Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 15:00

18.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ratíškovice napravily vysokou porážku z minulého kola - FOTO


Branky


7

Každý zápas je jiný. Na fotbalové "houpačce" se ocitla Morenda ve druhém jarním kole krajského přeboru. A vlastně i soupeř Baník Ratíškovice. Morenda v úvodu dala pětku Bosonohám, zatímco Raťky si odvezly stejný nášup z Ráječka. V zápase na Slovácku se ale karty obrátily a Morenda na Slovácku prohrála 1:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hodně dlouho to ale nevypadalo ani na porážku, natož tak vysokou. Hráči Baníku se doma evidentně chtěli rehabilitovat za debakl v Ráječku, ale Morenda dokázala jejich snahy eliminovat. Domácí hrozili vlastně jen ze standardních situací zahrávaných střílenými centry na vysoké hráče. Ty naše obrana spolehlivě odvracela. I jejich vedoucí gól padl ze standardky, tentokrát ovšem zahrávané přímou střelou z trestného kopu zhruba ze dvaceti metrů. Tomáš Petrucha zakroutil technickou střelu přes zeď přesně k tyči. O zapískaném faulu by se asi dalo polemizovat, ale to na věci nic nemění. Odpověď Morendy byla velmi rychlá. Prakticky z protiútoku získala rohový kop. Centr z něj propadl do klubka hráčů v pokutovém území, kde se nejlépe orientoval Maxwell Essuon a pohotově doklep na 1:1.

Hned na začátku druhého poločasu promarnil čistou šanci David Abdulai. Šel sám na brankáře Jaromíra Měchuru, ale s ním obstřelil i branku. Dvakrát škoda, protože zase platilo "okřídlené" nedáš – dostaneš. A místo vedení jsme prohrávali. Taktickou chybu v defenzívě potrestal nehlídaný Martin Kordula druhým gólem. Domácím pak narostlo sebevědomí, ale dokázali i takticky kouskovat hru. Navíc hosté už museli vše vrhnout na ofenzívu a pootevřené obrany Baník využil k dalším dvěma gólům. Na trávníku ale postupně přibývala i nervozita, na což v závěru doplatil vyloučením střelec naší jediné branky Essuon.



Ohlasy k zápasu


FK Baník Ratíškovice
David Marcián (hráč): Tak jelikož jsme venku prohráli s Ráječkem 5:0, tak jsme v prvním domácím utkání chtěli ukázat, že fotbal hrát umíme a domácím divákům se představit v lepším světle. A tudíž nic jiného než tři body, jak řekl trenér nebereme. V první půlce se nám to dařilo s výsledkem 1:1 jsme odcházeli do šaten, kde jsme si řekli nějaké taktické věci. A ve druhém poločase bych řekl, že jsme přehrávali soupeře a podařilo se nám proměnit několik šancí. Nakonec hráč z Moravské Slavie nezvládl situaci a dostal jasnou ČK při brutálním zákroku na půlce a poté udeření do obličeje.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Určitě jsem čekal lepší výkon i výsledek. Hráče jsem upozorňoval, na to že to bude úplně jiný zápas, než ten první a že oni doma budou chtít za každou cenu odčinit pětku, kterou dostali v Ráječku. My jsme zase chtěli potvrdit výsledek a hlavně kvalitu hry s Bosonohami. V prvním poločase se nám to i docela dařilo. Oni tam sice měli nějaké hrozby, hlavně po těch dlouhých nákopech na vysoké hráče, ale ty jsme si jakž takž pohlídali. Po přestávce jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme hráli v první půlce. Bylo jasné, že na tom můžeme být pohybově i rychlostně líp, než jejich vysocí hráči. Naší kombinační hře nahrávalo i hřiště, trávník byl rovný a mokrý, což vyhovuje techničtějším mužstvům. Bohužel jsme brzy naprosto zbytečně inkasovali po nějaké nedisciplinovanosti. Hrálo na jedné straně a my jsme přes naše upozornění z lavičky nevěnovali pozornost postavení hráčů na druhé a najednou se nám tam objevil hráč a doklepl na 2:1. Strašná chyb, protože jsme o něm věděli už od poloviny hřiště. Potom už to bylo hodně nervózní. Přešli jsme na hru na tři beky, abychom podpořili útok, ale nevyšlo to. Škoda, že za stavu 1:1 David nevyužil čistou. Myslím si, že právě tohle zápas rozhodlo. Protože pokud bychom vedli tak, by se zápas vyvíjel úplně jinak. Jenže jsme během dvou tří minut inkasovali na 2:1 a oni se dostali trošku na koně. Výsledek určitě neodpovídá předvedené hře na hřišti, ale bohužel to musíme vzít, jako to je a dobře se připravit na další utkání.



Sestavy


FK Baník Ratíškovice
J. Měchura [-] - P. Václavík [-] , D. Marcián [-] (85. F. Kutarňa [-] ) , M. Ševčík [-] , D. Macek [-] (57. M. Lacko [-] ) , S. Toman [-] (75. T. Knotek [-] ) , R. Dobeš [-] , T. Petrucha [-] , D. Antoš [-] , M. Kordula [-] , P. Venclík [-]

SK Moravská Slavia Brno
J. Tišnovský [-] - O. Kubík [-] , D. Síleš [-] , L. Gruber [-] , S. Čus [-] (90. R. Vojáček [-] ) - R. Suchomel [-] , D. Baránek [-] , J. Bartkovič [-] (59. R. Nony [-] ) , M. Essuon [-] , R. Adejumobi [-] - D. Abdulai [-]

ŽK: 84. T. Knotek - 33. S. Čus . ČK: 89. M. Essuon .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: Lazar Martin - KUČERA Josef, SMUTNÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Florián

Expert: Lukáš Žáček
Tip experta: remíza

Oba týmy se budou rvát o získání bodů, ale i tak si myslím, že nakonec zápas skončí remízou a týmy si body rozdělí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích