, oplácel soupeři a uviděl druhou žlutou kartu, takže putoval předčasně pod sprchy. Slavonice se snažili i v deseti lidech strhnout vítězství na svoji stranu, ale to se nakonec podařilo Staré Hlíně. V 87. minutě přišel přetažený centr do vápna, Trávníček na balón nedoskočil, zkušený domácí kanonýr Stanislav Kadlec do padajícího míče nastavil jen nohu a nedal Pospíchalovi sebemenší šanci, aby jakkoliv zasáhl - 2:1. Favoritovy se už s výsledkem nepovedlo nic udělat, a tak utrpěli první porážku v sezóně.

Foto: http://www.fkstarahlina.wz.cz



Ohlasy k zápasu


FK Stará Hlína
Pavel Rychlý: V zápase, ve kterém jsme hostili nejlepší tým soutěže jsme podali zodpovědný výkon a v souboji dvou týmů s nejméně obdrženými brankami jsme dokázali uspět. V prvním poločase hosté ukázali kvalitu a vytvořili si i slibné příležitosti, které ovšem končili zblokovanými, nebo slabšími střelami. Náš tým nehrál nějak ustrašeně a ve 27. minutě vyhrál Kadlec souboj na půli, zatáhl míč po lajně a vybídnul Šroma, který se sám před brankářem nemýlil. Hosté byli překvapeni, ale do poločasu nedokázali na naše vedení odpovědět. Po poločase pokračovalo kvalitní utkání s šancemi na obou stranách. Slavoničtí dokázali vyrovnat v 61. minutě po přímém kopu, který zužitkoval stoper Bártů. Pak už to vypadalo, že lídr ztratí první dva body v OP. Ovšem v 87. minutě střídající Kopet parádně nacentroval a naběhnutý kapitán Kadlec rozhodl o utkání a i o první prohře doteď neporažených, kteří dohrávali o deseti po druhé žluté pro hostujícího Balíka v 80. minutě.

TJ Sokol Slavonice
-: Bohužel k zápasu s druhým týmem soutěže jsme odjížděli jen ve dvanácti lidech. Bohužel přístup některých mladých hráčů a zejména jejich výmluvy se mi zdají prapodivné, ale to si každý z nich musí probrat ve své hlavě sám. Myslím si, že nevyhrál lepší tým, spíše šťastnější. Na druhou stranu je třeba hráčům Staré Hlíny sportovně pogratulovat



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Rychlý [-] - M. Anichober [-] , P. Šauer [-] , P. Makovička [-] , R. Jičínský [-] - S. Valek [-] , J. Šimkovský [-] (54. M. Pfeifer [-] ) , R. Chmátal [-] (86. I. Nadberežný [-] ) , M. Šauer [-] - O. Šrom [-] (65. R. Kopet [-] ) , S. Kadlec [-]

TJ Sokol Slavonice
J. Pospíchal [-] - M. Jahoda [-] , M. Trávníček [-] , O. Kubeš [-] - D. Bártů [-] , R. Peschel [-] , D. Drobilič [-] , M. Balík [-] - M. Bodlák [-] , V. Balík [-] , R. Deutschar [-] -

ŽK: 49. M. Šauer , 70. P. Šauer , 85. R. Kopet - 40. M. Balík . ČK: 80. M. Balík .
Hráči zápasu: S. Kadlec .
Místo: Tráva, event. UMT. Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠVEC Bohumil - BARTYZAL Vladimír (N), BURGHARD Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.