2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2024 16:30

21.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | Luby porazily Smíchov o gól. “Rozhodčí utkání na obě strany nezvládli,” zní ze Smíchova


Branky


26

Luby si opět dokázaly, jak je důležité mít Jiřího Matějku. Lubský střelec vstřelil oba dva góly domácích, kteří nakonec vyhráli. Pouze o fotbale se ale po zápase nemluvilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První vážnější ohrožení branky měl na svědomí Matěj Pivoňka, jehož povedenou dalekonosnou ránu dokázal Bešta vytáhnout na roh.

Za chvíli už se ale domácí radovali. Krejčí ve vápně promáchl a Matějka střelou kolem obránce Bešty překonal brankáře Beštu.

 

Do další šance se po chybě Daniela Bešty řítil Petrželka. Samostatný únik ale skončil výborným zákrokem brankáře a následným rohovým kopem. Z něj pak domácí orazítkovali tyč.

 

Hosté se chvíli před přestávkou dočkali vyrovnání. Střelu Černého vyrazil Šít před sebe. Nejaktvnější z dobíhajících hráčů byl smíchovský Karlíček, který doklepl míč do brány. Ještě před tím ale pomezní rozhodčí odmával a hlavní rozhodčí odpískal ofsajd. Hostům se rozhodnutí nelíbilo. Vy se můžete na situaci podívat sami. Na přiloženém sestřihu níže najdete ofsajdovou situaci v čase 2:45.

 

Gól každopádně uznán nebyl, a tak šli do kabin s jednogólovým náskokem domácí.

 

 

 

Druhý poločas začal nebezpečnou střelou Marka. Šít ale podržel svůj tým. Po chvíli to byl znovu Marek, který prošel obranou, bránu však vůbec netrefil.

 

V 56. minutě propadl centr vápnem, do kterého se následně míč vrátil. Centr z levé strany si našel Matějka a hlavou upravil na 2:0.

 

Po odskočení na dvě branky se hrálo spíše na útočné polovině Smíchova. Řada střel ale byla buď nepřesných anebo jim chyběla potřebná razance.

 

Hostům se přeci jen podařilo snížit. Karlíček se dostal k vysokému centru a hlavou překonal gólmana.

 

V zápase bylo k vidění několik sporných momentů na obě strany. Mimo odmávaný ofsajd na konci první půle, se další dvě situace udály na konci zápasu. Nejdříve se hosté dožadaovali penalty na Loudu (čas 5:50) - píšťalka zůstala němá. Stejným verdiktem skončil vzápětí samostatný únik Matějky na druhé straně hřiště, kdy lubského střelce nedovoleně a dost možná za cenu červené karty, zastavil brankář Bešta (čas 6:04).

 

Další branka už ale v zápase nepadla, a tak utkání skončilo vítězstvím Lub v poměru 2:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Luby
Tomáš Partyngl, hráč: Zápas měl hned od začátku velmi dobré tempo, přesto ze začátku měli o něco více ze hry hosté, nám se nedařilo přejít do finální koncovky. Avšak právě Jirka Matějka využil ve 22. minutě centru Dana Vozky a stav byl 1:0. Tento gól nás uklidnil a začal se hrát fotbal nahoru dolů. Do konce prvního poločasu se již skóre neměnilo. Ve druhé půlce zvýšil po centru Lukáše Marka hlavou opět Jirka Matějka a my vedli 2:0. Následovala delší pasáž zápasu, kdy se nám herně nedařilo, soupeř však naštěstí dokázal skórovat po centru až v 84. minutě, moc času na vyrovnání již nezbývalo a my tak nakonec udrželi těsné vítězství 2:1 a připsali si velmi cenné 3 body.

