Českobudějovické derby ovládla Slavie!


Branky


75. J. Příhoda - 29. M. Slípka , 43. M. Slípka (p.) , 60. V. Tlachač (vl.)
0

Derby mezi týmy SK Čtyři Dvory České Budějovice a SK Slavia České Budějovice bylo na programu 25. kola fotbalové 1. A třídy. Stejně jako na podzim si v něm tři body po výsledku 1:3 připsala Slavie.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvoubrankové vedení hostů...

Úvod zápasu byl herně poměrně vyrovnaný a o něco více nebezpeční byli v útočné fázi možná domácí, když tvrdou střelu Příhody zpoza vápna musel likvidovat pozorný brankář Wolf. Následně zahrával standardní situaci domácí Staněk a míč z jeho kopaček prolétl nebezpečně šestnáctkou hostů. O pár minut později zpracoval odražený míč za hranicí velkého vápna Valta, ale jeho střela mířila nad břevno. Nakonec se z úvodní branky utkání radovali hosté, když se ve 29. minutě po nedostatečném odkopu domácích dostal k míči Slípka, zhruba z pětadvaceti metrů natáhl ke střele a jeho projektil zapadl k pravé tyči, 0:1. Po tomto gólů měli míč na svých kopačkách častěji hosté a domácí působili poněkud rozhozeným dojmem. Výjimkou byl povedený samostatný průnik a následný technický obstřel domácího Janečka z hranice šestnáctky, který jen těsně minul pravou tyč Wolfovy svatyně. Hosté se dostali do dvou dobrých gólových příležitostí po standardních situacích v blízkosti velkého vápna svého soupeře. Po jedné z nich Dvořák netrefil ve slibné pozici míč a následně hlavičkoval Wegenkittl nad. Poté se pohotovou střelou prezentoval Wejskrab, ale ani on nezamířil přesně mezi tři tyče. Ve 43. minutě hlavou přihrál Wegenkittl míč Slípkovi, následoval bochánek za domácí obranu, na který si naběhl Mizera, kličkou se vyhnul brankáři Vosejpkovi, ten ho však fauloval a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil Slípka, 0:2.

Čtyrák víc, než snížit nedokázal...

V úvodu druhého poločasu bylo na domácích vidět, že se nechtějí smířit se stavem utkání, který byl na ukazateli skóre. Ofenzivní snažení domácích však naráželo na pozornou a kompaktní obranu soupeře, který poté hrozil nebezpečnými brejky. Po jednom z nich zakončoval křížnou střelou Kindermann, s jeho pokusem si však brankář Vosejpka dokázal poradit. V 60. minutě udeřila Slavia potřetí, když se z pravé strany prosmýkl kolem obránce Korbel, jehož následný centr si po špatné domluvě s gólmanem srazil domácí obránce do vlastní sítě, 0:3. V tuto chvíli už to s domácími vypadalo opravdu zle a nezbývalo jim, než vrhnout všechny síly do útoku. To také učinili a dostali svého soupeře pod tlak. Nejprve pronikl po přihrávce Valty z pravé strany do šestnáctky střídající Salva, ale jeho přihrávku stačili hostující obránci zblokovat. To samé platilo i o střele Příhody. V 75. minutě se přeci jen domácí dočkali gólu. Ve středu hřiště předal Staněk míč Valtovi, ten posunul doleva na Klímu, který přihrávkou do vápna našel Příhodu a ten se již nemýlil, 1:3. V 81. minutě se pěknou křížnou střelou vytáhl domácí Matušek, hosty však zachránila tyč. Následně si domácí vypracovali přímý kop v blízkosti šestnáctky hostů, ten zlikvidoval pozorný Wolf. Víc, než jeden gól se Čtyráku vsítit nedokázalo a to je, jak se ukázalo, na soupeře typu Slavie opravdu málo.



Ohlasy k zápasu


SK Čtyři Dvory České Budějovice
Robert Čepička (trenér): Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme se dostali do několika slibných šancí. Poté jsme však dvakrát inkasovali a soupeř nás přehrával. Ve druhém poločase jsme již neměli, co ztratit, ale po vlastním gólu to už bylo hodně těžké. Podařilo se nám snížit a nastřelili jsme tyč, ale Slavie se nakonec své vedení pohlídala a zaslouženě zvítězila.

SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): Zřejmě rozhodujícím momentem derby byla branka Slípky po odehrané půlhodině. Nás nakopla k dobré hře, do přestávky jsme přidali z penalty druhý gól po faulu na Mizeru. Ve druhé půli jsme zvýšili šťastnou trefou, pak jsme ale úplně vypadli z rytmu a domácí snížili kanonýrem Příhodou. Deset minut před koncem nás zachránila tyč a po přímáku nás podržel gólman Wolf. Až na poslední čtvrtinu zápasu jsme samozřejmě s výhrou nad respektovaným soupeřem spokojeni.



Místo: Čt.Dvory. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Tauber Lukáš - FORMÁNEK Luboš, VEJČÍK Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.