J. Homola 26. (vl.)
P. Klinec 76.
R. Zelinka 93.
3:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 16:00

10.kolo, Ústecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Senzace v Žatci! Vedoucí Blšany odjely s prázdnou


Branky


26. J. Homola (vl.) , 76. P. Klinec , 93. R. Zelinka - 44. F. Štochl
0

Tak tohle nikdo nečekal. Suverénní Blšany v nejsilnější sestavě přijely do Žatce jasně pro tři body. Jenže i tady narazila kosa na kámen a domácí mladíčci se proti zkušenému celku solidně předvedli. Výsledkem toho všeho je výhra Žatce 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žatec překvapil svou hrou

Zápas Žatce s Blšany se dá nazvat sousedním derby, kdy hosté přijeli v nejsilnější sestavě s jasným cílem odvézt plný počet bodů. První dvě velké šance měli žatečtí, ale s nimi si perfektně poradil gólman Blšan Martin Jícha. Pak přišla 26.minuta, domácí Tomáš Hynek dostal balón do volného prostoru, vypálil na Jíchovu bránu, míč ale tečoval hostující Jan Homola a nešťastně si dal vlastní gól - 1:0 pro Žatec. Další šance domácích se rýsovala ve 36.minutě, kdy se Pavel Hassman probojoval až do vápna, překonal i brankáře a míč skákal do brány, ale blšanští jej stačili vykopnout ven z brány. Po první půlhodině zápasu to vůbec nevypadalo na to, že by měli žatečtí ze soupeře nějaký strach, ba naopak, byla na nich vidět namotivovanost, což udělala i vedoucí branka. Blšanům se podařilo ve 44.minutě vyrovnat, kdy domácí hráč ztratil na půlce balón, hosté udělali rychlý brejk a Filip Štochl skóroval. Stav po poločase tedy 1:1.

Bojovnost se domácím vyplatila

Ve druhém poločase byla opět u žateckých hráčů vidět namotivovanost a chuť se proti tak silnému soupeři předvést, ale trápilo je zbytečné unáhlení v koncovce. Blšany se ale do utkání nějak nemohly dostat. Za druhou půli měly jen zhruba dvě vyložené šance a možná se na nich podepsalo i to, že nečekaly takový vývoj utkání, protože v 76.minutě měl Petr Klinec velkou příležitost, gólman střelu vyrazil, ale i tak se dokázal žatecký útočník prosadit a na dvakrát překonal Jíchu - 2:1. Domácí po vedoucí brance přistoupili k několika taktickým věcem, prostřídali hráče, snažili se nikam nespěchat, to jsou věci ve fotbale naprosto běžné. Ostatně, kdo by tipoval před zápasem, že by se mohla rýsovat výhra Žatce. Drama vyvrcholilo v závěru, kdy Žatec vystřídal další hráče a rozhodčí nastavil tři minuty, po kterých Blšany kopaly zhruba čtyři rohy po sobě. Žatci se podařilo tuto situaci přečkat a při jednom z protiútoků přidat třetí branku, o kterou se postaral v 93.minutě Richard Zelinka. Domácí tak překvapivě, ale za bojovnost zcela zaslouženě přehráli Blšany 3:1.



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Žatec
Pavel Maňák (vedoucí FK Žatec): Mládí proti zkušenosti. Na klucích bylo vidět nadšení, bojovnost, oni na to šli trošku profesorsky, což se o nich vědělo. My jsme jim nechtěli dát prostor, chtěli jsme po nich jít a v uvozovkách jim tu kombinaci fotbalově otrávit. Líbila se mi zodpovědnost hráčů a touha po vítězství.




Sestavy


FK Slavoj Žatec
K. Weisser [-] - T. Merda [-] , F. Klinec [-] - P. Bešík [-] , J. Zmrhal [-] , J. Sýs [-] , R. Zelinka [-] - P. Klinec [-] (77. V. Hynek [-] ) , V. Hankocy [-] (90. M. Klíma [-] ) , P. Hassman [-] - T. Hynek [-] (74. J. Wiesinger [-] )

Blšany
M. Jícha [-] - J. Šimon [-] (46. L. Maršálek [-] ) , A. Boruta [-] , R. Cipruš [-] - V. Vidlička [-] (65. M. Rajnoch [-] ) , J. Homola [-] (61. J. Zábrodský [-] ) , Z. Hruška [-] - F. Štochl [-] (71. V. Žampa [-] ) , J. Böhm [-] , O. Míča [-] , D. Vacek [-] -

ŽK: 52. P. Klinec , 65. V. Hankocy , 93. R. Zelinka - 57. J. Homola , 60. J. Böhm .
Hráči zápasu: R. Zelinka , J. Zmrhal , P. Klinec .
Místo: Žatec. Počet diváků: 300. Rozhodčí: Zvonař Tomáš - ZUBR Jan, KARRMANN Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.