SK Smíchov Plzeň
Jakub Čapský, brankář: Utkání bych zhodnotil ve dvou rovinách - sportovní a ta mimosportovní. Po sportovní stránce to byl zápas s kvalitním týmem na velmi těžkém terénu, který nám dělal po celé utkání velké problémy. První poločas byl herně vyrovnaný, ale velkých šancí měly více Luby a tak šly zaslouženě do vedení. Ze začátku 2. poločasu nás Luby potrestaly z dohrané standardní situace - 2:0. Od tohoto momentu jsme převzali iniciativu a dostali je pod tlak. Luby dobře bránily a my krom několika závarů a střel zpoza vápna neměli větší šance. Ke konci utkání jsme tlak stupňovali a zásluhou Karlíčka snížili. Druhá rovina - vedení zápasu rozhodčími, kteří poškodili oba týmy svými nepřesnými, otočenými a místy až nesmyslnými rozhodnutími. Jak jsem již zmiňoval, nezvládli ho na obě strany, ale ve výsledku to bolí více nás. Nepřesné rozhodnutí pronásledovala rozhodčí od začátku utkání, ale spouštěč veškerých emocí, které následně eskalovali během celého druhého poločasu, byla situace ze závěru poločasu prvního, když Jakub Černý střílí odražený míč přímo na domácího brankáře, který střelu vyráží pouze před sebe a dobíhající Karlíček dává gól z dorážky, který by znamenal vyrovnání na 1:1. K našemu údivu rozhodčí Muknšnábl mává ofsajd. Rozhodčí byl o poločase konfrontován a vysvětlil nám nejspíš nové, nedohledatelné pravidlo, cituji:”paragrafu XY, stránky XY, že střelec branky sice v době kopu v ofsajdu nebyl, ALE v momentě, kdy BRANKÁŘ míč vyrazil již ano, díky čemuž získal výhodu, takže ofsajd.” Dále bych mohl pokračovat např. nepísknutím penalty na J. Loudu z 88. minuty nebo nevyloučením Bešty v závěru utkání po jasném faulu mimo pokutové území. Samozřejmě rozumíme, že jsou to jen lidé, kteří dělají chyby, ale forma této sebereflexe, kdy při té první zmíněné situaci uzná, že to ofsajd nakonec nebyl, následně si vymýšlí paragrafy a nová pravidla, aby se ospravedlnil, mi přijde při nejlepším velmi zvláštní, byť se samozřejmě jednalo o složitou situaci na vyřešení. Od prvního zmiňovaného momentu bylo utkání velmi emočně vyhrocené, jak pro hráče, tak i naše fanoušky. Naši fanoušci se nechali emočně unést, bohužel, až za snesitelnou míru a začali trojici rozhodčí po zbytek zápasu vulgárně urážet. Ačkoliv emoce k fotbalu patří, některé z těchto urážek byly již za hranou a není to něco, čím bychom se na hřištích i mimo ně chtěli jako klub prezentovat. Situaci si interně vyřešíme, aby k podobným incidentům nedocházelo. Ke konci utkání si nás rozhodčí už jen vychutnali, když z poločasu, kterému by slušelo i 5 minutové nastavení, byly nastaveny minuty pouze 3, ze kterých se hrálo 90 sekund. Ve výsledku byly Luby lepším týmem a zaslouženě vyhrály, byť průběh utkání v nás zanechává hořkou pachuť.



Sestavy


TJ Start Luby
D. Šít [-] - H. Pikhart [-] , J. Matějka [-] , V. Petrželka [-] , P. Čipera [-] , M. Pivoňka [-] , T. Partyngl [-] (46. R. Holub [-] ) , L. Marek [-] , V. Řeřicha [-] (74. Š. Tomaka [-] ) , A. Panuš [-] (90. M. Červený [-] ) , D. Vozka [-] (81. D. Beránek [-] )

SK Smíchov Plzeň
V. Bešta [-] - P. Karlíček [-] , J. Marek [-] (73. T. Sládek [-] ) , D. Titlbach [-] , A. Zikmund [-] , J. Krčál [-] , J. Černý [-] , J. Přibáň [-] (77. J. Louda [-] ) , P. Konopík [-] (73. D. Reindl [-] ) , F. Krejčí [-] , D. Bešta [-]

ŽK: 66. V. Petrželka , 72. M. Pivoňka , 76. D. Vozka , 89. P. Čipera - 50. J. Marek , 53. D. Bešta , 62. J. Černý .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Brůha Radek - ZAVADIL Jan, MUKNŠNÁBL Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Lukáš Čejka
Tip experta: výhra domácích

Luby jsou doma velmi nepříjemný soupeř a jen tak body neztrácejí, takže těsně vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů